$
בארץ

הריבית לחודש מאי תישאר ללא שינוי, ברמה של 2.5%

הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה להאריך את פסק הזמן בהפחתות הריבית, זאת לאחר שמאז חודש ספטמבר בוצעו שלוש הפחתות ריבית, בשיעור מצטבר של 0.75%

אמנון אטד 17:3123.04.12

הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה הערב (ב') כצפוי להמשיך את פסק הזמן בהפחתות הריבית, והשאירה את הריבית לחודש מאי ללא שינוי, ברמה של 2.5%. זאת לאחר שמאז חודש ספטמבר האחרון ביצע בנק ישראל שלוש הפחתות ריבית, בשיעור מצטבר של 0.75%. ההחלטה להשאיר את הריבית ללא שינוי, בפעם השלישית ברציפות, מאזנת בין הגורמים השונים שתומכים בשבועות האחרונים גם באפשרות להפחית אותה וגם באפשרות להעלות אותה בשיעור קל.

 

בהפחתה נוספת של הריבית תומכת העובדה שהאינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור, (מדד מרץ 2012 לעומת מדד מרץ 2011) מסתכמת כעת רק ב- 1.9%, והיא למעשה האינפלציה השנתית הנמוכה ביותר שנרשמה בישראל בחמש השנים האחרונות. המדד ללא סעיף הדיור עלה בשנה האחרונה אף בשיעור מצטבר נמוך יותר, של 1.1% בלבד. גורם נוסף שתומך בהפחתת הריבית הוא החשש מהשפעה שלילית נוספת של משבר החובות באירופה על הפעילות במשק הישראלי.

 

 

לעומת זאת, התפתחות האינפלציה הצפויה ב- 12 החודשים הבאים תומכת דווקא בהעלאת הריבית. שיעור האינפלציה הצפוי לתקופה זו, שאותו מחשב בנק ישראל כממוצע התחזיות של האנליסטים השונים במשק, עלה בחודש וחצי האחרונים בשיעור קל ומסתכם כעת ב- 2.5%. אינפלציה צפויה זו דומה לתחזית האינפלציה של חטיבת המחקר של בנק ישראל, שעודכנה בחודש שעבר כלפי מעלה ל- 2.6%. גם מגמת האינפלציה בפועל בארבעת החודשים האחרונים, המנכה גורמים עונתיים, גבוהה כעת יותר מאשר בחודשים הקודמים, ומשקפת עליית מחירים שנתית של 3.2%.

 

סביבת אינפלציה זו ממקמת את עליית המחירים הממוצעת במשק מעל קו האמצע של תחום יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%). בהעלאה אפשרית של הריבית תומך גם המצב הגיאו-פוליטי הרגיש באזורנו, שעלול לגרום לעלייה בפרמיית הסיכון של ישראל ובעקבותיה גם להתגברות זרם העברות המט"ח לחו"ל.

 

בחודש שעבר העריכה חטיבת המחקר של בנק ישראל כי הריבית שעליה מכריז הבנק צפויה להישאר ברמתה הנוכחית במהלך השנה הקרובה, וכי היא תסתכם ב- 2.5% גם ברבעון הראשון של שנת 2013.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x