$
בארץ

המאבק במפעל הפיס גובר: הדירקטוריון ביטל את זכויות החתימה של היו"ר

נציגי השלטון המקומי בדירקטוריון מפעל הפיס, בראשות שלמה בוחבוט, ביטלו בצעד חסר תקדים את זכויותיו של האלוף (במיל') עוזי דיין והעבירו אותן לידיו של שמוליק ריפמן, יו"ר מרכז המועצות האזוריות

תומר אביטל וגולן חזני 15:2701.04.12

המאבק בין נציגי השלטון המקומי בדירקטוריון מפעל הפיס לבין יושב הראש עולה מדרגה. הדירקטורים בראשות יו"ר השלטון המקומי שלמה בוחבוט ביטלו הבוקר בצעד דרמטי חסר תקדים את זכויות החתימה של יו"ר מפעל הפיס, האלוף (במיל') עוזי דיין. זכויות החתימה לכל דבר ועניין הועברו לשמוליק ריפמן,

חבר הדירקטוריון, שהינו יו"ר מרכז המועצות האזוריות וראש המועצה האזורית רמת הנגב. הרקע למאבק הינו התנגדותו של דיין למינויו של ג'קי ואקים לתפקיד המנכ"ל, כשבוואקים תומכים נציגי הרשויות.

 

זכויות חתימה הינן הסמכות להוציא לפועל החלטות דירקטוריון ואת מדיניות מפעל הפיס. משמעות ההחלטה היא כי דיין לא יוכל לקבל החלטות משמעותיות לבדו - כך אומר ריפמן. במפעל הפיס מדגישים כי "חטיפת" זכות החתימה הינה סמלית בלבד וחסרת משמעות ואת ההחלטות ימשיך לקבל דיין. לדברי דיין "כוונת הדירקטורים הינה להביא להרס מפעל הפיס באמצעות מינוי מנכ"ל מטעמם ובכך לשלוט על קופתו של המפעל". כעת מתכוון דיין להביא להצבעה מועמד משלו לתפקיד המנכ"ל.

 

ריפמן מסר כי "זוהי שעה קשה למפעל הפיס. יחד עם זאת אני מודה לחברי על האמון שנתנו בי ואני לוקח על עצמי את האחריות הכבדה, ומקווה כי נמצא את הדרך להתגבר בהקדם האפשרי על הקושי הזמני, למען הרשויות המקומיות וריווחת הציבור בישראל".

 

במפעל הפיס, עם זאת, רואים את המקרה מנקודת מבט שונה. לדבריהם, בתום ישיבת הדירקטוריון הסוערת שהתקיימה היום "סוכל ניסיונה של קבוצת דירקטורים בראשות ראש עיריית מעלות שלמה בוחבוט להביא לצימצום משרתו של היושב ראש, האלוף במיל' עוזי דיין, וכפועל יוצא מכך - נכשלה הכוונה לפגוע במעמדו כיושב ראש פעיל ולהביא להפסקת עבודתם של עובדי לשכתו". הדירקטורים רצו להפוך את התפקיד של היו"ר מיו"ר פעיל בשכר ליו"ר לא פעיל, אולם דיין הגיע לישיבה עם חוות דעת של פרופסור יוסף גרוס שקבעה כי המהלך אינו חוקי וניטרל את המהלך.

  

עוד מסרו ממפעל הפיס כי דיין הודיע כבר בפתח הישיבה כי כבר בשבוע שעבר ויתר "מרצונו הטוב על תפקידו כראש ועדת המכרזים של הפיס וכי החלטה זו מתבססת על עמדתו הניסמכת על חוות דעת משפטית, לפיה אין זה מן הראוי שדירקטורים יכהנו בוועדות מכרזים, עובדה העלולה להעמידם בניגוד אינטרסים".

 

ביטול זכויות החתימה על ידי הדירקטוריון, טוענים במפעל הפיס, הינו צעד "הצהרתי בעיקרו".

 

משה בר סימן טוב, סגן הממונה על התקציבים באוצר המכהן כנציג משרד האוצר בדירקטוריון, הגדיר את התנהלות הדירקטורים, לדברי מפעל הפיס, כ"התנהלות פוגעת". בר סימן טוב הזהיר כי להתנהלות זו תהיה השלכה על ההיתר האמור להימסר בימים אלה על ידי האוצר למפעל הפיס לצורך קיום הגרלות. לדבריו, "התנהגות הדירקטורים משבשת את יכולת מפעל הפיס לפעול ולתפקד והיא מהווה חוסר אחריות מצידם".

 

דיין הכריז בישיבה כי יביא השבוע לדיון דירקטוריון את מומלציו לתפקיד מנכ"ל וכי יהיו אלה מועמדים "כשירים וראויים בלבד". לדברי דיין, "בכוונתוי להכניס סדר, שקיפות, בקרה ומינהל תקין למפעל הפיס כדי שכספי מפעל הפיס ינוצלו בדרך חוקית ומיטבית לטובת הקהילות בישראל ואין בכוונתו לסגת ממשימה זו".

 

נזכיר כי טרם מינויו של דיין כיסא יו"ר מפעל הפיס לא אויש יותר משלוש שנים, אך הביצועים של המפעל השתפרו ועוררו תהיות אם תפקיד היו"ר כלל נדרש. חלק מחברי הדירקטוריון פנו כמה פעמים בשנים האחרונות לראש הממשלה בבקשה כי ימנה יו"ר בהתנדבות. לדבריהם, הכנסות מפעל הפיס ללא יו"ר מכהן עלו ב־14% ב־2009 לעומת 2008, והסתכמו ב־4.5 מיליארד שקל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x