$
חדשות טכנולוגיה

וואווי תקצה 1.5 מיליארד דולר לפיתוחים שיעקפו את החרם

הענקית הסינית רוצה להקים רשת של מיליוני מפתחים וספקים אשר יבנו עבורה טכנולוגיות בתחומי החומרה והתוכנה, כך שלא תהיה לה כל תלות בחברות אמריקאיות. לדברי וואווי, הפיתוחים יונגשו גם לחברות אחרות; האם החרם יחזור אל ארה"ב כבומרנג?

רפאל קאהאן 11:5718.09.19
מלחמת הסחר עם ארה"ב עשויה להפוך להזדמנות אדירה עבור וואווי: לפי דיווח של סוכנות בלומברג מהיום (ד'), ענקית התקשורת מעמידה תקציב של כ-1.5 מיליארד דולר לחמש השנים הקרובות עבור פיתוח טכנולוגיות שיסייעו לה להתנער מהתלות בטכנולוגיה אמריקאית.

 

 

המהלך הוצג לראשונה בידי קן הו, סגן יו"ר החברה, בכנס שנערך בשנגחאי. לדבריו, המימון יועבר למפתחים בתחום רכיבי חומרה כשבבים, ורכיבי תוכנה למיניהם. לדבריו, הטכנולוגיות שיפותחו יאפשרו גם לחברות אחרות גישה לפיתוחים, דרך שותפויות מסחריות למיניהן - מה שיאפשר לצמצם את הדאגה מפני התלות בארה''ב כספקית. הצהרה זו מצטרפת להצהרה נוספת של מייסד החברה, רן ז'נגפיי, שחשף בשבוע שעבר הצעה חדשה שתאפשר לחברות ומדינות המעוניינות בטכנולוגיית הדור ה-5 של וואווי לרכוש רישיונות שימוש ולקבל גישה ישירה לקוד המקור ולתוכניות שלהן ישירות.

 

הפיתרון של וואווי: להתבסס על פיתוחים משלה, בסיוע חיצוני. אילוסטרציה הפיתרון של וואווי: להתבסס על פיתוחים משלה, בסיוע חיצוני. אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

 

 

וואווי מעריכה שהמאבק של טראמפ מיועד בעיקר לסרס את הפיתוח הכלכלי והטכנולוגי של סין מול המערב ובעיקר ארה"ב. קן הסביר שוואווי כבר חתמה על כ-60 הסכמים מסחריים לבניית רשתות תקשורת ברחבי העולם. סין עצמה עומדת להשיק באופן נרחב את הדור הראשון של טכנולוגיות הדור ה-5 כבר באמצע השנה הבאה; כבר כיום ישנן רשתות 5G פעילות במספר ערים בסין, אך תפוצתן מוגבלת.

 

תוכנית השותפים החדשה נועדה למשוך סטארט-אפים, בעיקר כאלה שמתקשים להשיג מימון מגורמים אמריקאיים, ואיתם גם חברות גדולות שמחפשות אפיקי הכנסה נוספים ולא חוששות מרגישות פוליטית מול ארה"ב.

 

 

וואווי רוצה להגיע לכחמישה מיליון מפתחים חיצוניים שיעבדו עמה, יעד שאפתני מאוד שיקח לה שנים להשיג. הם אמורים לסייע לה גם בפיתוחי AI, רכיבי תוכנה למערכת ההפעלה הרמוני OS, ויכולות עבור סדרת מעבדי Kunpeng שלה, שאמורים להפעיל בעתיד את כל תשתיות המחשוב, הענן והעיבוד של החברה. כדי להוון אותם בהצלחה, תצטרך וואווי לבנות עבורם אקוסיסטם שתמשוך לקוחות שיבחרו בה על פני פתרונות מערביים.

 

 

 

"לדעתנו התחרות הזו תעשה רק טוב לתעשייה", הוסיף הו. עם זאת, הוא לא חשף כמה מפתחים כבר הצטרפו למאמץ של וואווי. בסופו של דבר, החרם האמריקאי מחזק את המוטיבציה הסינית לעצמאות, ויתכן שהוא יתנקם בחברות הטכנולוגיה האמריקאיות והמערביות בטווח הבינוני והארוך. וואווי אינה חברת הטכנולוגיה היחידה שסופגת מארה"ב מכות מסחריות. גם ZTE, יריבתה מבית בעולם התקשורת, אינה זוכה לעדנה במסדרונות הבית הלבן. אך הסתמכותה הבלעדית על טכנולוגיה אמריקאית ותלותה בה, כמו גם המכות הכלכליות שספגה כבר בהיקפים של מיליארדי דולרים מהממשל האמריקאי לפני כשנה ויותר, הופכות אותה לתוקפנית פחות מול המהלכים האמריקאים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x