$
הייטק והון סיכון

הקרן של לאומי ואסותא משלימה השקעה ראשונה

לכלכליסט נודע כי קרן ההון סיכון Alive השקיעה 10.5 מיליון דולר בחברת אינוולב של ביה"ח שיבא

הגר רבט 08:0923.08.20
קרן Alive, קרן ההון סיכון של בנק לאומי, מכבי ואסותא, הודיעה על השקעה ראשונה: הקרן הובילה סבב השקעה בהיקף של 10.5 מיליון דולר בחברת אינוולב (Innovalve) מהמרכז הרפואי שיבא, הנמצאת בשלב מתקדם של פיתוח טכנולוגיה בתחום הקרדיולוגיה.

 

Alive הודיעה על סגירה ראשונה של 150 מיליון דולר עברו הקרן מוקדם יותר החודש ממספר משקיעים מרכזיים: אסותא, קרן מכבי, בנק לאומי, המיליארדר היהודי וינסנט צ'נגוויז, באמצעות חברת ההשקעות שלו CBG ורשת בתי החולים האמריקאית קריליון קליניקס (Carilion Clinics). מנהלי הקרן הם פרופ' רפי ביאר, לשעבר מנכ"ל המרכז הרפואי רמב"ם ודיקן הפקולטה לרפואה בטכניון; פרופ' ארי שמיס, שפרש לאחרונה מתפקיד מנכ"ל רשת בתי החולים אסותא וניהל בעבר את בית החולים תל השומר; ומישל חביב, שכיהן בעבר כמנכ"ל חברת הדסית ביו הבורסאית.

 

חברת אינוולב צמחה בבית החולים תל השומר, על בסיס המצאה ופטנטים של פרופ׳ אודי רענני, מנהל מרכז הלב בשיבא, וד"ר בוריס אורלוב, מנהל היחידה לניתוחי מסתמים מיטרלים איסכמיים בשיבא. החברה פיתחה מסתם מיטרלי המוחדר בתהליך זעיר פולשני של צינתור להחלפת מסתם הלב המיטרלי בחולי לב. היא השיגה תוצאות טובות בניסויי בבעלי חיים וצפויה להגיש את המכשיר לאישור FDA עבור ניסויים בבני אדם בחודשים הקרובים. בין המשקיעים בחברה גם חברת Edwards, מהמובילות בעולם בתחום המסתמים הקדיולוגים.

 

״כבר היום, המסתמים מחליפים חלק גדול מניתוחי הלב, הסביר לכלכליסט פרופק רפי ביאר, מנהל שותף בקרן, ״אולם הפתרון של אינוולבראשון מסוגו עבור המסתם המיטרלי שמהווה אתגר קשה יותר עקב גודלו ומיקומו. הפיתוח של החברה עשוי להוות בשורה משמעותית לחולי הלב בעולם״.

 

קרן Alive מתמקדת בהשקעות בחברות בתחום המכשור הרפואי והתשתיות הרפואיות הנמצאות בשלב מתקדם , עם אופק לאקזיט משמעותי תוך שלוש עד חמש שנים. ״אנחנו בוחנים לעומק כל חברה כדי להבין אם היא בשלה מספיק להשקעה, כי לכל סגמנט מאפייני בשלות שונים״, מסביר לכלכליסט מישל חביב, מנהל-שותף בקרן. ״במקרה של חברת תוכנה למשל נשקיע רק כשכבר יש מכירות בארה״ב, חברות מתחום הקרדיולוגיה או ניתוחי המוח יתאימו להשקעה רק כאשר הן מגיעות לשלב של ניסויים בבני אדם ובמקרה של חברות אורטופדיה זה רק כשהחברה כבר מציגה מכירות יפות בארה״ב״.

 

פרופ' רפי ביאר פרופ' רפי ביאר צילום: מיקי קורן

 

תחום הרפואה הפך לתחום מושך במיוחד להשקעות, במיוחד בעקבות הקורונה, ויש לא מעט קרנות גדולות בתחום היום, איפה בא לידי ביטוי היתרון שלכם?

חביב: ״ראשית, הצוות שלנו בכיר מאוד מבחינה רפואית וכלכלית, בין השאר חברים בצוות מנהלי בי״ח אסותא ורמב״ם לשעבר. יתרון שני הוא הסכם שת״פ רשמי שיש לנו עם אסותא ומכבי ועם קריליון קליניק בארה״ב, המשמעות היא שמשלב בחינת החברות יש לנו גישה יוצאות דופן לרופאים ולמחלקות רפואיות מהמתקדמים בעולם בכל היבט אפשרי. אחרי ההשקעה בחברה יש לנו יכולת לקדם אותה בישראל ובארה״ב באמצעות ניסויים, פיילוטים או הסכמי מכירות וזה משהו שאין לאף קרן בארץ ובעולם. יתרון שלישי הוא הבחירה שלנו להתמקד בחברות מכשור רפואי, מערכות חומרה ותוכנה״.

 

ביאר: ״לחברות הישראליות יש יתרון יזמי קודם כל הנובע מהדאטה הזמינה להן כמו גם מההכשרה שיזמים מקבלים, בין השאר בצבא. מבחינת כמות חברות בתחום הרפואה ישראל דומה לעמק הסיליקון, רק שכאן עלות הפיתוח זולה פי 20״.

 

ובכל זאת אנחנו לא רואים הרבה קרנות זרות שפעילות כאן בתחום הרפואה?

ביאר: ״רובן פעילות בישראל אבל רק דרך שותפויות עם קרנות מקומיות או נכנסות להשקעה רק בשלבים מאוחרים מאוד. בעידן הנוכחי שבו קשה יותר להגיע לקרנות זרות עקב מגבלת הנסיעות חשוב מאוד שקרנות ישראליות ייקחו את ההובלה וימשכו אחריהן קרנות ותאגידים זרים״.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x