$
חדשות טכנולוגיה

עובדי וואווי סייעו לצבא סין לפתח מערכות AI ואחרות

עשרה מעובדי הענקית הסינית לקחו חלק בפרויקטים מחקריים לבניית יכולות כניתוח תעבורת תקשורת, זיהוי רגשות אוטומטי בתוכן ווידאו ובינה מלאכותית. לטענת החברה, הם עשו זאת על דעתם ולא ייצגו אותה - ואין לה כל פעילות צבאית

רפאל קאהאן 12:2927.06.19
עובדים של וואווי ביצעו פרויקטים של מחקר ופיתוח עבור צבא סין - כך חשפה היום (ה') סוכנות בלומברג. לפי מקורות סוכנות הידיעות, אנשי וואווי עבדו כתף אל כתף עם גורמים צבאיים סינים במסגרת עשרה פרויקטים בתחומי ה-AI, ניתוח התקשורת וזיהוי רגשות בווידאו. לוואווי יש תרבות פנימית שבעבר הוקבלה לזו של צבא סין, אותה הנהיג המייסד רן ז'נגפיי - בעצמו קצין בכיר בעבר ויוצא יחידה סינית מובחרת.

 

 

המחקרים עצמם לא הוסתרו; בכל המאמרים, שחלקם פורסמו עוד ב-2006, מופיעים באופן גלוי שמותיהם של עובדי וואווי כמו גם של אנשי הצבא שהיו שותפים למחקר. הגוף העיקרי שעמד מאחורי הפרויקטים האמורים הוא האוניברסיטה הלאומית לטכנולוגיה הגנתית - מוסד אקדמי צבאי שפועל ישירות תחת המטכ''ל הסיני.

 

רן ז'נגפיי, יו"ר ומייסד וואווי רן ז'נגפיי, יו"ר ומייסד וואווי צילום: אי פי איי

 

 

החשיפה של המחקרים זכתה לדחייה מוחלטת מצידה של וואווי: לטענת החברה, אינה משתפת פעולה עם צבא סין או גופים המקושרים אליו. בנוסף, טענה שהמחקרים פורסמו כיוזמה פרטית של העובדים, שכלל לא פעלו בשמה. לדברי וואווי, אין לה מו"פ או שיווק של מוצרים לתחומים צבאיים ואינה מבצעת התאמות צבאיות למוצרים אזרחיים. בפועל, מדובר בעשרה עובדים שהיו מעורבים במחקרים, מספר זעום מתוך 180,000 אנשי וואווי.

 

גם שר ההגנה של סין, הגנרל ווי פנגהי, הצהיר לפני מספר ימים בכנס בסינגפור: "וואווי אינה חברה צבאית. אל תחשבו שבגלל שמייסד ומנכ''ל החברה שירת בצבא, החברה שהקים מהווה חלק ממנו". הטענה העיקרית של הרשויות בסין היא שוואווי זוכה למלגות מחקר מהצבא כמו שחברות אמריקאיות זוכות למלגות ומימון דומה מהצבא האמריקאי.

 

 

 

"ישנם הרבה מקורות למימון מו''פ, הצבא הוא רק אחד מהם", אמר לבלומברג וונג קם פאי, פרופסור באוניברסיטה הסינית של הונג קונג, "אוניברסיטאות וחברות משתפות פעולה באופן תדיר עם הצבא ובצורה פתוחה, אם מדובר בנושאים רגישים כמובן שאלה יוסתרו", הסביר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x