"אין יציאות, אין מסעדות, אוכלים בחוץ רק אם נתקענו בלי אוכל"
זיו בן־שוע, בן 29 מאשדוד: "את רוב המזון אנחנו מקבלים מההורים - אבא שלי נותן לנו תווי קנייה וההורים של דניאל קונים לנו בסופרמרקט"
מי אתם: דניאל (27) וזיו (29), הורים לסהר בת השבועיים. דניאל בחופשת לידה ועובדת בחנות תכשיטים, זיו עובד בביטחון בנמל אשדוד. מתגוררים בדירת 3 חדרים בת 80 מ"ר באשדוד.
מעמד הביניים: "משפחה שסכום ההכנסות שלה הוא הממוצע הארצי או קצת יותר, שאמורה להרשות לעצמה קצת מותרות. משפחה שמוציאה את מה שהיא מכניסה ונשאר לה עוד קצת לחיסכון. במציאות של היום זה לא קורה".
הוצאות חודשיות: שכר דירה: 2,900 שקל. החזר הלוואה: 3,000 שקל. ארנונה: 500 שקל לחודשיים. חשמל: 450 שקל לחודשיים. מים 125 שקל לחודשיים. גז: 100 שקל לחודשיים. כבלים: אין. סלולרי: 550 שקל ("את החשבון של דניאל, 250 שקל, אביה משלם"), אינטרנט: 110 שקל. דלק: 800 שקל. ביטוחי רכב: 3,800 שקל לשנה ("אבא של זיו משלם"). רישיון: 900 שקל לשנה. תיקוני רכב: 200 שקל. בילויים: 50 שקל ("אין יציאות, אין מסעדות, אוכלים בחוץ רק אם נתקענו בלי אוכל בבית, וגם אז זה רק פלאפל או שווארמה"). מזון וחומרי ניקוי: 700 שקל בחודש. הוצאות תינוקת: 500 שקל בחודש. תרופות לדניאל: 1,000 שקל בחודש ("אני חולה בתסמונת עצבית כרונית שגורמת להעצמת הכאב בגוף. אני לא זכאית לאחוזי נכות בישראל, בעוד שבארה"ב זה נחשב לנכות. התרופות שלי לא נכללות בסל הבריאות"). בסך הכל: 9,589.2 שקל לחודש
אוברדרפט: "13 אלף שקל, אבל כל החובות שלנו מסתכמים ב־100 אלף שקל".
סיוע מההורים: "את רוב המזון אנחנו מקבלים מההורים: אבא של זיו נותן תווי קנייה של 500 שקל בחודש וההורים של דניאל קונים לנו בסופרמרקט. זה לא שההורים במצב כזה טוב, גם להם יש אוברדרפט".
הבעיה:
"ההסתכלות במדינה היא מאוד צרה, לא מחפשים מה שורש הבעיה, מאיפה זה מתחיל. לדוגמה, היתה מחאת קוטג', אז הורידו את מחיר הקוטג': טיפול נקודתי ולא מקיף. צריכים לעשות מחקר ארוך טווח ואז להוציא רפורמה הרבה יותר מפורטת שנוגעת לציבור שקוראים לו היום מעמד ביניים".
הפתרון: "אני לא חושב שקיצוץ במשרדי ממשלה יעזור, כי אז מאבדים משהו אחר. אם למשל יקצצו בביטחון ותפרוץ מלחמה, יצטרכו שוב להזרים כספים. קיצוץ במשרד החינוך, למשל, יפגע במערכת החינוכית. אני חושב שאפשר להגדיל את האוברדרפט של המדינה, שממה שאני קורא נמצא במצב טוב ביחס לשאר העולם, ולהשקיע את הכסף במקומות הנכונים. יש גם אפשרות שהעיריות יבואו לקראת מעמד הביניים בהנחות בארנונה. עיריית אשדוד, למשל, נמצאת ברווחים גדולים והיא עושקת במסים ולא מחפשת איך לסייע".