רדיט תתחרה בטיקטוק: רכשה את פלטפורמת הסרטונים הקצרים Dubsmash
ההצלחה של טיקטוק גרמה לחברות מדיה חברתיות רבות להוסיף שירותי וידאו קצרים לפלטפורמות שלהם, דאבסמאש הינה אחת המתחרות המובילות של טיקטוק והעסקה תספק למשתמשי רדיט, שמעלים סרטונים ומשדרים אותם בסטרימינג, גישה לכלי העריכה של האפליקציה
12:2114.12.20
הרשת החברתית רדיט (Reddit) הודיעה הלילה (א') כי
רכשה את פלטפורמת הסרטונים הקצרים דאבסמאש (Dubsmash), המתחרה המובילה של אפליקציית טיקטוק הסינית.
קראו עוד בכלכליסט:
- מנכ"ל טיקטוק ישראל: “מעולם לא שיתפנו מידע עם ממשלת סין"
- בייטדאנס קיבלה הארכה של 15 יום עד שתחויב למכור את טיקטוק
- ממתינה לביידן: טיקטוק פנתה לבית המשפט בבקשה להשלים את העסקה עם אורקל
דאבסמאש, שנוסדה בגרמניה ב-2014, נחשבת היום לאחת היריבות המובילות של אפליקציית הסרטונים הפופולרית טיקטוק. היא החלה את דרכה ב-2015 כאפליקציית ליפ-סינק, אך לאחר רגע קצר של פופולריות החלה לדשדש. ב-2017 היא הפכה לפלטפורמת מדיה חברתית והעבירה את משרדיה מברלין לברוקלין. נכון לתחילת השנה נתח השוק של דאבסמאש בארה"ב היה שני לזה של טיקטוק מבחינת מספר ההתקנות, והיא ערכה על פי הדיווחים שיחות רכישה גם עם פייסבוק וסנאפ. נכון לפברואר 2019 יש לדאבסמאש 162 מיליון משתמשים פעילים לעומת יותר ממיליארד משתמשים של טיקטוק ברחבי העולם.
אפליקציית רדיט צילום: שאטרסטוק
התנאים הכספיים של העסקה טרם נחשפו, אך דוברת חברת רדיט אמרה לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי הרכישה התבססה על שילוב של מזומנים ומניות. על פי נתוני אתר Crunchbase, האפליקציה גייסה 20.2 מיליון דולר ממשקיעים, כולל Small Capital, Index Ventures, Eniac Ventures, Heartcore Capital ו- Sunstone Life
מרדיט נמסר גם כי דאבסמאש תשמור על הפלטפורמה שלה ותמשיך לפיול תחת שם המותג. הצוות של דאבסמאש, כולל שלושת המייסדים יצטרף לרדיט.
טיקטוק צילום: שאטרסטוק
רדיט הודיעה על העסקה בבלוג שלה וציינה כי תעניק למשתמשיה, שכבר היום יכולים להעלות סרטונים ולשדר אותם בסטרימינג, גישה לכלי העריכה והיצירה של דאבסמאש. אחד היתרונות על הרכישה עבור רדיט הוא בגיוון קהל המשתמשים שלה. דאבסמאש פופולרית מאוד בקרב משתמשים שחורים והיספנים. יתרון עבור רדיט, שעלתה לכותרות בעבר בשל פורומים גזעניים ותומכי עליונות לבנה שפרחו על הפלטפורמה שלה.
ההצלחה של טיקטוק גרמה לחברות מדיה חברתיות רבות להוסיף שירותי וידאו קצרים לפלטפורמות שלהם, כאשר סנאפצ'ט הציגה בנובמבר את "Spotlight" ופייסבוק השיקה את "Instagram Reels" מוקדם יותר השנה.