המאהל בראש העין: "המאבק הזה יהיה קריטי בבחירות"
עומר שכטר, יוזם המאהל: "כשהתקיימה שיחה פתוחה על המצב בין תושבים מהעיר הוותיקה ומהשכונות החדשות - הבנתי שהצלחנו"
"כשהגעתי לפה, כל מה שרציתי היה להשתתף בשינוי התפיסה אצל ראשי השלטון, אבל מהר מאוד הבנתי שהכוח של האירוע הזה הוא בשינוי השיח הציבורי פה, בבית", אומר עומר שכטר (19), יליד ראש העין ויוזם מאהל המחאה בעיר. "בשבת שעברה הבנתי שהצלחנו: היה כאן מפגש ראשון שבו התקיימה שיחה פתוחה
שכטר, בוגר שנת שירות וחייל בקרוב, הקים את המאהל בראש העין עם ספיר סלוקר (20), על התפר שבין ראש העין הישנה לראש העין החדשה, המכונה בפי המקומיים "הגבעות". במאהל יש כ־30 משתתפים קבועים, שאותם מחזקים מאות מבקרים המגיעים להשתתף בדיונים ובהרצאות עם כלכלנים ומומחי נדל"ן מהאקדמיה.
"אפילו את יום הזיכרון מציינים כאן בנפרד"
השכונות החדשות של ראש העין נבנו ביוזמת אנשי מערכת הביטחון, אך קיבלו בהמשך אופי של שכונות סגורות לבעלי יכולת כלכלית שביקשו בית צמוד קרקע. "זו עיר שבה אפילו את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל מציין כל חלק בנפרד", אומר שכטר. "הקיטוב פה צועק לשמים. רק הזמן יגיד אם עשינו צעד אחד לכיוון של שינוי בעניין הזה".
אחד הנושאים העיקריים בראש העין הוא תוכנית לבניית שכונה בת כ־12 אלף דירות, שכמעט תכפיל את שטח העיר. תושבים מהעיר הוותיקה דורשים שיוקמו בשכונה דירות קטנות ודירות בנות־השגה. ראש העירייה משה סיני, מראשוני ראשי העיריות שתמכו במאבק הדיור, הצהיר כי יתנגד לתוכנית אם לא יופחת מספר הילדים המזכה משפחות בדירות זולות. בשבוע שעבר התקיימה ישיבה סוערת בנושא במועצת מקרקעי ישראל.
כשאני שואל מה יגרום לשכטר ולסלוקר להרגיש שהשיגו את המטרה שלשמה הקימו את המאהל, הם עונים כמעט יחד שיש הרבה יותר ממטרה אחת. סלוקר מוסיפה: "הייתי רוצה שמי שיעמוד בבחירות הבאות מול הקלפי יעצור לרגע ויחשוב על כל המטרות של המאבק. זה עניין קריטי".