$
משפט

ביהמ"ש המחוזי גזר על אלי רייפמן ארבע שנות מאסר בפועל

מייסד אמבלייז הורשע בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף מסמך ושימוש במסמך מזויף. יפצה את המתלוננים ב-6.3 מיליון דולר. סנגוריו של רייפמן: נערער

איתי הר אור 09:3119.09.11

אלי רייפמן, מי שהוגדר בעבר כנסיך ההייטק הישראלי, הולך לכלא. שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, דוד רוזן, גזר היום (ב') על רייפמן עונש מאסר של 4 שנים בפועל, שאותן יחל לרצות ב-1 בנובמבר. עוד פסק השופט, כי על הנאשם לפצות את המתלוננים נגדו בסכום כולל של 6.3 מיליון דולר. כמו

כן נגזר על רייפמן עונש מאסר של תנאי של שנה אם יעבור עבירות דומות.

 

השופט קבע כי רייפמן קיבל במרמה 6.4 מיליון דולר, כשלשם ביצוע העבירות זייף מסמכים ועשה בהם שימוש.  

 

רייפמן הואשם בסוף 2009 בכך שקיבל הלוואות במרמה. על-פי כתב האישום, רייפמן נשא ונתן עם חברת וינטון קפיטל הולדינגס על קבלת הלוואה בסך 3 מיליון דולר, וכתנאי למתן ההלוואה דרשה חברת וינטון כי הנאשם יעמיד כבטוחה להלוואה 9 מיליון מניות של חברת אמבלייז שרייפמן טען כי נמצאות בבעלותו.

 

מכתב האישום עולה, כי בפברואר 2009 גמלה בליבו של רייפמן ההחלטה לרמות את חברת וינטון בכך שייצור מצג שווא לפיו בבעלותו 9 מיליון מניות המוחזקות עבורו על-ידי נאמן. כן טען רייפמן בפני וינטון כי אינו יכול לגלות את שם הנאמן וכי זהותו של הנאמן ידועה אך ורק לו ולעו"ד דורון אפיק, ששימש כנאמן להסכם ההלוואה. בהמשך, כאסמכתא וכראיה לקיומן של המניות, זייף רייפמן מסמך הנחזה להיות חתום על-ידי אנדרו דאימונד, נציג חברת J.M. FINN & CO (חברת ברוקרים באנגליה), בו נרשם בכזב כי ביום 17.2.09 החזיקה חברת J.M.FINN & CO בחשבונו של הנאשם לפחות 9 מיליון מניות של חברת אמבלייז.

 

רייפמן הואשם כי את המסמך המזויף העביר אל אפיק, על-מנת שיצרפו להסכם ההלוואה, וכי ביום 18.2.09, בהתאם להסכם ובעקבות מצג השווא, ועל סמך המסמך המזויף, קיבל מחברת וינטון, סכום של 3 מיליון דולר והתחייב להשיבם לחברת וינטון עד ליום 11.4.09 בתוספת עמלה.

  

בגזר דינו סקר השופט רוזן את מכלול הראיות לקולא ולחומרא שהובאו בפניו, לרבות את אנשי האקדמיה והמדע שבאו להעיד לטובת רייפמן ועל תרומותיו הרבות למוסדות לימוד, וכן מעשיו לחלוקת מזון וילקוטים לתלמידים נזקקים. רוזן אף נמנע מלהטיל על רייפמן קנס כספי עקב מצבו הכלכלי, וחייב אותו תחת זאת בפיצוי למתלוננים בסך 6.3 מיליון דולר, שהוא הסכום אותו קיבל במרמה.

  

את המדינה ייצג עו"ד ענבל פלש שם טוב מפרקליטות מחוז תל אביב (פלילי). רייפמן יוצג בידי עורכי הדין ד"ר אלקנה לייסט וניר רהט מן הסנגוריה הציבורית.

 

סנגוריו של רייפמן, עורכי הדין ד"ר אלקנה לייסט וניר רהט מהסנגוריה הציבורית מסרו בתגובה: "אנחנו נערער על הכרעת הדין ועל גזר הדין. מבחינת גזר הדין בית המשפט בעצמו פרש את הראיות לגבי עשייתו של אלי ודנבנותו הרבה. השופט רוזן גם הסכים הוא גם הסכים איתנו שלאלי לא הייתה כוונה לגנוב את הכסף. אנחנו סבורים שאלי רייפמן חף מפשע ואנחנו מקווים שבית המשפט העליון יקבל את טענתנו".

 

הוכרז כפושט רגל

 

רק לפני חודשיים הכריזה שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, ורדה אלשיך, על אלי רייפמן כפושט רגל. בהחלטה גם מונה עו"ד איתן ארז כנאמן על נכסיו של רייפמן.

  

ההחלטה התקבלה בעקבות בקשה שהגיש ארז בשבוע שעבר, במסגרתה ציין כי הוא מונה לתפקידו במרס 2009 בעקבות צו לכינוס נכסים של רייפמן, וכי יותר משנתיים הוא מנהל חקירות והליכים משפטיים מורכבים, אך אלו הניבו סכום של 900 אלף שקל שנמצא כיום בקופה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x