הממשלה אישרה: נמל תעופה בינלאומי יוקם בתמנע
נמל התעופה החדש יחליף את הנמל הקיים באילת בתוך כשלוש שנים. המשימה הוטלה על רשות שדות התעופה והעלות המוערכת של הפרויקט היא כ-1.6 מיליארד שקל
העלות המוערכת של הפרויקט,
מטרת נמל התעופה העתידי באילת היא לרכז את הפעילות התעופתית לאזור העיר, וזה אמור להחליף את פעילויות שדות התעופה באילת ובעובדה. הצפי, על פי נתוני משרד התחבורה, הוא לכ-1.5 מיליון נוסעים בשנה הראשונה לפעילות הנמל, 90% בטיסות פנים ארציות.
בהודעת משרד ראש הממשלה צוין כי "ההחלטה להעברת שדה התעופה מחוץ לעיר, שלא טופלה במשך שנים, היא חלק מתכנית כוללת לפיתוחה של אילת אותה אנחנו רוצים להזניק. השדה הזה, שהממשלה ממליצה לקרוא לו על שם אילן ואסף רמון, יהיה חלופה לנתב"ג ולשדה התעופה באילת. הוא יפנה הרבה שטח מתוך אילת וייתן פיתרון גם להתרחבות העיר וגם למניעת כל נזקי הרעש והפגיעה בהגנת הסביבה. זה חלק מהצעדים שאנחנו עושים לשנות את אילת והנגב, לרבות סלילת רכבת לאילת, הרחבת כביש הערבה, ואנחנו בודקים אפשרות של העתקת הנמל באילת".
"היסטוריה"
במשרד התחבורה כינו את ההחלטה "היסטוריה", הגם שטרם הונחה האבן הראשונה להקמת הנמל. לשאלה מתי תחל ההקמה, נמסר ממשרד ראש הממשלה: "משרד התחבורה הוא האמון על הנושא". ממשרד התחבורה נמסר: "באוגוסט יוחל בגידור השטח ותפיסת הקרקע".
על פי הודעת משרד התחבורה, הפרויקט יוקם בשיטת "פרס-קנס" שבו היזם יקבל פיצוי על סיום הפרויקט לפני המועד שנקבע, ומנגד ייקנס על איחור בהשלמת הפרויקט. עוד צוין כי הממשלה אישרה הצעת החלטה להקמת נמל תעופה נוסף בישראל שישמש כמשלים לנתב"ג, שיוקם בשילוב הסקטור הפרטי.
רעיון הסקטור הפרטי הועלה גם לגבי תמנע: בעבר פורסם כי משרד האוצר מקדם את הנמל בתמנע כך שייבנה בשיטת BOT (בנה, החזק והעבר), בדומה למיזמי תחבורה אחרים בישראל, דוגמת הרכבת הקלה בירושלים. במסגרת התוכנית אמור היה לקבל גוף פרטי את ההיתרים ואת הרישיון להקים ולהפעיל נמל תעופה, ולאחר כמה עשרות שנים יועבר המתקן כולו לרשות המדינה. אלא שהדבר עורר את התנגדות ועד עובדי רש"ת, ובסופו של דבר הרעיון נגוז. ממשרד האוצר נמסר בנושא: "משרד האוצר יפעל על פי החלטת הממשלה שהתקבלה".