המספרים של גולן טלקום נחשפים: חברה מכניסה ורווחית
המצגת למשקיעים שפרסמה סלקום מבהירה כי גולן טלקום הפכה לחברה ריווחית בשנה שעברה - אז ויתרה על בניית תשתית משלה; ההכנסה ממשתמש עומדת על 53 שקל - הרבה מעל ההערכות טרם הרכישה שדיברו על 35 שקל
גולן טלקום היא חברה רווחית עם הכנסות שהולכות ועולות וסך התחייבויות הולכות ויורדות, כך חושפת סלקום הבוקר (ה') במצגת למשקיעים בעקבות הודעתה על כוונתה לרכוש את גולן. הכנסות גולן טלקום כמעט והכפילו עצמן בשנת 2014 ל-395 מיליון שקל. את שנת 2015 היא צפויה לסיים עם כ-500 מיליון שקל בהתבסס על הכנסותיה במהלך המחצית הראשונה של השנה שעומדות על 243 מיליון שקל.
- ארדן למ"מ הממונה על ההגבלים: לא לאשר עסקת סלקום-גולן טלקום
- משרד התקשורת דורש מגולן טלקום 270 מיליון שקל בחזרה
- שביתה כללית בגולן טלקום מיום שישי הקרוב
על פי נתוני סלקום, מסתבר שגולן טלקום היא חברה רווחית כבר מהשנה שעברה, שבה החלה לפרק את האנטנות הסלולריות אותה בנתה וויתרה על בניית תשתית. גם בחציון הראשון היא שומרת על רווחיות, אם כי קטנה מאוד – 2 מיליון שקל בלבד. ההפסד התפעולי שאפיין את החברה בשנותיה הראשונות הפך לראשונה לרווח תפעולי במחצית השנה האחרונה, כמו גם רווח ה- EBITDA, רווח לפני מס ופחת שעומד על החציון הראשון על 37 מיליון שקל, וגם ההתחייבויות של החברה ירדו מ-696 מיליון שקל בשנה שעברה ל-513 השנה.
באופן מפתיע, ההכנסה הממוצעת למשתמש בגולן טלקום נחשבת לגבוהה יחסית ומתקרבת לממוצע הארצי. ההכנסה ממשתמש (ARPU) בקרב מנויי גולן טלקום עומדת על 53 שקל, בהשוואה לממוצע ארצי של 62 שקל. ההערכות בשוק טרם הרכישה דיברו על הכנסה ממוצעת שאינה עולה על 35 שקל, כך שגולן טלקום צפויה להכניס עם רכישתה על ידי סלקום לא פחות מ-47 מיליון שקל בחודש, בהנחה ולא תסבול מנטישת משתמשים. לשם השוואה, ה-ARPU של לקוחות סלקום עמד ברבעון הראשון על 65.5 שקל.
במקור נדרשה גולן טלקום להפקיד סכום של 350 מיליון שקל, כאשר 270 מיליון ממנו הוחזרו לה לאחר שהגיעה לנתח שוק של 7% מכלל המשתמשים הפרטיים. בכך תמרץ משרד התקשורת את החברה להוזיל מחירים ולהתחרות בשאר המפעילות, ובתמורה חייב אותה להקים תשתית אנטנות סלולריות. החברה החלה לפרוס תחילה אנטנות קטנות שלא דורשות אישורי בנייה, אך לאחר שהגיעה לרוויה ונדרשה להקים גם אנטנות גדולות היא התקשתה לאשר את בנייתן ברשויות המקומיות.
על פי תנאי המכרז שבו זכתה גולן טלקום, היא התחייבה בתוך שנתיים מיום תחילת הפעילות שלה לכסות באמצעות האנטנות שלה 20% מכלל כיסוי האוכלוסיה ובתוך ארבע שנים 40% מכלל כיסוי האוכלוסיה. בחודש מאי הקרוב תציין גולן טלקום ארבע שנות פעילות, כאשר לגולן טלקום אין כלל כלל תשתית משלה, והיא פועלת דה-פקטו כמפעיל וירטואלי עם רשיון של חברה סלולרית. גולן טלקום שמרה על מחירים נמוכים בכל תקופת פעילותה אך למעשה לא השקיעה בתשתיות ובכך הפרה את תנאי המכרז בו זכתה.