הסדרים לא מוסדרים
הסדרת המעבר בין חברות הסלולר שהועברה בחטף בחוק ההסדרים חוזרת לפתחו של משרד התקשורת
את חגיגת ההצהרות על "הסרת חסמי המעבר בין חברות הסלולר" של שר התקשורת מקלקלת בינתיים המציאות בשטח, כאשר מתברר כי החופזה שבה הועברו סעיפים בחוק ההסדרים בשלהי 2010 הותירה בהם מספיק חורים פרשניים כדי לגרום לאי־בהירות בביצועם.
החל מ־1 בפברואר יכולים לקוחות חברות הסלולר לנטוש את החברה שלהם תוך תשלום קנס יציאה מופחת בסך 8% מהיקף החשבונות שנותרו עד תום תקופת ההתחייבות שלהם, אך הם עדיין מחויבים להשיב לחברת הסלולר את עלות הטלפון הסלולרי שאותו קיבלו ממנה. במטרה למנוע מהחברות לגבות סכום זה בתשלום אחד, שילב משרד התקשורת סעיף המורה כי התשלום ייפרס לתשלומים בכרטיס אשראי.
לכאורה - פתרון מספק. בפועל - בלבול. לקוחות שביקשו לעזוב את סלקום ופרטנר התלוננו בפני משרד התקשורת כי החברות גובות את עלות המכשיר בתשלום אחד, ומכשהתרה המשרד בחברות הן השיבו לו כי על פי ניסוח הסעיף מובן כי הוא חל רק על מכשירים שנרכשו החל ב־1 בינואר השנה, ואילו לגבי מכשירים שנרכשו קודם לכן הן רשאיות לגבות את עלותם בתשלום אחד. במטרה למנוע הליך חקיקה מחודש שיסדיר את הנושא, הגיע המשרד להסכמה עם החברות שהפרשנות תורחב ומכשירים שנרכשו לפני ינואר ייכנסו להגדרת הסעיף.
כל הפרידות קשות
בינתיים, החלו לקוחות סלקום להתלונן כי הם נתקלים בקשיים לעזוב את החברה. על פי תלונות שהגיעו למשרד התקשורת, החברה אמנם מאפשרת ללקוחות המבקשים לנטוש לשלם עבור המכשיר בפריסה לתשלומים, אולם רק באמצעות כרטיס אשראי. לקוחות שביקשו להיות מחויבים בהוראת קבע או לקבל מדי חודש חשבונית ולשלם עבורה במזומן נענו בסירוב.
הסיבה, כפי שהוצגה גם בדיוני ועדת הכלכלה שעסקו בניסוח הסעיף, היא שמערכת היחסים בין הלקוח לבין חברת הסלולר אמורה להתנתק ברגע שבו הוא מתנתק משירותיה. אם נותר חוב מידו, כדוגמת החוב בגין מכשיר הסלולר שקיבל, הרי שנפתחת מולו התחשבנות נפרדת, כאילו היתה חברת הסלולר חברה למכירת טלפונים, רק שבמקרה זה העסקה בוצעה בעבר, והדיון לגבי הדרך שבה הלקוח יחויב מעתה והלאה לא נפתרה.
בפרטנר זעמו על כך שסלקום קיבלה לכאורה הקלות ממשרד התקשורת בנושא זה, ופנו בדרישה להשוות את תנאיה לאלו של סלקום, או לדרוש מסלקום לאפשר ללקוחות לשלם בכל אמצעי תשלום שירצו, בטענה כי סירובה של סלקום מונע עזיבת לקוחות ממנה לפרטנר.
גורמים במשרד התקשורת מודים כי נפלו תקלות בתהליך החקיקה הקודם, אך טוענים כי לא ברור עדיין כמה לקוחות אכן מושפעים מהמצב כרגע, ובכל מקרה מהלך החקיקה המורחב המתייחס להפחתת הקנסות בכלל שוק התקשורת מכיל התייחסות מעודכנת לנושא.
הבלגן יכול היה להימנע בקלות
את הבלגן המתרחש כעת בתהליך ההתנתקות מהחברות, וצפוי להתרחש גם בנושאים נוספים הקשורים לרפורמות בתחום, אפשר היה למנוע בקלות לו רק היו תהליכי החקיקה מתבצעים לאחר בחינת השלכותיהם, ולא רק מתוך שאיפה לסיימם במסגרת הזמן הדחוקה שמאפשר חוק ההסדרים.
מי שיעיין בתזכיר שהפיץ משרד התקשורת המבקש להשוות את תנאי ההתנתקות מחברות התקשורת לאלו שהושתו על חברות הסלולר, יבחין כי במחלקה המשפטית של המשרד כבר שילבו התייחסות לחלק מהנושאים שעברו בחוק ההסדרים, כהפקת לקחים מאותם פערים הפתוחים לפרשנות.