$
חדשות טכנולוגיה

אפליקציית טיקטוק תעזוב את הונג קונג תוך ימים ספורים

המהלך מגיע בשעה שחברות טכנולוגיה אחרות כמו פייסבוק מפסיקות לענות לבקשות של הממשלה למידע על המשתמשים באזור. במקביל מזכיר המדינה אמריקאי מייק פומפיאו הודיע שבכוונת ארה"ב להחרים אפליקציות סיניות

שירות כלכליסט 10:5307.07.20
אפליקציית טיקטוק מתכוונת לעזוב את השוק ההונג קונגי בתוך ימים ספורים, כך מסר דובר של החברה לסוכנות הידיעות רויטרס. המהלך מגיע בעוד שחברות טכנולוגיה אחרות כמו פייסבוק מפסיקות לעת עתה לענות על בקשות של הממשלה למידע על המשתמשים באזור ולאחר הודעת מזכיר המדינה האמריקאי מייק פומפיאו שבכוונת ארה"ב להחרים את אפליקציית טיק טוק ואפליקציות מדיה חברתית סיניות אחרות.  

 

אפליקציית הסרטונים שבבעלות חברת ByteDance הסינית החליטה לעזוב את הונג קונג בעקבות העברת חוקי הביטחון החדשים שפוגעים בעצמאות העיר. "לאור האירועים האחרונים, החלטנו להפסיק את הפעילות של אפליקציית טיק טוק בהונג קונג", מסר דובר של החברה. בעבר הדגישה החברה כי המידע על המשתמשים אינו מאוחסן בסין וכי אין בכוונתה להיענות לבקשות מצד הממשלה הסינית לצנזר תכנים או לקבל גישה למידע על המשתמשים, אף ששלטענתה מעולם לא הוגשה בקשה מסוג זה.

 

אפליקציית טיקטוק אפליקציית טיקטוק צילום: שאטרסטוק

 

הונג קונג נחשבת לשוק קטן ומפסיד עבור החברה, כך לפי אדם המעורה בנושא. באוגוסט השנה שעברה דיווחו בחברה כי יש 150 אלף משתמשים בהונג קונג. לשם השוואה, ברחבי העולם, לאפליקציה יש מעל 2 מיליארד הורדות, כך לפי הנתונים שאספו בחברת המחקר סנסור טאוור. לפי המקורב, ההחלטה לעזוב את הונג קונג התקבלה מכיוון שלנוכח החוקים החדשים לא ברור אם הונג קונג נופלת תחת תחום השיפוט של הממשלה הסינית. טיק טוק תוכננה מרא כך שאין גישה אליה מסין עצמה זאת במסגרת אסטרטגיה שאומצה כדי לפנות לקהל בינלאומי. בסין פועלת אפליקציה מקבילה בשם Douyin. לאפליקציה הזו יש יותר משתמשים בהונג קונג מאשר לטיק טוק.

 

מוקדם יותר היום הודיע הממשל האמריקאי כי שוקל להחרים את אפליקציית טיק טוק ואפליקציות מדיה חברתית סיניות אחרות, כך לדבריו של מזכיר המדינה האמריקאי מייק פומפיאו. פומפיאו נשאל בריאיון לפוקס ניוז אם ארה"ב צריכה לבחון את האפשרות להחרים את טיק טוק ואפליקציות מדיה חברתית סיניות אחרות. "אנחנו מתייחסים לנושא ברצינות גדולה. אנחנו בהחלט בוחנים את האפשרות", ענה. "עבדנו על העניין הזה במשך תקופה ארוכה".

 

מייק פומפאו, מזכיר המדינה האמריקאי מייק פומפאו, מזכיר המדינה האמריקאי צילום: בלומברג

 

המזכיר אף התייחס לחברות סיניות אחרות שהממשל פועל נגדן, בראשן חברות הטלקומניקציה וואווי ו-ZTE. "בקשר לעיות שבשימוש בטכנולוגיה של וואי בתשתיות הסתובבנו בכל העולם ואנחנו מתקדמים במאמץ להעביר את המסר. הכרזנו על ZTE כסכנה לביטחון הלאומי", פירט. "בנוגע לאפליקציות סיניות המותקנות על המכשירים הניידים, גם פה נמצא את הדרך הנכונה".

 

הממשל האמריקאי פועל כבר תקופה נגד חברות הטכנולוגיה הסיניות. וואווי כאמור עמדה עד כה במרכז המאמצים, זאת לאחר שבממשל האשימו כי הציוד של החברה משמש את הממשלה הסינית לריגול אחר אמריקאים. בוואיווי מכחישים את האשמות.

 

בממשל החלו לפעול גם נגד טיק טוק החל מהשנה שעברה. הטענה העיקרית היא שהפלטפורמה מצנזרת תכנים ושלממשלה הסינית יש גישה לנתונים אישיים. בטיק טוק ניסו להרחיק עצמם מהחברה האם הסינית, כשהתכנון הוא שטיק טוק תכוון לשוק הבינלאומי בעוד ש- ByteDance תפעיל אפליקציה נפרדת בסין בשם Douyin.

 

כחלק מהמאמצים הללו מינתה החברה את קווין מאייר, בכיר לשעבר בדיסני לתפקיד המנכ"ל מתוך מטרה לבנות מחדש את האמון עם הרגולטורים. בכל זאת, פומפיאו המליץ לאמריקאים לא להוריד את האפליקציה למכשירים. "תורידו את האפליקציה רק אם אתם רוצים שהמידע האישי שלכם יגיע לידי המפלגה הקומוניסטית בסין", אמר בריאיון לפוקס ניוז. לפי טיק טוק, המידע על המשתמשים האמריקאים מאוחסן בארה"ב, עם גיבוי בסינגפור. החברה אף הדגישה כי מרכזי הנתונים שלה ממוקמים מחוץ לסין כך שלא חלים עליהם החוקים הסינים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x