נאמן על חוק בוררות חובה: "עוה"ד של החברות הגדולות מתנגדים באמצעות פטפטת"
שר המשפטים תקף את המתנגדים להצעת החוק במהלך דיון של ועדת חוקה; נשיאת העליון ביניש אמרה אמש: "זו הצעה בעייתית ומעוררת קשיים"
שר המשפטים, יעקב נאמן, תקף היום (ה') בחריפות את המתנגדים ל"בייבי" שלו – הצעת חוק בוררות חובה. "עורכי הדין של החברות הגדולות והחזקות במשק מתנגדות לחוק בוררות חובה באמצעות פטפטת של הפרטת השירות המשפטי" אמר השר בסיום הדיונים בוועדת חוקה בכנסת. עתה צפויים הצדדים השונים להשלים
בין מתנגדי החוק לא רק עורכי הדין של החברות הגדולות אלא גם האגודה לזכויות האזרח ונשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, שאמרה בטקס פתיחת שנת המשפט אתמול: "ידוע לי ששר המשפטים מאמין שהצעה זו היא הפתרון היחיד והחיוני לעומס במערכת המשפט...בעיני הצעה זו בעייתית ומעוררת קשיים עקרוניים שאיני רואה לפרטם כאן ועכשיו. החשש העיקרי הוא כי הלכה למעשה מאפשרת הצעת החוק הפרטה של שירותי משפט בישראל....הצעת החוק עלולה לפגוע בזכות הגישה לערכאות ויש בה כדי לכרסם בתפקידיה הבסיסיים ביותר של הרשות השופטת. כללי האתיקה החלים על שופטים אינם חלים על בוררים, אשר אינם כפופים לאותה מערכת מחייבת של נורמות המבטיחה הימנעות מהימצאות במצב של ניגוד עניינים".
נציגת היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד אורית קורן, תמכה בחוק כי סברה שאין בו פגיעה חוקתית בזכויות. השופט בדימוס אמנון סטרשנוב, נשיא המוסד לבוררות עסקית, תמך, אבל התנגד לערכאת הערעור המוצעת בחוק – לטעמו זו צריכה להיות בית המשפט המחוזי ולא בית משפט שלום. דורון קופמן, נשיא לשכת רואי החשבון, התנגד לייחוד הבוררות לעורכי דין בלבד וטען שיש להרחיבו גם לרואי חשבון, מהנדסים, שמאים וכיו"ב שיוכשרו לתפקיד.
הצעת החוק - שילוב של הצעה ממשלתית ופרטית (של עו"ד ד"ר ישראל שמעוני וח"כ יריב לוין) - תאפשר לנשיא בימ"ש שלום להעביר "בכפייה" לבוררות סכסוכים ובלבד שלא מדובר בנזקי גוף או בשאלות משפטיות בעניינים בעלי משמעות תקדימית ועקרונית. תחולת החוק היא לחמש שנים בלבד במהלכן ייבחנו היתרונות והחסרונות.