ביהמ"ש דחה את הבקשה למנוע פינוי מאהל רוטשילד
את העתירה הגישו 16 איש, שטענה כי "במקטע שבין הרחובות מרמורק וחשמונאים מצויים מתחם ההידברות, ההתכנסות ומספר אוהלים המשמשים כמה מחוסרי דיור". השופטת: "העותרים לא הצביעו על כל נסיבות חדשות"
כשעה לאחר שהפינוי בשדרות רוטשילד כמעט הושלם דחה בית המשפט המחוזי בתל-אביב את הבקשה לצו מניעה, והוריד את המחסום המשפטי האחרון מפינוי של ה"גרעין הקשה".
השופטת אסתר קבו קבעה בהחלטה, כי "גם בהתחשב במהותה של המחאה החברתית ובמטרותיה, יש להפנות את תשומת הלב לנזק הרב
השופטת ציינה בהחלטה כי העותרים לא הצביעו על כל נסיבות חדשות, המצדיקות סטייה מפסקי דין של הערכאות הקודמות שכבר דנו בעניין.
16 עותרים הגישו הבוקר (ב') עתירה דחופה לביהמ"ש המחוזי בת"א שקראה לעכב את הפינוי במקטע של 80 מטרים במאהל ברוטשילד, בין הרחובות מרמורק וחשמונאים.
העותרים הגדירו את המקטע המדובר כ"קודש הקודשים" ולב ליבה של תנועת המחאה החברתית. "במקטע הזה מצויים מתחם ההידברות, ההתכנסות ומספר אוהלים המשמשים כמה מחוסרי דיור", נכתב בעתירה.
לאחר משא ומתן ארוך ומאבק משפטי, החלה אתמול עיריית ת"א בפינוי הרשמי של האוהלים שנותרו במאהל. כעת מבקשים העותרים מבית המשפט להוציא צו מניעה דחוף שיימנע את המקטע שנותר, אך גם "לדאוג למשכן זמני, ולו לתקופת החורף והגשמים, באחד הבניינים הריקים שבבעלות העירייה".
העותרים אף מציעים כמה אפשרויות לשיכון, ביניהם בניין ברחוב ביאליק בעיר והשני ברחוב דב הוז, ולשכן שם קבוצה מצומצמת של מה שהם מכנים "מנהיגי המחאה מחוסרי דיור".
הבוקר פינתה עיריית תל אביב את מאהל לוינסקי בעיר.