מבקר המדינה: רשות השידור כושלת בניהול הנדל"ן שלה
לפי הדו"ח של השופט לינדנסשטראוס, הרשות לא ניהלה רשימות נכסים מסודרות, לא הסדירה את הזכויות בנכסיה בלשכת רישום המקרקעין ולא מימשה את פוטנציאל ההשבחה שלהם
16:3901.05.12
"במשך השנים טיפול הרשות בניהול הנדל"ן שלה היה כושל. היא לא ניהלה רשימות נכסים מסודרות, לא השכילה להסדיר את הזכויות בנכסיה בלשכת רישום המקרקעין, ולא דאגה לממש את פוטנציאל ההשבחה שלהם". במילים חריפות אלו תוקף מבקר המדינה, השופט מיכה לינדנשטראוס, את אופן טיפולה של רשות השידור
בנדל"ן שברשותה. הרשות נדרשת לממש נכסים בעקבות החלטת השר הממונה על רשות השידור, ראש הממשלה בנימין נתניהו, שלפיה הרפורמה ברשות תמומן באמצעות מכירת נכסים ולא על ידי העלאת האגרה.
עם זאת, יש לציין כי בדיקת המבקר הסתיימה בנובמבר 2011. מאז נחתם מתווה מוסכם למימוש הרפורמה בין רשות השידור, משרד האוצר ומשרד ראש הממשלה. לפי אותו מתווה, הרשות תקבל מהאוצר הלוואת גישור של 400 מיליון שקל עד למימוש הנכסים. מנכ"ל הרשות יוני בן מנחם אף הקים ועדה שנועדה לעשות סדר בנכסים.
למשל, לפי נתוני הרשות, שבעה מנכסיה שייכים למינהל נכסי הדיור הממשלתי. אלא שלפי הרשום במינהל, לרשות אין נכסים בשימוש. המבקר מעיר ש"מצב שבו אין התאמה בין רישומי הרשות לבין רישומי הדיור הממשלתי הנו לקוי מיסודו".
המבקר גם מציין כי במשך עשרות שנים מתקיימים דיונים לרכז במתחם אחד את כל יחידות הרשות בירושלים ולהוציא את יחידות השידור שלה מתל אביב - אך הם אינם מתקדמים. למשל, המבקר קובע כי פרויקט מתחם שערי צדק, שהיה אמור לשמש כקריית השידור של הרשות בירושלים, תקוע מ־1999. "העיכוב המתמשך במימוש נכסי מימון הפרויקט, עצירת הפרויקט, ההיקף הגדול של ההתחייבויות הכספיות של הרשות ותנאי ההלוואות גרמו לרשות במשך השנים נזקים כלכליים ותפעוליים", העיר המבקר.
מרשות השידור לא נמסרה תגובה.