מהדקים חגורות: 44% מהחברות לא מאפשרות נסיעת עבודה במחלקת עסקים
כך עולה מסקר נסיעות עסקיות שערך פורום CFO. בשנה שעברה 8% בלבד לא אישרו נסיעה במחלקת עסקים. מהסקר עולה עוד כי 37% מהחברות קיצצו לגמרי את תקציב נסיעותיהן
תקציב הנסיעות של כ-70 חברות במשק הישראלי קוצץ ב-38% בממוצע, מתחילת המשבר הכלכלי בספטמבר 2008, בהשוואה לאותה תקופה בשנה שלפני - כך עולה מסקר נסיעות עסקיות שערך פורום CFO, המאגד מנהלי כספים של חברות מובילות. בסקר השתתפו נציגי חברות שתקציב הנסיעות הכולל שלהן עומד על כ-110
מהסקר עולה ש-37% מהחברות קיצצו לגמרי, בתקופה המדוברת, את תקציב הנסיעות שלהן. אצל 28% תהליך האישורים לנסיעה לחו"ל השתנה, ואילו אצל 35% לא שונתה המדיניות. מי שכן שינו את המדיניות, דאגו, בין היתר, שיתבצעו נסיעות הכרחיות בלבד; שלוש נסיעות ראשונות לארה"ב יהיו במחלקת תיירים; העדפת קיום פגישות וירטואליות; ביטול נסיעות במחלקת עסקים; בקרה צמודה יותר של המנהלים, והורדת סכום האש"ל.
נתון מעניין נוסף הוא שאם ב-2008 רק 8% מהחברות הנסקרות לא אישרו כלל לעובדיהן טיסות במחלקת עסקים, הרי שהשנה מדובר ב-44% מהחברות.
מהנתונים עולה עוד כי מחזור הנסיעות הממוצע של החברות עומד על כ-1.6 מיליון דולר בשנה, כאשר המרכיב העיקרי בהוצאות הנסיעה הוא הטיסות, המהוות 59% מכלל ההוצאות - 925 אלף דולר בממוצע. הלינות מהוות 23%, השכרת רכב 4%, הוצאות אשל 9%, והוצאות אחרות 5%.
על מנת להשיג חיסכון מקסימלי בהוצאות הנסיעה, 82% מסמנכ"לי הכספים מאמינים שיש לנסוע בחברות תעופה מוזלות (לואו-קוסט); 42% מעודדים שילוב של נסיעות ברכבת, ו-8% חושבים שטיסות שכר הן הפתרון לחיסכון בעלויות.
"אין, ולא יכולה להיות הפסקה של נסיעות בתקופה של כלכלה גלובלית", מסבירה יו"ר פורום CFO, נגה קינן, "יחד עם זאת, הקפדה יתרה על מחיר ועל גמישות ביטול הנסיעות, הם הנושאים הקריטיים ביותר. המשבר גרם לתשומת לב מיוחדת ולהקפדה על קיצוץ עלויות הנסיעות העסקיות".