שר התקשורת הנכנס: "איפה שאחרים רואים סיבים ואנטנות - אנחנו נראה הגשמה ציונית"
יועז הנדל אמר את הדברים בטקס חילופי השרים במשרד. "אין פגישות במחשכים, אין אינטרסים נסתרים. לבעלי ההון יש לפעמים אינטרס מיוחד. אני מדגיש פה כבר ביומי הראשון: האזרחים חשובים יותר. יש מי שהופך ביקורת למתקפה חסרת רסן וזה לא משנה אם היעד הוא עובד ציבור שעמל על תכנון תשתית דור 5 או יועץ משפטי לממשלה"
"מרגע השבעת הממשלה פונים אליי בעלי עניין, ואני אומר לכולם: אפגש ככל שיידרש, אך הפגישות האלה יעשו כאן במשרדי, אין פגישות במחשכים. אין אינטרסים נסתרים" – כך אמר היום (ג') שר התקשורת הנכנס, יועז הנדל, בטקס חילופי השרים במשרד התקשורת, בהתייחסו לאירועים השליליים שפקדו את המשרד בשנים האחרונות. אתמול סיכם הנדל עם מנכ"ל המשרד, נתי כהן, כי יסיים את תפקידו. מי שמועמדת להחליפו היא לירן אבישר בן-חורין.
- למי צריכים להיות נאמנים מחזיקי "משרות האמון"
- מנכ"ל משרד התקשורת נתי כהן פורש, המועמדת להחליפו: אשתו של הקמפיינר של כחול לבן
- מונופול קווי הסלולר הכשרים נסדק
לאורך כל נאומו, הנדל טען שהערך העיקרי שמניע אותו הוא ציונות: "איפה שאחרים רואים כבלים, סיבים, אנטנות - אנחנו נראה הגשמה ציונית. איפה שאחרים מחפשים אינטרסים וכסף גדול אני רואה איך משרד ממשלתי שעוסק בחיי האזרחים ובשירות שהם מקבלים צריך להפוך למגדלור. הכל גלוי ושקוף למען הציבור ומימוש החזון הציוני. לכל האזרחים יש אינטרס שהמשרד החשוב הזה יתפקד היטב, ולבעלי ההון יש לפעמים אינטרס מיוחד. אני מדגיש פה כבר ביומי הראשון: האזרחים חשובים יותר".
הנדל הוסיף והתייחס ברמיזות לביקורת שמופנית כלפי מערכת אכיפת החוק: "מוסדות המדינה ועובדי הציבור הם חלק מהמדינה. מותר לבקר אותם, לדרוש מהם לשפר, לעשות רפורמות ולשנות, אבל תמיד צריך לזכור שהם הם חלק מהגשמת החלום הציוני. השופטים, השוטרים, אנשי הביטחון, הפקידות הבכירה, היועץ המשפטי ואתם. מי שהופך ביקורת למתקפה חסרת רסן וזה לא משנה אם היעד הוא עובד ציבור שעמל על תכנון תשתית דור 5 או יועץ משפטי לממשלה".
כמו כן, התחייב הנדל בנאומו לפריסה אוניברסלית: "הזכות של אזרח לקבל תשתית ראויה, לא יכולה להיגזר מכתובת מגוריו. לכן, זו משימה עליונה עבורנו לדאוג יחד לתשתיות בפריפריה כמו במרכז, בישובים ערביים, חרדים ובפזורה הבדואית, כמו גם בשטחי יהודה ושומרון". עוד הוסיף הנדל: "ישנם קולות שאינם נשמעים מספיק בתקשורת הישראלית. אנשי התקשורת צריכים להאבק ולהלחם כדי שיעמדו ברמה הנדרשת, על הזכות לדווח אמת. שבהתנתקות יש מי ששואל אולי זה צעד שיוביל להקמת בסיס איראני בעזה. וכן זו האחריות של הערוצים הגדולים להביא גם תוכן איכותי. מאז ימי נפוליאון הייתה העיתונות שק חבטות של פוליטיקאים. עיתונאים תפקידם לבחון את השלטון. אלחם על זכותכם וחובתכם לבקר אותי כפוליטיקאי, זו המשימה שלכם - לבקר ולא להחניף לנו".
השר דוד אמסלם מסכם קדנציה של כעשרה חודשים
באותו מעמד סיכם חבר הכנסת דוד אמסלם את הקדנציה הקצרה שלו. אמסלם עובר לשמש כשר המקשר בין הממשלה לכנסת, כאשר בתחום טיפולו יופקדו מטה מיזם ישראל דיגיטלית, רשות התקשוב, מערך הסייבר, רשות החברות ונציבות שירות המדינה. אתמול מינה אמסלם את אשר ביטון, ששימש עד כמה כממלא מקום יו"ר מועצת הכבלים והלוויין, למנכ"ל משרדו.
אמסלם מסכם קדנציה של כעשרה חודשים כשר התקשורת, תפקיד שניתן לו לאור קרבתו וייחוסו לראש הממשלה בנימין נתניהו, לאחר התפטרותו של קודמו בתפקיד, איוב קרא. אמנם הקדנציה של אמסלם לא הייתה ארוכה ובעת ממשלת מעבר, אך ניתן לומר כי כמו קודמו, הוא לא ירשום רפורמה משמעותית בשוק התקשורת. בשיחות סגורות אמסלם שב והעיד בעצמו כי תפקידו זמני וכי התערבותו בשוק תהיה מצומצמת. הוא בעיקר נתן לצוות המקצועי במשרד להמשיך לעבוד והשתכנע לאשר את מירב ההצעות שהונחו על שולחנו. אולי הסיבה לכך נעוצה בעובדה כי במהלך תקופת כהונתו תשומת ליבו הופנה בעיקר לשתי מערכות בחירות שניהלה מפלגת הליכוד, ואת יומנו מילא בעיקר בראיונות פוליטיים לכלי התקשורת.
"צריך להתמקד ביציבות שוק התקשורת" אמר אמסלם, "יש חוסר יציבות כלכלי, שוק של עשרות מיליארדי שקלים מסיים ברווחים של 50 מיליון שקל. אם משהו יקרה לחברות, זו בעיה של המדינה".