בלעדי - הקרב הבא על השכר בבנק ישראל: מול ועד העובדים
הרגיעה שכפה ראש הממשלה על האוצר ובנק ישראל אינה צפויה להימשך זמן רב: ועד העובדים יתנגד לשינוי באופן החישוב של שכרם. השקט התעשייתי שלו התחייבו העובדים יפקע בעוד פחות מחודשיים
הרגיעה שכפה ראש הממשלה בשבוע שעבר על האוצר ובנק ישראל עשויה להימשך זמן קצר בלבד. הוויכוח הבא צפוי להתעורר בעוד פחות מחודשיים, והפעם יהיה על הנהלת בנק ישראל להתמודד מול ועד העובדים. נושא הוויכוח החדש יהיה הדרך שבה יחושב בעתיד השינוי בשכר עובדי בנק ישראל. בחוק בנק ישראל
הסיבה שעד היום לא גובשה נוסחה מוסכמת לחישוב השינויים בשכר עובדי הבנק היא שמבנה השכר בבנק ישראל שונה מהמקובל בשירות הציבורי ודומה יותר למבנה המקובל במערכת הבנקאית. עובדי הבנק דורשים להמשיך ולהתחשב במבנה הייחודי של שכרם, בעוד שהחלטת ראש הממשלה מהשבוע שעבר קובעת שהשינויים בשכר עובדי בנק ישראל יהיו בהתאם לנהוג בכלל הגופים הציבוריים.
הסכם השכר בבנק ישראל, שנכנס לתוקף ב־20 באוגוסט 2008, קובע כי "במשך שלוש שנים ממועד כניסת ההסכם לתוקף תשמור נציגות העובדים על שקט תעשייתי ותימנע משיבושים בעבודה הסדירה בשל נושאים המוסדרים בהסכם זה". עם זאת, בנוגע לגיבוש הנוסחה שלפיה יחושב השינוי בשכר עובדי בנק ישראל התחייבה נציגות העובדים לשמור על שקט תעשייתי לפרק זמן של שנה בלבד. פרק זמן זה עומד להסתיים ב־20 באוגוסט 2009.
בשלב זה מקפידה נציגות העובדים בבנק ישראל לשמור על שתיקה רועמת. הסיבה לכך היא הבחירות לוועד העובדים שיתקיימו בבנק ביום רביעי. בבחירות אלה ייבחר ועד חדש בן שבעה חברים מבין יותר מ־20 מתמודדים. לאחר הבחירות צפוי הוועד שייבחר לחדש את מאבקו בנושא שיטת חישוב השינוי בשכר עובדי הבנק.