$
בארץ

בלעדי ל"כלכליסט" - כחלון יאפשר לחברות הסלולר להמשיך למכור מכשירים ללקוחות

שר התקשורת משוכנע כי לצרכנים יש אפשרויות בחירה מספקות לרכישת מכשירי סלולר, אף שהרפורמה שניסה להחיל בנושא לא הגבירה את התחרות. גורמים במשרד התקשורת: "העלייה בהכנסות של החברות ממכירת מכשירים מוכיחה שהרפורמה נכשלה"

גילעד נס 07:0721.08.11

 

שר התקשורת משה כחלון לא יאסור על חברות הסלולר למכור מכשירים לצרכנים, למרות ניסיונות של גורמים במשרדו להביא להחלטה שכזו – כך נודע ל"כלכליסט".

עמדת שר התקשורת היא שבידי הצרכן מצויות אפשרויות נרחבות לרכישת מכשירי סלולר, ולפיכך אין טעם להתערב בנושא.

 

בחודשים האחרונים מנסים גורמים במשרד התקשורת ויבואנים קטנים לשכנע את כחלון לאסור על החברות למכור ללקוחות באופן ישיר טלפונים סלולריים. לטענת אותם גורמים, שליטת החברות בענף מכירת המכשירים מאפשרת להן לגבות מחירים גבוהים, לעומת אלה של היבואנים הפרטיים.

 

בניסיון לעודד את התחרות בשוק מכשירי הסלולר נכנסה לתוקף לפני כשנתיים רפורמת "ניתוק הזיקה", המאפשרת ללקוח של חברת סלולר לרכוש מכשיר מחוץ לחברה - ולקבל ממנה את אותן הטבות שהיתה מעניקה לו אילו היה רוכש את המכשיר ישירות ממנה. בשנתיים האחרונות פנו למשרד לקוחות רבים בטענה כי הרפורמה אינה מיושמת כנדרש, ובחודשים האחרונים בוחנים במשרד אם חברות הסלולר אכן עומדות בתנאי רישיונן בהיבט זה.

 

נוסף על כך, המשרד מעכב זה קרוב לשנה פרסום תקנות שאמורות להקל על יבואנים פרטיים להגדיל את היצע המכשירים המיובאים לישראל, שלא באמצעות היבואנים הרשמיים. לפני כחודשיים אמנם בוצע תיקון בתקנות היבוא הרלבנטיות, אך לדברי גורמים בשוק מדובר בפעולה לא מספקת.

 

מתחילת השנה מנסות חברות הסלולר לפצות עצמן על הירידה בהכנסות (עקב הפחתת דמי הקישוריות למשל) באמצעות מכירה אינטנסיבית של מכשירי סלולר, כאשר ברבעונים האחרונים הן מציגות צמיחה של 150%-100% בהכנסות ממכירות מכשירים, לעומת הרבעונים המקבילים.

 

עובדה זו לא נעלמה מעיני גורמים במשרד התקשורת, הטוענים כי הגידול במכירת מוכיח שרפורמת "ניתוק הזיקה" נכשלה. "הרפורמה לא אפקטיבית כפי שקיווינו ורוב הצרכנים מעדיפים לרכוש מכשירים מהחברות, גם במחיר גבוה יותר", אומר גורם במשרד. על רקע זה, נטען כי יש לאסור על חברות הסלולר למכור מכשירים, או לכל הפחות להגבילן באמצעות איסור על סבסוד מכשירים או מתן הטבות מסוימות.

 

ההצעה זוכה להתנגדות מאגף התקציבים באוצר, על רקע עבודה שכתבה בשנה שעברה חברת הייעוץ שלדור, שקבעה כי מניעת מכירת מכשירי סלולר בידי החברות תוביל לפגיעה משמעותית בחדשנות ובאיכות שלהם.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x