$
מכשירים ומדריכים

בדיקות ראשונות של שעון אפל: "זה מגניב, אבל מי צריך את זה?"

נציגי כלי תקשורת בעולם שהתנסו בשעון האפל ווטש מצאו אותו נאה מאוד ואת איכות ההרכבה שלו עילאית. ואולם, חלקם טענו שהממשק שלו מסובך לתפעול ושלמרות שיש לו יתרונות על פני שעוני אנדרואיד, עדיין לא ברור מי זקוק לו

עומר כביר 11:4810.03.15
העיצוב של האפל ווטש יוצא מהכלל, אבל ממשק המשתמש מורכב ומבלבל ואפל עדיין לא שכנעה אותנו שאנחנו צריכים שעון חכם - אלו המסקנות העיקריות שסיפקו עיתונאים שזכו להתנסות ראשונית בשעון החכם של אפל.

דקות אחרי סיומו של האירוע שערכה אפל אתמול בערב הוזמנו הכתבים באולם להתנסות בשעון בעצמם. ובשעה שחלק שפכו עליו שבחים חמים, אחרים דווקא ביקרו את מורכבות היתר ועקומת הלמידה החדה של ממשק המשתמש.

 


 

כתב TechCrunch דראל את'רינגטון, חלק שבחים לעיצוב של השעון, על דגמיו השונים. “החומרה מרשימה מאוד", הוא כתב. “והשעון עם המעטפת מפלדת אל-חלד מושך במיוחד. גרסת ה-38 מ"מ נוחה יותר על יד, אבל גרסת ה-42 מ"מ לא גדולה מדי”.

 

טים קוק וממשק שעון אפל טים קוק וממשק שעון אפל

 

גם לממשק חלק את'רינגטון שבחים: “התוכנה חדשה לנו, אבל היא אינטואטיבית. אחרי זמן רב שבהם השתמשנו במכשירי מגע בלבד צריך אמנם להתרגל תחילה לקראון הדיגיטלי (הגלגלת בצד השעון; ע”כ), אבל מהר מאוד השימוש בו הופך להגיוני בדומה לגלגל באייפודים הישנים, אם לא יותר מכך. וכשמתמשים במגע, התגובות מהירות".

 

"ההתרעה בנקישה מגע היא תכונה מרכזית של המכשיר, והיא עובדת מצוין. הנקישה עדינה מאוד וניתנת לכוונון, ומספק תגובה שונה באמצעות וריאציות קלות. בהשוואה למרבית פידבקי הרטט שניסיתי בעבר, מדובר ברמה שונה לחלוטין - בשעה שבקושי ניתן להרגיש את הרטט של מרבית שעוני אנדרואיד Wear, קשה להתעלם מהנקישה באפל ווטש, שמחקה נקישה אמיתית של אדם על פרק היד".

 

הקראון הדיגיטלי של השעון הקראון הדיגיטלי של השעון צילום: apple.com

 

לראייתו, האפליקציות שפיתחה אפל לשעון עושות שימוש טוב בשטח המסך המוגבל. “מערכת הקלט מוודאת שאתה תמיד במרחק של שתי נקישות לכל היותר משליחת הודעה לחבר קרוב, או תשלום עם אפל פיי. השלט הרחוק של המצלמה חכם במיוחד, ומאפשר לצלם בקלות תמונת סלפי קבוצתית". ואולם, לדברי את'רינגטון, נקודת החוזק העיקרית של המכשיר היא העובדה שהוא נותן הרגשה של שעון: “אולי תתפלאו לשמוע כמה שעונים חכמים מפספסים את המטרה הצנועה הזו. השעון מרגיש ממש בבית על היד שלי".

 

התרחקות מתפיסת הממשק של האייפון

 

מנגד, נילאיי פאטל מאתר The Verge היה ביקורתי בהרבה, בעיקר בתחום שבו שאפל לרוב זוכה לשבחים - ממשק המשתמש: “זה ממש מבלבל שהקראון הדיגיטלי וכפתור התקשורת נמצאים זה לצד זה", כתב. “כשניסיתי לנווט בממשק השעון מצאתי את עצמי לוחץ עליהם כמה פעמים, מבלי לדעת איזה מהם ייקח אותי למסך הבית, יוציא אותי מאפליקציה או יפעיל תכונה. מדובר בהבדל משעותי לעומת הפרדיגמה של iOS, עם כפתור אחד שתמיד מחזיר אותך הביתה".

 

השעון נאה, אך מי צריך אותו? השעון נאה, אך מי צריך אותו?

 

לדברי פאטל, יש שתי דרכים מרכזיות להשתמש בשעון: ללחוץ על הקראון הדיגיטלי כדי לפתוח את מסך הבית ולבחור אפליקציה, או לבצע סווייפ מלמטה ולהעלות את תצוגת ה-Glances, שהיא למעשה הצצה קצרה לכל האפליקציות שמותקנות על השעון. “מה שמעניין הוא שהתצוגה ב-Glances אינה האפליקציות עצמן. כשבחרתי ב'פתח דלת' ב-Glance של אפליקציית רשת המלונות SPG, נפתחה האפליקציה עצמה ושם הייתי צריך ללחוץ על הכפתור בשנית.

 

"לחיצה על כפתור התקשורת לוקחת אותך למסך אנשי הקשר, שם ניתן לשלוח לחבר עם אפל ווטש הודעה, ציור או פעימות לב. זה מדליק, אבל מדובר בסט UI חדש: ציור עם אצבע אחת, לחיצה ארוכה עם שתי אצבעות כדי לשלוח פעימת לב, הקשה אחת כדי לשלוח... הקשה. לא מדובר במדע טילים, אבל זה לא ממשק מוכר או משהו שחוזר על עצמו בכל ממשק השעון. צריך ללמוד את זה".

 

מנגד שיבח פאטל את השימושיות של הקראון הדיגיטלי: “יש לי אצבעות גדולות ומפרק גדול, וחששתי שיהיה לי קשה לתפעל את הקראון עם שתי אצבעות. אבל לא חייבים לעשות את זה; קל יותר לגלול את הקראון עם אצבע אחת. אני עדיין לא בטוח שאנחנו צריכים כאן פרדיגמת ממשק חדשה, אבל זה בהחלט נחמד יותר משציפיתי.

 

"וזה גם מה שגדיר את האפל ווטש עד עתה: הוא נחמד משציפיתי ואני בטוח שממשק המשתמש יהפוך למוכר אחרי כמה זמן, אבל אני עדיין לא בטוח למה מישהו ירצה לענוד אותו כל הזמן. המשימה הגדולה של אפל באירוע הייתה לשכנע אנשים שיש תרחישי שימוש לשעון, ונכון לרגע זה ההרגשה היא שמדובר במכשיר עם הרבה רעיונות מעניינים, אבל בלי תפיסה שמאחדת אותם".

 

מרוב עצים לא רואים את היער

 

מאט רוסוף מהביזנס אינסיידר פתח את הסקירה שלו בשורה התחתונה: הוא מסובך. “זה הרושם הראשוני והחזק ביותר שלי", הוא הסביר. “יש יותר מ-2 מיליון הגדרות אפשריות לתצוגת שעון. אפשר להגדיר תצוגה ראשית, להוסיף עד ארבעה 'סיבוכים' (מילה מצערת, אך מקובלת בתעשיית השעונים) בפינות כמו תאריך או מצב הירח, ולשנות את הצבע או הצורה של כל פריט".

 

רוסוף לא אהב גם את המחוות ויכולות השליטה השונות: “לפעמים צריך לבצע סווייפ, לפעמים לגלול למעלה ולמטה עם אצבע, ולפעמים משתמשים בקראון הדיגיטלי כדי לגלות בתפריטים. יש פונקציות שונות שזמינות בלחיצה חזקה לעומת לחיצה חלשה. לוחצי על הקראון כדי לחזור למסך הבית.

 

"החסם הגדול ביותר בפני אימוץ המונית של האפל ווטש הוא שעובדים בחנויות של אפל יצטרכו להשקיע זמן רב על מנת להסביר ללקוחות מה הוא יכול לעשות ומה ההבדל בין הדגמים. זה לא המצב עם האייפון. אני מניח שאפל תמכור מספר עצום של מכשירים בהשקה. כל חובב גאדג'טים רציני והרבה מעריצי אפל יעמדו בתור כדי לקנות את המכשיר ב-24 באפריל. אני מניח שיהיה גל שני של רוכשים שיגיעו בגלל הזווית האופנתית או כי לשכנים שלהם כבר יש אפל ווטש. אבל מה עם כל המיליונים הנותרים? זה האתגר האמיתי של אפל".

 

כתב אי-פי, אניק ג'סדנאו, שיבח את ההחלטה של אפל לבחור במסך מרובע, חרף העיצובים היפים והמרשימים של שעונים חכמים עגולים מחברות כמו LG או חואווי. “עיצוב עגול אולי יפה לתוכן גרפי כמו תמונות ומפות, אבל הוא לא יעיל לטקסט", הוא הסביר. “יש הרבה שטח מבוזבז בכל ארבעת צדדי המכשיר והתוצאה היא שעון שגדול מכפי שהוא צריך להיות".

 

ואולם, לדבריו, התכונה החזקה ביותר של האפל ווטש היא האפליקציות שפותחו בעבורו: “אפל הדגימה איך ניתן להשתמש בשעון כדי להזמין נסיעה באובר, לפתוח מרחוק דלת עם Alarm.com ולדלג על דלפק הקבלה במלון מרשת Starwood. אפשר לצפות למבחר גדול של אפליקציות כשהשעון יגיע לחנויות בחודש הבא. מפתחים לא מיהרו ליצור אפליקציות לשעונים אחרים".

 

"אז האם אתם צריכים אפל ווטש? השעון החכם יכול לעשות הרבה - יותר משעונים יריבים וכנראה יותר ממה שאתם צריכים - אז תצטרכו להחליט לבד איזו תכונות ואפליקציות נוחות בעבורכם. בסוף של דבר, השאלה היא עד כמה אתם נכונים לשלם בשביל נוחות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x