משבר הקורונה
החברה שנותנת לעובדים 1,000 דולר - כדי שיישארו בבית
עובדי פלטפורמת המסחר האלקטרוני שופיפיי יקבלו מענק כספי כדי שיוכלו לרכוש ציוד משרדי הדרוש להם כדי לעבוד מהבית
- איך מתמודדים בהייטק עם נגיף הקורונה?
- האם עבודה מהבית טובה יותר למשק?
- בעקבות הקורונה: IBM ישראל תאפשר לעובדיה לעבוד מהבית
שופיפיי הנחתה את כל עובדיה - 5,000 איש ב-11 מדינות - לעבוד מהבית החל מה-16 במרץ. לדברי גורם המעורה בנושא, פלטפורמת המסחר האלקטרוני העניקה לכל אחד מעובדיה מענק כספי באמצעותו ישלמו עבור כל ציוד משרדי אליו הם נזקקים על מנת להקים את סביבת העבודה בביתם.
יותר ויותר עובדים ברחבי העולם קיבלו הוראה לעבוד מהבית לאור התפשטות הקורונה. יותר מ-125 אלף איש נמצאו כנשאים של הנגיף, אשר עליו הכריז אמש (ד') ארגון הבריאות העולמי כמגפה כלל עולמית.
שופיפיי, חברה קנדית, אשר משרדיה ממוקמים באונטריו הודיעה אתמול (ד') בטוויטר כי עובדיה יעבדו מהבית החל מ-16 במרץ במטרה "לקחת חלק בהפחתת התפשטות הנגיף".
לא ברור אם המענק הוא בונוס שעובדים יראו בתשלומי המשכורת שלהם, או אם העובדים יצטרכו לרשום את הפריטים שהם רוכשים כהוצאה.
גורם המעורה בנושא אמר לביזניס אינסיידר כי עובדי החברה רשאים גם להביא הביתה את כל הציוד הדרוש להם מהמשרד על מנת לבצע את עבודתם מרחוק.
שופיפיי אינה לבדה. חברות טכנולוגיה גדולות מבקשות מעובדיהן לעבוד מרחוק. גוגל המליצה לכמעט כל מאה אלף עובדיה ברחבי העולם לעבוד מהבית. ספוטיפיי, פלטפורמת הזרמת המוזיקה, שמשרדיה בשוודיה, הורתה לעובדיה לעבוד מרחוק לפחות שבועיים. פייסבוק, אמזון, מיקרוסופט וטוויטר ביקשו כולן מעובדיהן באזורי סיאטל ועמק הסיליקון לעבוד מביתם גם כן.
אירועים מרכזיים המושכים אליהם בדרך כלל קהל גדול בוטלו ברחבי העולם. כנסי טכנולוגיה ענקיים כמו הקונגרס העולמי הנייד (MWC) ופסטיבל המוזיקה SXSW נדחו. הנשיא טראמפ הודיע על השהייה של 30 ימים של כל הטיסות לארה"ב מאירופה, למעט בריטניה.