ההנפקה מתרחקת: Gett בגיוס פרטי של 24 מיליון דולר
מנכ"ל חברת ההסעות השיתופיות הכריז על הנפקה שתתרחש במהלך 2020 ואמר כי עד אז "ככל הנראה לא נצא לגיוסים נוספים". כעת עולה מדיווח של חברה בבורסת שוודיה כי הגיוסים נמשכים
לפני שמונה חודשים אמר דייב וייסר, מנכ"ל ומייסד גט (Gett), בראיון לאתר TechCrunch כי חברת שירותי ההסעות "ככל הנראה לא תגייס כסף נוסף לפני ההנפקה". הנפקת גט אמורה לקרות במהלך 2020 ונראה כי למרות הניסיון לשדר עסקים כרגיל החברה נדרשה לגייס עוד כסף, הפעם בסבב גיוס פרטי. מדיווח של קרן ווסטוק (vostok) לבורסה בשוודיה עולה כי גט השלימה גיוס של 24 מיליון דולר במהלך הרבעון הרביעי של 2019.
- טוגדר תציע מניות גט למכירה למשקיעים פרטיים
- מארק און, מנכ"ל Gett: "בחודש האחרון עברה החברה לרווחיות באנגליה"
- כש-Gett מבשרת שגייסה 200 מיליון דולר, למה היא מתכוונת?
ווסטוק דיווחה על השקעה בגט 5 מיליון דולר באג"ח להמרה, לצד משקיעים אחרים של החברה. הקרן מחזיקה על פי דיווחיה כ־5.28% מהחברה. על פי הערכתה של ווסטוק שוויה של גט ירד ב־7% ועומד כעת על 1.4 מיליארד דולר. הקרן לא חשפה האם גט נמצאת בדרך להנפקה ואם כן, היכן.
הגיוס האחרון של גט היה במאי 2019. ההודעות שיצאו לעיתונות לקו בחסר והיה נראה כי החברה מנסה לנפח את המספרים. כך למשל גט סיפרה על גיוס של 200 מיליון דולר, בעוד שהיא למעשה גייסה 120 מיליון דולר, והשמיטה את העובדה כי 80 מיליון הדולר הנוספים גויסו בסבב קודם שהתרחש בקיץ 2018. בנוסף, גט התגאתה כי הגיוס נעשה לפי שווי חברה של 1.5 מיליארד דולר, אך שכחה לציין ש־80 מיליון הדולרים שגויסו בקיץ היו לפי שווי של 1.4 מיליארד. הגיוס ב־2019 היה מורכב גם הוא לא רק מגיוס באקוויטי, אלא גם גיוס באשראי והחברה לא דיווחה מהו נתח האשראי שלקחה. בין משקיעי החברה ניתן לציין את ענקית הרכב הגרמנית פולקסווגן שהשקיעה בחברה 300 מיליון דולר ואקסס של לן בלווטניק.
מעבר לרווחיות תפעולית
ווסטוק מציינת בדיווחיה כי בדצמבר 2019 עברה גט לרווחיות תפעולית (EBITDA) של כ־300 אלף דולר בכל המדינות שבהן היא פעילה — ישראל, רוסיה ובריטניה. הרווחיות המדווחת אינה כוללת את הוצאות המו"פ של החברה. בדו"ח מציינת המשקיעה שהמעבר לרווחיות תפעולית הוא מאוד משמעותי לחברה הישראלית, בעיקר בהשוואה למתחרותיה בשוק ההסעים, שרוב החברות בו — כמו אובר וליפט — סובלות מחוסר רווחיות ואף מהפסדים. בדיווח מציינת ווסטוק כי הרווחיות של גט באה לידי ביטוי בכל אחת מהארצות בה היא פועלת, כמו גם בכל הפעילויות שלה: ההסעות והמשלוחים.
השותפות עם ליפט - מרכזית
גט הוקמה ב־2010 בידי וייסר ורועי מור. החברה מעסיקה כיום כ־1,200 עובדים ומתוכם 200 עובדי מו"פ.
גט ממצבת את עצמה כיום כחברה המספקת שירותי הסעות לתאגידים. החברה דיווחה שיש לה כיום יותר מ־17 אלף לקוחות עסקיים ביניהם שליש מחברות פורצ'ן 500. בין הלקוחות שמצוינים בדו"ח של ווסטוק ניתן למצוא גם את גוגל ודיסני.
אירוע מרכזי נוסף אותו מציינת המשקיעה הוא ההסכם של החברה הישראלית עם ליפט. במסגרת הסכם שיתוף הפעולה שחתמו החברות, כל לקוחות גט העסקיים יוכלו להשתמש בשירותי ליפט באמצעות אפליקציית גט. לחברה שיתופי פעולה דומים עם ויה ואחרות. שיתוף הפעולה מאפשר להציע שירותי הסעות בכל מדינה בעולם. גט פועלת כיום בישראל, רוסיה ואנגליה (בעיקר בלונדון). החברה גייסה עד היום 800 מיליון דולר.