מנכ"ל אל על: הרגולטור בישראל אינו פועל למען התעופה המקומית
חיים רומנו התייחס לעלויות הנוספות המוטלות על הנוסעים, ואמר: "חברות התעופה נמצאות בדילמה - עד כמה רחוק ללכת כדי להגדיל את ההכנסות"
"הרגולטור בדרגים הבכירים משחק משחק כפול כאילו הוא שומר על התעופה הישראלית, אבל הוא לא יוצר לתעופה הישראלית מעמד בעולם" - כך אמר הבוקר מנכ"ל אל על, חיים רומנו. הוא דיבר בכנס לבטיחות ומגמות בתעופה, שערך מכון פישר למחקר אסטרטגי אוויר וחלל.
בתחילת הרצאתו של רומנו
בהקשר לתיקון בחוק ההגבלים העסקיים שיפקח לראשונה על הסכמי "קוד שייר" בין חברות תעופה, ואשר אושר לפני כמה ימים, אמר רומנו: "זוהי התערבות שאנחנו לא יכולים להתמודד איתה. אנחנו לא יכולים לעשות הסכמי 'קוד שייר' כמו כל מדינה אחרת בעולם".
רומנו הזכיר את המיזוגים בענף התעופה העולמי, בהם הגדלת האחזקות של לופטהנזה בחברת התעופה הבריטית bmi בשבוע שעבר, ואמר: "הדעה הרווחת היא שלופטהנזה רכשה את bmi, בין השאר, כדי לחזק את מעמדה מבחינת הסלוטים (אישורי המראות ונחיתות) בנמל התעופה הית'רו בלונדון. אנחנו לא מצליחים כבר שנים לקבל סלוט בהית'רו בימי שישי. אנחנו גם לא מצליחים לשנות את הסלוט בפרנקפורט, אבל החברות הזרות חוגגות כבר שנים. המקרה הזה של לופטהנזה ו-bmi אומר הרבה על הסכנה לצד הישראלי".
מנהל רשות התעופה האזרחית (רת"א), גיורא רום, שנכנס לתפקידו לפני כחודשיים, אמר: "רומנו נתן תחושה שהרגולטור לא מוכן להילחם עבור החברות הישראליות וזה לא מדויק".
רום הזכיר הניסיון להגדיל את תדירות הטיסות בין גרמניה לישראל, נושא שלא התקדם עד כה בגלל דרישת חברות התעופה הישראליות, ובראשן אל על, לשנות את זמני הסלוטים שלהן בפרנקפורט, ומנגד טענת רשות התעופה האזרחית בגרמניה כי נושא הסלוטים אינו באחריותה, אלא באחריות נמלי התעופה הפרטיים.
לדברי רום, "בימים אלה שלחתי מכתב לעמיתי הגרמני, בו כתבתי שאני מוכן להגדיל את תדירות הטיסות בין המדינות, אבל לא אוכל להפריד זאת מנושא הסלוטים. האחראיות שלי היא לא רק לאזרחי המדינה, אלא גם לחברות הישראליות".