מבקר המדינה: שיעור החרדים שהצטרפו לשוק העבודה בעקבות תוכניות התמ"ת קטן
נמצא כי משרד התמ"ת לא עמד ביעדים שהוצבו: התוכניות לשילוב החרדים לא פועלות במלואן ונמצאו בהן ליקויים
מבקר המדינה בחן את פעילותו של משרד התמ"ת ותב"ת (תנופה בתעסוקה), החברה הבת שהפעיל בשיתוף הג'וינט, על מנת לעודד את השתלבותם של חרדים בשוק התעסוקה בהתאם להחלטות הממשלה שהתקבלו בנושא בין השנים 2010-2007.
המבקר מצא כי בין השנים 2010-2005 השתתפו בכלל התוכניות שהופעלו
כמו כן, מצא המבקר ליקויים בפעולת המעקב והבקרה של משרד התמ"ת בנוגע לדרכי הפעלת התוכניות שמטרתן לעודד תעסוקת חרדים, ובהם היעדר נתונים בדבר מספר התלמידים שהוסמכו ואי התאמה בין נתוני התמ"ת ותב"ת באשר למספר התלמידים בקורסים השונים. עוד נמצא כי המשרד לא עמד ביעדיו להטמעת תוכניות בהיקף רחב יותר באוכלוסיה: תכנית הדגל "פרנסה בכבוד", המעניקה הכשרה מקצועית לאברכים, החלה עוד בשנת 2001, אולם רק במהלך שנת 2011 הוחל בשלב מעבר לקראת הטמעתה; תוכנית מפת"ח (מרכזי פיתוח תעסוקת חרדים) המעניקה שירותי ייעוץ והכוונה תעסוקתית החלה בשנת 2006 בכמה יישובים, אולם רק באחד מהם (ירושלים) הוחל בפעילות להטמעתה.
המבקר קובע כי נוכח ההצלחה החלקית של התוכניות שריכז משרד התמ"ת עליו לגלות מעורבות גדולה יותר בתוכניות השונות באמצעות ועדות היגוי ובקביעת יעדיהן. בכלל זה על המשרד לעקוב אחר ביצוע התוכניות, להשלים בהקדם את הערכתן, לרבות בחינת עלות מול תועלת, לזרז הטמעתן של התוכניות שנמצאו ראויות ולהגדיל את היקפן, ולהפסיק את פעילותן של יתר התוכניות. עוד אומר המבקר כי המשרד צריך להסדיר באופן קבוע מפגשים בין מעסיקים לבין דורשי עבודה חרדים, ולגדיל את מודעות המעסיקים לכלי העידוד הממשלתיים כדי להמשיך ולהרחיב את השתלבותם.
מהתמ"ת נמסר בתגובה: "משרד התמ"ת השקיע בשנת 2011 כ-100 מיליון שקל בקידום וסיוע לאוכלוסיית החרדים, שיאפשר למשתתפים בתוכניות השונות לרכוש הכשרה מקצועית ולהשתלב בשוק העבודה. בהמשך להמלצות דו"ח ועדת אקשטיין ובמטרה לתקן את הטעון שיפור ולהתמודד עם האתגרים לשילוב אוכלוסיית החרדים בשוק העבודה, אישרה הממשלה בפברואר 2012 את מינוייה של הגב' מיכל צוק לתפקיד הממונה על תחום התעסוקה במשרד התמ"ת, בדרגת משנה למנכ"ל. המינוי הבכיר, כמו גם השקעות התמ"ת הענפות לקידום הכשרתם המקצועית של החרדים ושילובם במעגל העבודה, נועדו להגדיל את שיעור ההשתתפות בשוק העבודה בקרב אוכלוסייה זו, להביא לצמצום פערי ההכנסה, להקטנת העוני ולהגברת הצמיחה במשק. משרד התמ"ת למד את דו"ח מבקר המדינה וכבר החל ליישם את הלקחים ולתקן את הטעון שיפור במסגרת תוכנית העבודה הרב השנתית".