מכירה בכפייה? סין מעדיפה שטיקטוק תפסיק לפעול בארה"ב
טראמפ הציב אולטימטום לבייטדאנס למכור את פעילותה של אפליקציית שיתוף הסרטונים בארה"ב עד ה-20 בספטמבר - אחרת ייאסר השימוש בה. לפי רויטרס, בבייג'ינג מאמינים שמכירה תחת לחץ מצד וושינגטון תציג את בייטדאנס ואת סין כחלשות
בייג'ינג מתנגדת למכירה כפויה של פעילותה של טיקטוק בארה"ב על ידי בעליה הסינית בייטדאנס, ותעדיף לראות את הפסקת פעילות אפליקציית הסרטונים בארה"ב, כך דיווחה רויטרס על פי שלושה מקורות המעורים היטב בנושא.
- טראמפ: "לא נדחה האולטימטום לבייטדאנס בנוגע למכירת טיקטוק"
- דיווח: חברת האם של טיקטוק בדיונים למניעת מכירת פעילותה בארה"ב
- סרטון התאבדות מופץ למשתמשי טיקטוק ללא אפשרות למנוע את הצפייה
בייטדאנס נמצאת בשיחות למכירת פעילותה של טיקטוק בארה"ב לקונים פוטנציאליים שביניהם מיקרוסופט ואורקל, מאז שהנשיא טראמפ איים בחודש שעבר לאסור על השימוש בה אם לא תימכר. טראמפ הציב לבייטדאנס אולטימטום להשלים את העסקה עד אמצע ספטמבר. עם זאת, פקידים סינים מאמינים שמכירה כפויה תציג את בייטדאנס ואת סין כחלשות לנוכח הלחץ של וושינגטון, כך על פי המקורות.
בייטדאנס אמרה לרויטרס שממשלת סין מעולם לא אמרה שעליה לסגור את פעילותה בארה"ב או בכל מקום אחר. שניים מהמקורות אמרו שסין הייתה מוכנה להשתמש בתיקונים שעשתה לרשימת ייצוא הטכנולוגיה שלה ב-28 באוגוסט כדי לדחות כל עסקה שאליה תגיע בייטדאנס, אם היה עליה לעשות זאת. כנשאל אתמול לגבי טראמפ וטיקטוק, אמר דובר משרד החוץ הסיני זאו ליג'יאן שארה"ב מנצלת לרעה את מושג הביטחון הלאומי, והפציר בה להפסיק לדכא חברות זרות.
רויטרס דיווחה שהקונים האפשריים של טיקטוק דנים בארבע דרכים להבנות את הרכישה מבייטדאנס שבמסגרתן תוכל בייטדאנס להתקדם עם מכירה של נכסיה בארה"ב ללא אישור משרד המסחר הסיני, בכך שתמכור אותם ללא האלגוריתמים המרכזיים שלהם.
טראמפ הוציא בחודש שעבר שתי הוראות מנהליות שדורשות מבייטדאנס למכור את נכסי טיקטוק בארה"ב, או לעמוד בפני חרם במדינה, שבה האפליקציה פופולרית מאוד בקרב בני נוער. פקידים אמריקאים ביקרו את שיטות אבטחת המידע והפרטיות של האפליקציה, וטענו שמידע משתמשים שנאסף בה עלול להגיע לידי הממשל הסיני. טיקטוק אמרה מצידה שלא תמלא אף הוראה לחלוק מידע עם הרשויות הסיניות.