משרד התקשורת מציע לבזק הטבות - בתנאי שתפעיל את רשת הסיבים
המשרד משנה את מתכונת ה"באנדל ההפוך" של בזק וקובע תעריפים סיטונאיים מרביים על גבי רשת הסיבים העתידית שלה; הנפגעות העיקריות: סלקום ופרטנר
משרד התקשורת מפרסם היום (ג') שני שימועים הנוגעים לפריסת רשת הסיבים האופטיים של חברת בזק. למעשה, המשרד מעניק לבזק בשימועים אלה תמריצים להדלקת רשת הסיבים שלה. עם זאת, לא בטוח שההקלות שמופיעות בשימועים יגרמו לבזק לשנות את עמדתה, שכן אין הן מתעסקות בבעיית הליבה בעקבותיה בזק ממאנת להדליק את הרשת – חובת הפריסה הארצית.
- בזק רוצה את תשתית ההקלות של HOT
- הדור האבוד של משרד התקשורת
- התחרות רק התחילה: פריסת הסיבים תלויה בבזק ובמשרד התקשורת
השימוע הראשון עוסק בשינוי מתכונת שיווק ה"באנדל ההפוך". שירות הבאנדל נוצר בזמנו עבור הצרכנים כך שיוכל לקבל חשבונית אחת, במקום שתיים: אחת מספק התשתית ואחת מספק האינטרנט. עד אז, ללקוח לא הייתה כתובת ברורה והוא היה נתקל בקשיים באיתור תקלות, שכן החברות העבירו את האחריות בין האחת לשנייה. בנוסף, לקוח היה נתקל בבלבול בגובה החשבון החודשי הכולל עבור שני השירותים, מה שהשפיע על יכולתו לבצע סקרי שוק ולקבל החלטה רציונאלית.
על-מנת שגם בזק, בתור חברת התשתית, תוכל לשווק את השירות, נוצר עבורה הבאנדל ההפוך המאפשר לה ליזום את המכירה ללקוח, אך בעת השיחה היא מחויבת להציע לו מילולית את כלל ספקיות האינטרנט, כ-10 במספר, כולל תעריפיהן. יש לציין, כי הפרדה בין תשתית לספק זה יצור כלאיים שקיים רק בישראל לנוכח ההפרדה המבנית שחלה על בזק.
עם זאת, במצב היום, חוזה בין בזק ללקוח מסתיים לאחר שנה, ומשרד התקשורת אוסר על החברה ליצור קשר עם הלקוח לפני הסיום, במטרה לתת הזדמנות לספקיות האחרות להעביר אותו אליהן במסגרת השוק הסיטונאי. כך, רק לאחר סיום החבילה, בזק ומתחרותיה יכולות להילחם על הלקוח עם הצעות שונות. הבעיה היא, שבזמן הזה החשבונית כבר מתפצלת בין בזק וספקית האינטרנט עימה היה הלקוח עד כה במסגרת החבילה, ואם הספקית לא מצליחה לתפוס טלפונית את הלקוח - הקו יתנתק באופן אוטומטי לאחר 3 שבועות מסיום החוזה.
עתה, מציע המשרד מתכונת מקלה לבזק - ומתנה את כניסתה לתוקף לאחר השקת פרויקט הסיבים של החברה. לבזק זו הקלה כדאית, מכיוון שהיא תחול גם על הרשת הנוכחית של החברה המספקת עד 100 מגה. בזק לא תחויב לשווק ללקוח ספקיות שלהן יותר מ-100 אלף לקוחות סיטונאיים באינטרנט ויותר מ-100 אלף משקי בית נגישים בתשתית סיבים. המשרד למעשה מנחית באופן פרטני מכה על פרטנר וסלקום, שמן הסתם תפחית להן את מצבת הלקוחות באינטרנט.
המשרד טוען שמהלך זה נועד על-מנת לחזק ספקיות אינטרנט חלשות יותר, שכן סלקום ופרטנר צברו כמות לקוחות מכובדת עד לשלב זה. המהלך של המשרד אמנם מפשט לצרכן את הסרבול שהיה קיים עד כה בעד סיום החוזה, אך מצד שני גם פוגע בצרכן – שלא יתוודע לתעריפיהן של סלקום ופרטנר. זאת ועוד, לבזק יתאפשר לעשות שימוש בשליחת SMS במעמד שיחת המכירה במקום להציע את כלל הספקים באופן מילולי. בנוסף, השירות המוצע ללקוח לא יוגבל בזמן כלל, כלומר החבילה לא תסתיים לאחר שנה.
פגיעה גם בספקיות הקטנות
השימוע השני עוסק בקביעת התעריפים אותם ידרשו לשלם ספקיות האינטרנט לבזק במסגרת השוק הסיטונאי ברשת הסיבים. המשרד למעשה מספק לבזק ודאות בנושא התמחור ומצפה שקביעת התעריף מבעוד מועד תהווה עבורה תמריץ נוסף להדלקת רשת הסיבים. המשרד מחלק את השירות לשתי מהירויות: 400 מגה ומטה – במחיר של 83 שקל כולל מע"מ; מעל 400 מגה ועד 1,000 מגה – במחיר של 100 שקל כולל מע"מ. תעריף זה כולל התקנה בבית הלקוח ותיקון תקלות במידה וידרשו.
התעריפים הסיטונאיים שנקבעו עד כה עבור 100 מגה כללו מחיר בסיס של 35 שקל כולל מע"מ, בתוספת מחיר שמשתנה על-פי שימושי הלקוח (15 שקל למגה צריכה). התעריפים הנוכחיים ההם קבועים ולא מתחשבים בנפח השימוש של הלקוח. כמו כן, המשרד קובע כי אלו תעריפים זמניים ומשאיר פתח לבזק להגיש הצעה שונה שתגובה בעובדות מחקריות. לשם השוואה, סלקום ופרטנר, שפורסות כל אחת תשתית סיבים עצמאית, גובות היום 110 שקל מלקוח המתחבר לרשת הסיבים שלהן. כלומר, אם הן ירצו לחבר לקוח על גבי רשת הסיבים של בזק ולשמור על מחיר זהה – יוותר ברשותן 10 שקלים רווח בלבד, לפני עלויות נוספות שיש להן. זאת ועוד, ספקיות קטנות שהתרגלו לשלם עד כה לבזק מחיר ממוצע נמוך של 50 שקל עבור לקוח, עקב כך ששימושי הלקוחות שלהן מופחתים (לא מציעות טלוויזיה על גבי האינטרנט לדוגמא) - ידרשו לשלם מעתה על אותה מהירות סכום גבוה הרבה יותר.
אף ההקלות של פילבר לא הזיזו את בזק מעמדתה
בזק החלה לפרוס סיבים אופטיים ב־2013, אך עם השנים האטה את הקצב עד שהודיעה לפני כשנתיים על הקפאת הפריסה עד להודעה חדשה. החברה הגיעה לפריסה של 60% ברחבי הארץ, אך ממאנת להדליק את הרשת. החברה טוענת כי פריסה של 100%, שחלה עליה ברישיונה, אינה רווחית עבורה, וכל עוד משרד התקשורת לא יגיע אתה להבנות - פרויקט הסיבים לא יתקדם. אפילו שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת בעבר, לא הצליח לגרום לבזק לשנות את עמדתה, על אף ההקלות שרצה לתת לה, כמו ביטול ההפרדה המבנית ושינוי מתכונת הטלפוניה הסיטונאית.
בימים אלה מנסה משרד התקשורת לפתור מול בזק את המבוי הסתום, בשיתוף משרד האוצר ורשות התחרות. אחד ההסדרים שהוצעו הוא כי בזק תשלים תחילה פריסה מלאה ב־80% מהמדינה וה־20% הנותרים יתפרסו למשך זמן ארוך יותר או עד שיימצאו חלופות פחות יקרות מהדרישה המקורית. למשל, פריסה של טכנולוגיית 35B של בזק, המאפשרת קצב גלישה של 200-150 מגהבייט.
חשוב לציין כי משרד התקשורת לא מתייחס בשימועים לחברת HOT מכיוון ששירות הבאנדל ההפוך לא ניתן לה, וכי היא לא החלה בפריסת סיבים.
ממשרד התקשורת נמסר: "מתווה הסיבים עתיד ליצור מערך תמריצים והוראות שיאפשר את הרחבת פעולתם של ספקי השירות בפרישת תשתיות תקשורת עצמאיות, ואת תמרוץ בעלות התשתית לשדרג את רשתותיהן. בהמשך לתגובות שהתקבלו בכוונת המשרד לפרסם מספר שימועים בנושאים שונים שיחד יהוו את כלל האסדרה שתחול על בעלות התשתית בכלל, ועל חברת בזק בפרט, במתן שירותים על גבי רשת הסיבים כחלק מהערכות המשרד לקראת הפעלתה האפשרית".