בלעדי לכלכליסט
כשטינדר ו"רועה זונות" מגיעים לפסיקת בית הדין הרבני
בפסיקה יוצאת דופן קובע ביה"ד הרבני כי הופעתה של אישה בטינדר לא יכולה לשלול את זכאותה לכתובתה: "לאישה היה חשבון בטינדר ללא ראיות על הפעילות באפליקציה"
- "בחודשיים האחרונים הצטרפו לטינדר הרבה נשים, והן הרבה יותר אקטיביות"
- בעקבות הקורונה: גם טינדר עוברת לשיחות וידאו
- האיחוד האירופי: טינדר, גריינדר, OkCupid ואחרות מכרו מידע פרטי למפרסמים
מדובר בזוג עם מספר ילדים כשהאישה הגישה לפני כשנתיים תביעת גירושין וכתובה לבית הדין. בני הזוג התגרשו לפני כשנה וזאת לאחר שהוסכם שהאישה אינה מוותרת על כתובתה ודיון בכתובה יתנהל לאחר סידור הגט. האישה טענה כי עזבה את בית המגורים לאחר שגילתה שבעלה מנהל מערכת יחסים עם אישה אחרת.
האישה טענה כי מדובר במערכת יחסים אינטימית הכוללת יחסי אישות. עוד טענה כי כאשר שטחה בפני בעלה את טענותיה הוא הכחיש והמשיך לנהל את מערכת היחסים במקביל. וכך למרות שהיא הייתה מוכנה לתת לבעלה הזדמנות נוספת, מתוך רצון לשמור על התא המשפחתי, הוא ניצל את נכונותה לרעה. האישה דרשה לקבל את כתובתה בסך 180 אלף שקל. מנגד, הבעל לשעבר הכחיש בדיון את הטענות כנגדו. לדבריו הוא אכן מכיר את האישה המדוברת אבל מדובר בידידות ותו לא. לדבריו לא הייתה ביניהם מעולם מערכת יחסים אינטימית.
בא כוח הבעל לשעבר חקר את האישה וטען שהאישה פתחה חשבון "טינדר" מה שמוכיח לדבריו שהאישה בגדה בבעלה ולכן לא זכאית לכתובתה. האישה הכחישה את הדברים ואף אמרה שבעקבות המשבר שעברה היא לא פוגשת גברים עד היום. האישה אמרה שהבעל פתח לה כביכול חשבון ב"טינדר", וכשהיא ראתה בקשות מכל מיני גברים בפייסבוק היא מיד סגרה אותו. האישה הכחישה כל קשר עם גבר אחר במהלך חיי הנישואין.
בא כוח האיש הציג עד, חבר של הבעל ומכר של הצדדים. האיש העיד שהוא עצמו נכנס ל"טינדר" וראה תמונה של האישה ב"טינדר", לדבריו הוא "סינן" אותה, ולכן ראה את התמונה פעם אחת בלבד. לדבריו הוא מיד התקשר לאיש וסיפר לו והאיש היה בהלם.
בית הדין הבהיר לצדדים שתינתן החלטה בעניין הכתובה, אבל במידה והבעל יחויב בתשלום כתובה לאישה, תשלום זה יקוזז מאיזון הנכסים, אם הבעל יצטרך להעביר זכויות לאישה. בנוסף קבע בית הדין כי "כידוע אישה זכאית לכתובתה כל עוד לא הוכח אחרת. להתרשמות בית הדין תביעת הגירושין של האישה מוצדקת והאיש מבחינה הלכתית 'רועה זונות' ואין ספק שהאיש מנהל מערכת יחסים עם אישה אחרת".
עוד קבע בית הדין, לגבי הטענה בדבר הופעתה של האישה באפליקציית ההיכרויות טינדר: "גם אם היה אמת בדבר, לא ברור שהיא בלבד יכולה לשלול את זכאותה מכתובה. בפרט שלא הוצגו כל הוכחות ממשיות לכך מלבד עדותו של חברו של האיש ש"במקרה" נתקל בתמונתה פעם אחת ולא ראה אותה יותר. על כך יש להוסיף שהאישה חושדת שהדבר נעשה על ידי האיש עצמו בסיוע קרובת משפחה וכפי שנאמר לעיל שיש רגלים מוצקות לדבר. משכך, נקבע כי האישה זכאית לכתובה בסך 180,000 ש"ח". את האישה ייצגה עו"ד ענבל הראל מחיפה.
עו"ד דניאל פרידנברג, המתמחה בדיני משפחה וירושה ממשרד הופמן& פרידנברג, הסביר כי "רועה זונות" הוא מושג הלכתי המתאר גבר בוגדני אשר בגין התנהלותו ניתן לכפות עליו לתת גט לרעייתו. זאת יחד עם היכולת לחייבו בתשלום מלוא הסכום הנקוב בכתובה. לדברי עורך הדין , "במקרה המדובר, ההוכחה נגד האישה אינה מוחלטת בין היתר בשל העובדה כי הבעל לא הציג הודעות או מסרונים שכתבה באפליקציית הטינדר, וטען שהאישה אף מחקה את חשבון הטינדר שלה. לכן, כל שעמד בפני בית הדין הרבני זו הטענה שלאישה היה חשבון בטינדר ללא ראיות על הפעילות באפליקציה, אם בכלל, ולכן החליט ביה"ד שהאישה לא תאבד את כתובתה".