$
בארץ

נחשף ב"כלכליסט": ועדת הכספים תדון בשבוע הבא בהעלאת תמלוגי חברות התקשורת

שרי התקשורת והאוצר חתמו אתמול על התקנות המעלות את התמלוגים בשנתיים הבאות ל-2% - 2.5% - לעומת 1% כיום, למרות התנגדותו המוקדמת של כחלון; חברות התקשורת מאיימות בפנייה לבג"ץ

גילעד נס 17:2423.12.10

ביום שלישי תתבקש ועדת הכספים של הכנסת לאשר את תקנות התקשורת שעליהן חתמו אתמול (ד') שר התקשורת, משה כחלון, ושר האוצר, יובל שטייניץ, המעלות את התמלוגים שמשלמות חלק מחברות התקשורת בשנתיים הבאות.

 

כפי שפורסם ב"כלכליסט", הצליח משרד האוצר להעביר את תוכניתו המקורית

ולהעלות את התמלוגים בשנים הבאות בשיעורים של 1% (בשנת 2011) ו-1.5% (בשנים 2012-2013), כך ששיעור התמלוגים יעמוד על 2% ו-2.5%, בהתאמה. שר התקשורת, משה כחלון, התנגד להעלאת התמלוגים, לאור חוות דעת שקיבל ממשרדו כי בהתחשב בעובדה שוועדות ציבוריות קבעו בעבר כי יש להפחית את שיעורי התמלוגים בענף, לא ניתן יהיה להגן בקלות על החלטה הפוכה באם יגיע הנושא לערכאות משפטיות.

 

בסופו של דבר הצליח כחלון לשכנע את אגף התקציבים באוצר כי נושא העלאת התמלוגים יבחן בעתיד לאור ההתפתחות בתחרות בתחומי התקשורת, ובאם יתברר כי מצב התחרות הוטב, תישקל הפחתת התמלוגים ואף ביטולם המוחלט. עם זאת, שיעור העלאת התמלוגים נותר, כאמור, כפי שדרש האוצר.

 

ההחלטה תחול על חברות הסלולר, בזק ו־HOT, אך לא על ספקיות האינטרנט, ספקיות השיחות הבינלאומיות וחברות המספקות שירותי טלפוניה נייחים על גבי האינטרנט.

 

בשנת 2009 שילמו חברות התקשורת כ־243 מיליון שקל מהכנסותיהן כתמלוגים למדינה, ועל פי הערכת האוצר, המתווה הנוכחי של העלאת התמלוגים יגדיל את הסכום שיזרום לקופת המדינה מחברות התקשורת לכ־500 מיליון שקל ב־2011, ולכ־625 מיליון שקל בשנת 2012. גורמים בחברות התקשורת השונות העריכו לאחרונה כי אם תתקבל ההחלטה על העלאת התמלוגים בשיעור כלשהו, יפנו החברות לבג"ץ, בנפרד או באמצעות עתירה משותפת.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x