עכשיו זה רשמי: טיק טוק הפסיקה את פעילותה בהונג קונג
החברה אותתה מוקדם יותר השבוע על הכוונה. ברקע, חוק הביטחון הלאומי שהשיתה סין, המגביל את החירויות ומעלה חששות מפיקוח
אפליקציית טיק טוק הפסיקה את פעילותה בהונג קונג, כך על פי הודעה באתר שלה. החברה אותתה על המהלך מוקדם יותר השבוע לאחר שסין השיתה חוק ביטחון לאומי חדש על העיר. החוק מגביל את החירויות בטריטוריה החצי-אוטונומית, והעלה חששות מפיקוח הרשויות על המדיה החברתית. חברות מדיה חברתית אחרות כמו פייסבוק וטוויטר בוחנות את המשך פעילותן בהונג קונג.
- החרם של חברות הטכנולוגיה על הונג קונג לא ישבור את השוק הסיני
- גוגל פייסבוק וטוויטר מפסיקות למסור פרטי משתמשים לממשלת הונג קונג
- אפליקציית טיקטוק תעזוב את הונג קונג תוך ימים ספורים
טיק טוק נחקרה על ידי הרשויות בארה"ב ובמדינות נוספות בגלל חששות שהיא עלולה לשתף מידע עם הרשויות הסיניות. האפליקציה הושקה מחוץ לסין על ידי חברת ByteDance שבסיסה בבייג'ינג, כדי שתוכל להגיע לקהל בין לאומי. במקביל אמר היום דובר של החברה שהיא עשויה לאמץ מבנה עסקי חדש. "בעודנו בוחנים את דרכנו העתידית, בייטדאנס בוחנת שינויים אפשריים במבנה התאגידי של עסקי טיק טוק", כך דברי הדובר. הוא גם חזר על הבטחותיה של בייטדאנס שתסרב לחלוק מידע מטיק טוק עם הרשויות הסיניות. "מעולם לא סיפקנו מידע משתמשים לממשלת סין, ולא נעשה זאת גם אם נתבקש".
הפופולריות של טיק טוק גדלה במהלך ההסגר הגלובלי - 315 מיליון משתמשים הורידו אותה בשלושת החודשים הראשונים של השנה, כך על פי חברת המחקר Sensor Tower. מזכיר המדינה האמריקאי מייק פומפאו וחבר פרלמנט אוסטרלי טענו לאחרונה שיש לבדוק את האפליקציה ביתר דקדוק בכל הנוגע למדיניות פרטיות המידע שלה, כיוון שמשרדיה הראשיים נמצאים בסין. פומפאו אסר על עובדי מחלקת המדינה להוריד את האפליקציה ואמר שהשימוש בה עשוי להיאסר בארה"ב בעתיד. החברה מצידה הכחישה את הטענות: "טיק טוק מנוהלת על ידי מנכ"ל אמריקאי ומעסיקה מאות עובדים בארה"ב בכל מחלקותיה. אין לנו עדיפות גבוהה יותר מאשר לספק חוויה בטוחה ומאובטחת עבור משתמשינו", כך אמר דובר מטעם החברה.