גוגל הסכימה לשלם על תכני חדשות באוסטרליה: חתמה על הסכמים עם מרדוק ו-Seven
באוסטרליה יחוקק בקרוב חוק שיחייב את ענקיות הטכנולוגיה לשלם עבור התכנים המשולבים בפלטפורמות שלהן. גוגל, שאיימה לעזוב את אוסטרליה, שינתה כיוון וחתמה על כמה הסכמים בין השאר עם מדיה מקומית
שבועות ספורים לאחר שגוגל איימה לעזוב את אוסטרליה אם הממשלה תחייב את ענקיות הטכנולוגיה לשלם עבור התכנים המשולבים בפלטפורמות שלהן, ענקית החיפוש משנה כיוון ומחליטה לשלם.
- שר האוצר של אוסטרליה: "אנו קרובים להסכם עם גוגל ופייסבוק שישלמו על חדשות"
- מיקרוסופט קוראת לחייב את ענקיות הטכנולוגיה לשלם על תכני חדשות
- אחרי אוסטרליה: האיחוד האירופי רוצה לאלץ את גוגל ופייסבוק לשלם על חדשות
החקיקה פורצת הדרך צפויה לעבור באוסטרליה השבוע או לכל המאוחר בשבוע הבא, וגוגל מנסה לצמצם את ההשפעה שלה באמצעות עסקאות עם חברות המדינה המקומיות – שתיים מהעסקאות הגדולות ביותר נחתמו ביומיים האחרונים, בשווי של עשרות מיליוני דולרים בשנה.
היום הוכרזה עסקה שלישית עם ניוז קורפ של רופרט מרדוק, בהסכם לשלוש שנים שיחול על תכנים של וול סטריט ג'ורנל, ברונ'ס, מרקטווטש וניו יורק פוסט. בתחילת השבוע נחתמה עסקה עם חברת המדיה Seven, בעלים של ערוצי טלוויזיה כלל ארציים ועיתון מוביל בפרת'.
לעסקאות הגדולות האחרונות קדמו עסקאות עם ספקיות תוכן קטנות יותר באונליין, בעיקר כאלה שמסקרות תחומים ספציפיים יותר.
חברות מדיה מתלוננות מזה שנים שהן אינן מקבלות תשלום ראוי על מאמרים ותכנים שהן מייצרות, ושמניבים הכנסות לפלטפורמות של גוגל ופייסבוק – טענות שענקיות האינטרנט בעיקר היתעלמו מהן.
הדחיפות של גוגל בימים אלה לחתום על הסכמים באוסטרליה מלמדת עד כמה הרגולציה במדינה קטנה יחסית – או אפילו איום של רגולטורים – יכולה לשנות באופן דרמטי את ההתנהלות של ענקיות ההייטק, שצמחו בארה"ב ללא כל ריסון שלטוני.
השאלה היא עד כמה ממשלות אחרות ינקטו בצעד דומה שיחייב את הפלטפורמות הללו לשלם על התכנים והחדשות. כמה רגולטורים באירופה ובקנדה כבר הביעו תמיכה ברעיון זה, וכך גם רגולטורים במדינות נוספות.
ואולם בארה"ב לעיתונות יש פחות חברים במסדרונות הכוח, והמומנטום הרגולטורי מתקדם בכיוון אחר – בעיקר תחום ההגבלים ודיני התחרות מצד אחד (בעיקר באמצעות בדיקת אפשרות לתביעות הגבלים), וסוגיות רגולטוריות של אחריות על התכנים המופיעים בפלטפורמות.
"הניסיון הרגולטורי באוסטרליה הוא מאד מעניין. הוא הוא יצליח, אני חושב שהוא ישועתק גם לכמה מדינות אחרות. אבל אני בספק אם ארה"ב תהיה בראש הרשימה", אמר דניאל גראביס (Daniel Gervais), לשעבר בכיר בארגון הסחר העולמי, כיום מרצה בבית הספר למשפטים Vanderbiltבטנסי.