אפליקציה בטלפון תסיים את שביתת הרופאים?
הסדר מיוחד לדיווח נוכחות באמצעות טלפונים חכמים כבר נבחן על ידי הרופאים. הצדדים נפגשים לסבב שיחות מכריע
שביתת הרופאים לקראת הכרעה? דיווחים רבים בימים האחרונים הצביעו על פשרה מסתמנת בין הרופאים למשרד האוצר, אך קשיים חדשים שהתגלו במשא ומתן מעמידים בספק את התחזית האופטימית.
הבוקר (ג') נפגשו הצדדים לסבב שיחות מכריע במיוחד במסגרת המשא ומתן על סיום השביתה. אם לא יושגו
הסכמות עד ל-18:00, יתקיים דיון בבית הדין הארצי לעבודה בבקשת המדינה להוציא צווי מניעה לרופאים השובתים.
הפערים בין הצדדים נעוצים כעת בגובה מסגרת ההסכם, העומדת על כשני מיליארד שקל בפריסה ל-8 שנים, וכן בחוסר הסכמה על נושא שעון הנוכחות. סוגייה זו טעונה במיוחד ולוותה בהתנגדויות מצד רופאים לניסיון קידום הנושא על ידי ההסתדרות הרפואית.
בין היתר, הסכימו הרופאים לבחון הסדר לפיו אפליקציות מיוחדות בסמארטפונים ידווחו על נוכחותם בבית החולים ועל שעת הכניסה ושעת היציאה שלהם. אלו ילוו בהסדר לתגמול רופאים שבשעות עבודתם עוסקים גם בהוראה באוניברסיטה, או יושבים בוועדות רפואיות שונות. על פי ההצעה, אחת לחודש יועבר הדיווח לאישור הרופא ולחתימתו.
לפי ההסכם המתגבש, שהיקפו כשני מיליארד שקל, יזכו הרופאים להעלאת שכר של כ-4.5% בשנה, פי 2.5 מהסכמים קיבוציים אחרים עליהם חתם האוצר בתקופה האחרונה. בסך הכל, מדובר על תוספת שכר בגובה 36% על פני 8 שנים. רופא שעובד בפריפריה, רופא במקצוע במצוקה או רופא מומחה שייבצע תורנויות או יישאר לשעות נוספות - ירוויח יותר מרופא שעוזב את בית החולים בשעה 16:00.
"כינסנו את מזכירות ההסתדרות הרפואית כי התכוונו לחתום על הסכם", אמר ל-ynet גורם בהסתדרות הרפואית.
"חשבנו שנשב שם אתמול כל הלילה ופתאום באוצר עשו רוורס מוחלט. נסיגת האוצר היתה סטירת לחי איומה". הגורם העריך כי "היתה יד מכוונת מלמעלה, שגרמה להם להקשיח את העמדות בגלל פער של 300 מיליון שקל".
בתגובה, אמרו במשרד האוצר כי "הרופאים קיבלו הסכם מאוד נדיב שיפתור להם הרבה בעיות, אבל יש לזה מחיר והם צריכים לוותר על משהו. אי אפשר להביא כמה שיותר ולתת כמה שפחות".