$
בארץ

המכון האמריקאי ראנד יעצב את המשק הישראלי

ראנד אמנם לא מזוהה מבחינה פוליטית באופן רשמי, אך נתפס בציבור האמריקאי כמכון בעל תפיסת עולם כלכלית ימנית. המכון אמור לסייע לראש המועצה הלאומית לכלכלה בגיבוש אסטרטגיה ארוכת טווח

תומר אביטל ומיקי פלד 09:2105.07.11

מכון המחקר הבינלאומי ראנד (RAND) זכה במכרז לגיבוש אסטרטגיה כלכלית ארוכת טווח למשק הישראלי - כך הודיע אתמול משרד ראש הממשלה. בעקבות הזכייה, יסייעו אנשי המכון ל"וועדת ההיגוי הממשלתית לגיבוש אסטרטגיה ארוכת טווח לכלכלה הישראלית" לשרטט את הקווים המנחים למדיניות הכלכלית של הממשלה ל־15 השנים הקרובות.

 

את המכרז פרסמה הממשלה לפני כארבעה חודשים. המכרז עורר ביקורת, לאור העובדה כי בישראל קיימת כבר המועצה הלאומית לכלכלה שאמורה לפעול לתכנון ארוך טווח של מדיניות כלכלית. ביקורת נוספת הופנתה כלפי העובדה שהפנייה במכרז נעשתה לגורמי מחקר זרים הפועלים מחוץ לישראל. הסכום המקסימלי שהקצתה המדינה למימון המכרז עמד על 3.5 מיליון שקל.

 

 

ארגון RAND פועל בארה"ב מאז 1946. הוא אמנם לא מזוהה מבחינה מפלגתית באופן רשמי, אך נתפס בציבור האמריקאי כמכון מחקר שמרני יחסית. זאת, בין השאר, היות שכמה מראשיו בהווה ובעבר הם חברים במפלגה הרפובליקנית. במכון חברים אנשי מפתח בממשל האמריקאי בעבר ובהווה, בהם מזכירת המדינה לשעבר קונדוליסה רייס ושר ההגנה בממשל בוש דונלד רמספלד.

 

עבודת המכון אמורה להתבצע בשבעת החודשים הקרובים בסיוע חברת הייעוץ האסטרטגי הישראלית שלדור. את עבודת RAND ירכז הפרופ' סטיבן פופר, מרצה לכלכלה המשמש כחוקר בכיר במכון.

 

אנשי המכון יעבדו יחד עם חברי ועדת ההיגוי שמובילים ראש המועצה הלאומית לכלכלה פרופ' יוג'ין קנדל ומנכ"ל האוצר חיים שני וייפגשו עם גופי ממשל, ארגונים במגזר השלישי ובכירים במגזר העסקי.

 

גורם בוועדת ההיגוי אמר כי "בסופו של דבר תהיה תוכנית שתהיה בקונצנזוס, כך שכל מפלגה שתגיע לשלטון תוכל לשנות את המינונים בה, אבל המבנה העיקרי יישאר קבוע". עדיין לא ברור האם ההליך יעוגן בחקיקה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x