הסטארט-אפ הישראלי TuneFork גייס 1.5 מיליון דולר
הקורונה לא עוצרת את ההשקעות בסטארט-אפים הישראלים: הסטארט-אפ שמאפשר לבצע בדיקת שמיעה דרך הסמארטפון הודיע על השלמת גיוס סיד. מייסד החברה תומר שור: "השמיעה היא אינדיבידואלית בעוד שהמכשירים חכמים לא הותאמו לאיפיון השמיעה שלנו"
- חברת Vroom תנסה לגייס 318 מיליון דולר לפי שווי של 1.9 מיליארד דולר
- וורנר מיוזיק של בלווטניק השלימה את הגיוס ומתחילה להיסחר בנאסד"ק
- אודיוקודס תגייס 100 מיליון דולר תמורת כ-9% ממניותיה
הטכנולוגיה של TuneFork מאפשרת האזנה מותאמת אישית למטופל, באמצעות בדיקת שמיעה קצרה הניתנת לביצוע באמצעות סמארטפון ואוזניות רגילות. הבדיקה אורכת כ-5 דקות ובסיומה מותקן פרופיל השמע האישי של המשתמש באופן אוטומטי . הטכנולוגיה לא רק משפרת את חווית השמיעה, אלא אף מגינה על המטופל מפגיעה אפשרית כתוצאה מהאזנה לסאונד שאינו מותאם לו. טיוב האודיו הדיגיטלי מתאפשר במגוון ערוצים – החל ממכשירים חכמים כגון סמארטפון, מחשב, טאבלט, עוזרים וירטואליים, טלוויזיה וכדומה ועד לשירותי מוזיקה וסרטים, כך שפרופיל השמע של המשתמש מלווה אותו בכל פלטפורמה דיגיטלית בעלת ממשק קולי.
הרעיון למוצר נולד לאחר שאביו של תומר שור, מייסד שותף בחברה, נפצע במהלך שירותו הצבאי וחווה פגיעה משמעותית בשמיעה. ״לאורך הילדות שלי צפיתי בו מתקשה בביצוע פעולות יומיומיות פשוטות כגון שיחה טלפונית, צפייה בטלוויזיה והאזנה למוזיקה. כשחיפשנו פתרונות גילינו ששמיעה היא חוש אינדיבידואלי, לכל אחד מאיתנו יש טביעת שמע (EarPrint) שונה ממש כמו טביעת אצבע, אך מכשירים חכמים ומערכות אודיו לא מותאמים לאפיון שמיעה כזה״, מסביר שור. אל שור הצטרף יואב בלאו, שותפו למיזם, שגם אשתו סובלת מבעיה דומה, וביחד הקימו השניים את TuneFork.
בימים אלו מתחילה החברה ניסוי קליני שמטרתו להשוות את תוצאות בדיקת השמיעה שנעשתה באמצעות אפליקציית TuneFork לתוצאות בדיקת שמיעה שגרתית בקליניקה.
לקות שמיעה היא הלקות החושית השכיחה ביותר ופוגעת ביותר מ -400 מיליון אנשים ברחבי העולם. החברה מאמינה כי הפתרון יביא לשיפור משמעותי באיכות חייהם של מיליוני אנשים ברחבי העולם.
TuneFork נוסדה ב-2016 על ידי תומר שור, מנכ"ל החברה ויואב בלאו CTO החברה. כיום מועסקים בה כ-10 עובדים במשרדיה בתל אביב ובירושלים.
Triventures הנה קרן ההון סיכון המובילה בארץ בתחום הבריאות הדיגיטלית. לקרן משרדים בהרצליה ובעמק הסיליקון ומשקיעים אסטרטגיים בינלאומיים מתחומי הבריאות, הביטוח, הטלקום והטכנולוגיה.Triventures פועלת כיום בשתי קרנות במקביל - Triventures ARC, בשותפות עם המרכז הרפואי שיבא, המשקיעה בחברות בשלב הסיד וקרן נוספת המשקיעה בחברות בשלבים מאוחרים יותר.