$
המחאה החברתית

טרכטנברג חושף את סדרי העדיפויות: חינוך, דיור וטיפול בגיל הרך

טרכטנברג פרסם קליפ ביוטיוב בו הוא מנמק את החלטתו שלא לפתוח את התקציב: "אין מה לעשות. יש לנו מדינה אחת עם תוצר אחד. ומי שרוצה יותר מ-א' יקבל פחות מ-ב'"

תומר אביטל 15:0422.08.11

"הסיבה שאני לא אתן לפרוץ את מסגרת התקציב היא כי דרוש שינוי אמיתי בסדרי העדיפיות של ישראל" - כך התבטא לפני דקות אחדות ראש הוועדה לשינוי חברתי כלכלי פרופ' מנואל טרכטנברג.

 

טרכטנברג פרסם קליפ ביוטיוב בו הוא מנמק את החלטתו שלא לפתוח את התקציב. לדבריו הדבר דרוש

לא מסיבה כלכלית אלא חברתית. "הציבור רוצה יותר חינוך, טיפול בגיל הרך ומענה לדיור", אמר, "המשמעות היא שהציבור רוצה את זה ולא משהו אחר".

 

בתנועות ידיים רבות הסביר מנואל בתקיפות כי "אין מה לעשות. יש לנו מדינה אחת עם תוצר אחד. ומי שרוצה יותר מ-א' יקבל פחות מ-ב'", והדגיש "אי אפשר לפתוח עוד את הברז. צריך שינוי אמיתי שיכריחו את המערכת הפוליטית להגיד כן ל-א' ולא ל-ב'. זה הולך הרבה מעבר למפורמליסטיקה של כלל פיסקאלי זה או אחר".

 

לדבריו "אין דבר קל יותר מפריצת מסגרת והזרמת עוד טיפה כדי לשכוח משינוי מסדרי עדיפויות. אני מקווה שהציבור המוחה בצדק - הוא זה שלא יאפשר פריצה כדי להכריח את כולנו להעתמת עם שינוי בסדרי העדיפויות", סיכם.

 

בחשבון הטוויטר של הוועדה צוייץ עוד כי מבחינת הצוות "אין פרות קדושות".

 

29% מהפוניות לצוות טרכטנברג - בענייני דיור

 

מניתוח הפניות שהתקבלו עד כה בוועדה עולה כי 85% מהפניות הגיעו מאזרחים. 7% מהפניות הגיעו מאנשי מקצוע שכתבו בתחומם ואחוז דומה של פניות הגיע מארגונים חברתיים וארגוני בעלי עניין (דוגמת איגודים מקצועיים) מייצגים יחדיו. יתר הפניות הגיעו מנבחרי ציבור- חברי כנסת, ראשי ערים וחברי מועצות.

 

הפניות התחלקו בין נושאי הצוות השונים. חלקו המרכזי עסק בנושא דיור (29%). לצידם התקבלו פניות בנושא שירותים חברתיים (22%), מיסוי (17%), ותחומי התחרותיות והמחירים (13%). יתר הפניות (19%) עסקו בהתייחסות לשיטה ולמדיניות הכלכלית-חברתית ולכתיבה כללית על נושאיה השונים של הוועדה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x