$
משפט

בניזרי מבקש חנינה: "נפלתי מנכסי ואין בכוונתי לחזור לפוליטיקה"

בין היתר, מצויין בבקשה: "הרב בניזרי מוצא לפנות לכבודו בבקשת חנינה ממקום של כאב ומצוקה תוך שימת דגש על נסיבות קולא רבות העומדות לזכותו, אשר לא מצאו בהכרח ביטוי בפסק דינו של בית המשפט העליון"

איתי הר אור 13:5828.02.10
השר וחבר הכנסת לשעבר, הרב שלמה בניזרי הגיש היום (א') בקשת חנינה לנשיא המדינה, שמעון פרס, ולשר המשפטים, יעקב נאמן. בבקשת החנינה מבקשים באי כוחו, עוה"ד יהורם מלכה ואבי חימי, לקצוב את עונשו של הרב בניזרי לאחר שזה ריצה כבר שליש מהעונש המקורי אותו גזר בית המשפט המחוזי בירושלים.

 

בין היתר, מציין בניזרי בבקשתו: "הרב בניזרי מוצא לפנות לכבודו בבקשת חנינה ממקום של כאב ומצוקה תוך שימת דגש על נסיבות קולא רבות העומדות לזכותו, אשר לא מצאו בהכרח ביטוי בפסק דינו של בית המשפט העליון". בבקשת החנינה מציין בניזרי כי השנים הארוכות ועינוי הדין שעבר עד לגזר הדין, יחד עם העונש הכבד שכבר ספג הם כבר בבחינת "עונש כבד מאד ומרתיע".

 

לפניתו לנשיא צירף בניזרי מכתבים רבים של המבקשים להקל בעונשו והמשקפים לטענתו את תרומתו הרבה בתחומים רבים ומגוונים, בפעילות ציבורית ובפעילות חסד. בין היתר צורפו מכתביהם של פרופ' אסתר הרצוג, ראש תוכנית אנתרופולוגיה במכללת בית ברל, מכתבו של תאופילוס השלישי, הפטריאך היווני בירושלים, אשר מתאר את נכונותו של הרב בניזרי לסייע לכל אדם, ללא הבדל דת גזע ומין, מכתבו של וליד דיאב, מנכ"ל אשפוזית טמרה, אשר מתאר את התמיכה שהעניק הרב בניזרי לאשפוזית, כסגן שר וכשר הבריאות, מכתבו של יהושע אליאוף המתאר הכיצד הרב בניזרי נחלץ לעזרתו לאחר מפגש מקרי ברחוב, ועוד מכתבים רבים של אנשים קשי יום להם עזר.

 

עו"ד יהורם מלכה ממגישי בקשת החנינה, מסר: "הרב בנזרי נפל מנכסיו, מצבו הכלכלי קשה מאד, הקרע מ-8 ילדיו הוא גזרה כבדה מאד. במהלך שהותו בכלא נולדו לרב בנזרי נכדים שנמנע ממנו מלראות ולחוותם. הרב בנזירי קיבל החלטה, כי לפוליטיקה הוא כבר איננו חוזר. עם שחרורו מהכלא בכוונתו להקדיש את חייו ללימוד תורה ולהמשיך את מפעל חייו, כתיבת ספרים וקירוב לבבות ברחבי הארץ ולהמשיך את תרומתו רבת השנים לחברה. אין עוררין, כי עונש זה הוא מהחמורים שידע איש ציבור במדינת ישראל, המהווה תג מחיר לדבריו של השופט לוי, בחברה נורמטיבית בני אדם אינם משולים לתגיות ומכאן שהיה צורך להתחשב במכלול הנסיבות שנוצרו במקרה המיוחד".

 

בתחילת אפריל 2008 הרשיע בית המשפט המחוזי בירושלים את בניזרי בקבלת שוחד מהקבלן משה סלע, שעסק בהבאת עובדים זרים. בניזרי הורשע גם בעבירות של מרמה והפרת אמונים, קשירת קשר לביצוע פשע ושיבוש הליכי משפט. בית המשפט המחוזי גזר על בניזרי 18 חודשי מאסר בפועל.

 

בניזרי ערער על הרשעתו, ואילו הפרקליטות ערערה על קולת העונש. בית המשפט העליון דחה את ערעורו של בניזרי, קיבל את ערעור המדינה, החמיר בעונשו של השר לשעבר וגזר עליו 4 שנות מאסר. ביולי האחרון דחה בית המשפט העליון את בקשתו לקיום דיון נוסף בעניינו.

 

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x