$
חדשות טכנולוגיה

מדריך כלכליסט

אלו התוספים המומלצים לדפדפן גוגל כרום לשנת 2020

מדריך מיוחד לימים שבהם כולנו שקועים עמוק בדפדפן - אם בכדי להתחבר מרחוק לעבודה ואם בכדי לקבל מרשות המסים את המענק המגיע לנו

רפאל קאהאן 14:0008.05.20
דפדפן גוגל כרום נמצא איתנו כבר מספר שנים טובות ואיתו גם חנות התוספים המעולה שלו. תוספים אלה מספקים שדרוג ליכולותיו וכל זאת בלי להזדקק לאפליקציות שרצות ברקע. בין אם אתם משתמשים בגרסה הרשמית של כרום או בגרסה תואמת - כגון Brave שמספק את כל תכונות של כרום רק ללא כלי המעקב של גוגל או מיקרוסופט אדג' בגרסתו האחרונה - תוספים יכולים להקל עליכם בשימוש היומיומי. אלה הם התוספים הטובים לטעמנו (שניסינו).

 

חשוב להדגיש שתוספים הם מיקרו-אפלקיציות חיצוניות כך שרצוי להיזהר ולהתקינם רק ממקור רשמי, כגון חנות התוספים של גוגל. זאת ועוד, חלקם דורשים שימוש בתוספת זיכרון. בהתחשב בכך שאחת הבעיות העיקריות של כרום היא שימוש מוגזם במשאבי זיכרון הפעולה של המחשב, כדאי לשים לב שאלה לא גוזלים עוד יותר ממנו, פן מהירות התגובה עשויה להתדרדר. במיוחד אם יש לכם מחשב ישן או בעל נפח זיכרון פעולה מוגבל. כך או כך גם לזה יש תוסף שפותר את הבעיה. אז בואו נתחיל.

 

Ublock Origin

 

תוסף זה הוא הכרח לטעמי. מדובר בחוסם פרסומות, אך שלא כמו יריביו כגון אדבלוק לסוגיו, כאן מדובר בחוסם מבוסס קוד פתוח. יתרונותיו הם בעיקר בכך שהוא חסכוני מאוד בזיכרון פעולה ומשאבי מעבד. בנוסף הוא מאוד יעיל בזכות חיבור ישיר לשלל מאגרי מידע על פרסומות זדוניות או מקורות מפוקפקים לקוקיז.

 

תוסף חוסם פרסומות Ublock Origin תוסף חוסם פרסומות Ublock Origin צילום: צילום מסך

 

ניתן להשיג כאן

 

 

The Great Suspender

 

כן, מדובר בתוסף שמציע משחק מילים על בסיס השיר הידוע. אבל מעבר לכך הוא מציע פתרון מעולה לבעיית זליגת הזיכרון של כרום. גמה שהוא עושה זה ל"כבות" את חלוניות הדפדפן אם לא השתמשתם בהן במשך פרק זמן מסוים. הוא מאוד יעיל ואף אגרסיבי לפעמים, ואולם אם אתם מאלה שנוהגים לפתוח עשרות חלוניות בדפדפן, הוא מספק דרך יעילה מאוד כדי למנוע מהמחשב לזחול.

 

תוסף משחק מילים The Great Suspender תוסף משחק מילים The Great Suspender צילום: צילום מסך

 

ניתן להשיג כאן

 

Pablo

 

תוסף זה מעולה עבור מי שרוצה לקשט את הפוסטים שלו במדיה החברתית. במילים אחרות, מדובר במעצב פוסטים שמאפשר לכם להוסיף כל מיני תוספות או תמונות רקע בלי המגבלות של הרשתות החברתיות. הוא יודע לעבוד עם פייסבוק, טוויטר, לינקדין או דומיהם. הוא מצוין למי שרוצה למשל לעצב פלייר בקטנה כדי להפיץ מוצר חדש בפייסבוק או סתם להיראות מקורי.

תוסף לקישוט פוסטים ברשת החברתית Pablo תוסף לקישוט פוסטים ברשת החברתית Pablo צילום: צילום מסך

 

ניתן להשיג כאן

 

Papier

 

לפעמים אנחנו ממש זקוקים לנייר ועט כדי לרשום משהו בקטנה לתזכורת. עד כה כדי לעשות זאת במחשב או בסמארטפון נדרשתם או לפתוח אפליקציית רשימות כזו או אחרת, או פשוט להחזיק פנקס לידכם. התוסף הזה מאפשר לכם לעשות זאת ישירות בחלונית של כרום. חישבו עליו כעל פתק וירטואלי ישירות בדפדפן. הוא זמין מאוד ואינו צורך משאבים כמעט. מומלץ ביותר לשכחנים.

תוסף לפנקס כתיבה Papier תוסף לפנקס כתיבה Papier צילום: צילום מסך

 

ניתן להשיג כאן

 

 

ScreenCastify

 

אם אתם רוצים להקליט את מה שקורה על המסך שלכם, אם לצורך הסבר או הדרכה, או לכל צורך אחר. התוסף הזה יאפשר לכם לבצע זאת. יתרונו בכך שהוא קל מאוד לשימוש ומאפשר גם להוסיף קול מהמיקרופון של המחשב או וידאו ממצלמת הרשת. כך תוכלו למשל להסביר להורים כיצד לבצע פעולה בפייסבוק או במחשב. הוא זמין בחינם אך עם מגבלה של 10 דק' הקלטה בכל פעם. הגרסה המלאה עולה 49 דולר בשנה ומסירה את המגבלה הזו.

 

תוסף להקלטת מסך screencastify תוסף להקלטת מסך screencastify צילום: צילום מסך

 

ניתן להשיג כאן

 

 

Session Buddy

 

אחת הצרות עם חלוניות מרובות זה שקל מאוד לאבד את הפוקוס. לפעמים סוגרים את החלונית הלא נכונה או פשוט מדלגים עליה בטעות. תוסף זה מספק אמצעי ניהול מאוד יעיל לכל מה שרץ לכם בדפדפן. הוא מאפשר לראות בקלות ולפי סדר כרונולוגי אילו חלוניות פתוחות, נסגרו לאחרונה או קרסו. כך תוכלו לשחזר מהר מאוד חלוניות שאבדו.

 

תוסף לניהול חלוניות Session Buddy תוסף לניהול חלוניות Session Buddy צילום: צילום מסך

 

ניתן להשיג כאן

 

 

HabitLab

 

אם אתם נוטים להתפזר בקלות במהלך השימוש במחשב, הולכים לפייסבוק כל 5 דקות, או צופים בסרטון מטופש ביוטיוב כי החבר שלח. התוסף הזה בשבילכם. הוא מיועד לפתור זאת בעזרת מנגנון סינון קל ופשוט לשימוש. ניתן דרכו להגביל את הזמן שאתם מבלים בלא לעבוד, כמו כן ניתן גם לבצע מעקב אחרי כמות הזמן שאתם מבלים בטוויטר או בפייסבוק על חשבון המטלות. יתרונו בכך שהוא מבוסס קוד פתוח ושהוא תוצר של פרויקט של אוניברסיטת סטנפורד, כך שאין כאן דאגה שמישהו יעקוב אחרי הרגלי הגלישה שלכם ללא ידיעתכם.

 

תוסף הגבלת זמן HabitLab תוסף הגבלת זמן HabitLab צילום: צילום מסך

 

ניתן להשיג כאן

 

 

Unshotern.link

 

קשה להמחיש עד כמה קיצורי כתובות באינטרנט הם סכנה לגולש הממוצע. הם מאוד פופולריים כדי לקצר כתובת שאם לא היתה תופסת לכם חצי עמוד. אך מנגד, הם גם מסתירים את יעד הגלישה ובכך מגבירים את הסיכון שתגיעו למקום לא טוב ואפילו זדוני. האקרים גם נוטים להשתמש בהם דרך הודעות פישינג כדי למנוע זיהוי. השירות מאפשר לכם לראות את היעד מבלי לגלוש אליו ישירות. התוסף שמלווה את השירות עשוי לחסוך לכם הרבה תסכול בעתיד.

 

תוסף הצצה לאתרים Unshotern.link תוסף הצצה לאתרים Unshotern.link צילום: צילום מסך

 

ניתן להשיג כאן

 

 

Hover Zoom+

 

אם אתם עובדי םעל מחשב בעל מסך קטן יחסית או מעוניינים בהגדלה של תמונה בפייסבוק או בכל אתר אחר, התוסף הזה בשבילכם. חשוב לשים לב שהיה כבר שירות כזה שהורד בידי גוגל בגלל בעיות פרטיות, אך גרסה זו חפה (לפחות על פי ניסיונינו) מכל אמצעי מעקב זדוני או נוזקה. יתרונו בכך שהוא מבוסס קוד פתוח, הוא מאוד יעיל ושימושי ומאפשר להגדיל תמונה רק על ידי הצבת סמן העכבר מעליה. 

תוסף הגדלת תצוגה Hover Zoom+ תוסף הגדלת תצוגה Hover Zoom+ צילום: צילום מסך

 

ניתן להשיג כאן

 

 

The Camelizer ו-Honey

 

בחרנו לשלב את שני התוספים האלה יחדיו כי הם מיועדים לאותו קהל, חובבי השופינג ברשת. הראשון, The Camelizer, מוסיף לכל פריט באמזון, בסט ביי או Newegg, היסטוריית מחירים כך שתוכלו לראות אם אתם רוכשים במחיר הכי טוב או שניתן להמתין ולקבל הנחה גדולה יותר בהמשך. התוסף השני, Honey, הוא מנוע חיפוש לקופונים והנחות שסורק יותר מ-100 אתרי מסחר אמריקאיים, קנדיים או בריטים.

 

תוסף להשוואת מחירים באינטרנט Camelizer תוסף להשוואת מחירים באינטרנט Camelizer צילום: צילום מסך

 

את The Camelizer ניתן להשיג כאן 

 

תוסף להשוואת מחירים באינטרנט Honey תוסף להשוואת מחירים באינטרנט Honey צילום: צילום מסך

 

את Honey ניתן להשיג כאן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x