$
משפט

הוארך מעצרו של מנהל ההשקעות ערן מזרחי; מואשם בהונאה והלבנת כספים במאות מיליונים

כתב האישום מייחס למזרחי 96 אישומים ובהם עבירות גניבה בידי מורשה, זיוף מסמך בנסיבות מחמירות וביצוע פעולות ברכוש אסור לפי החוק לאיסור הלבנת הון. מנהל ההשקעות מסביון, מואשם בקבלת 45 מיליון שקל במרמה

אירית קוטונה 13:2225.06.12

שופט בית המשפט המחוזי ציון קאפח האריך את מעצרו של מנהל ההשקעות ערן מזרחי, עד החלטה אחרת. השופט קאפח הורה גם על הארכת הצווים האוסרים על מכירת או שיעבוד ביתו של מזרחי. בית המשפט קבע מועד לדיון נוסף בנוגע להארכת המעצר ותפיסת נכסיו של מזרחי ל-9 ביולי.

 

הארכת המעצר עד תום ההליכים של מזרחי מגיעה על רקע פרשת העוקץ מסביון, זאת בעקבות כתב אישום חמור שהוגש הבוקר (א') נגדו, המייחס למזרחי 96 אישומים ובהם עבירות גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, משיכת צ'ק ללא כיסוי, זיוף מסמך בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזוייף וביצוע פעולות ברכוש אסור לפי החוק לאיסור הלבנת ההון בהיקף של כ-246 מיליון שקל.

 

על פי כתב האישום החל משנת 2007 ועד למאי השנה מזרחי הציג מצגי שווא וטענות כזב בפני אנשים רבים, בינהם בני משפחתו וחברים קרובים, בכוונה לקבל מהם במרמה סכומי כסף רבים ולגנוב את כספם. על פי כתב האישום הסכומים שהופקדו בידיו מסתכמים ב-45 מיליון שקל.

  

ערן מזרחי מובל להארכת מעצר בשבוע שעבר ערן מזרחי מובל להארכת מעצר בשבוע שעבר צילום: יריב כץ

 

על פי החשדות, מזרחי היה בעלי חברת השקעות המתמחה בהשקעות במט"ח ובלווי תיקי לקוחות בשוק המטבעות באמצעות בנקים מובילים בשוויץ. מזרחי הציג, כך על פי כתב האישום, בכזב כי הוא משיא ללקוחותיו תשואות קבועות גבוהות בפרופיל השקעה סולידי, תוך הבטחות שווא והתחייבויות כי הכספים יושקעו באפיקי השקעה במט"ח בבנק HERITAGE בשוויץ, לרבות באפיקי השקעה מיוחדים מזדמנים. על פי החשדות, בפועל מזרחי לא השקיע את כספי הלקוחות בהשקעות מט"ח אלא עשה בכספים לצרכיו האישיים

 

על פי כתב האישום, מזרחי רכש את אמונם של הנפגעים, והתייצב בפניהם כמי שמתמחה בתחום ההשקעות במט"ח המצליח להשיא תשואות גבוהות. כדי להמחיש את הצלחתו, נהג ברכבי פאר, התגורר בדירת יוקרה הזמין את חלקם למסעדות – והכול, באמצעות הכספים שקיבל במרמה מהנפגעים.

 

על פי הנטען בכתב האישום, כחלק משיטתו של מזרחי, הוא הציג בפני הנפגעים מסמכים הנחזים להיות מסמכי בנק HERITAGE, בהם הציג מצג שכספם של הנפגעים הושקע בחשבון ואף נושא תשואה. בפועל, על פי החשדות, הוא זייף את המסמכים שייחזו להיות מסמכי הבנק, והשתמש בהם במטרה להניח את דעתם של הנפגעים כי כספם הועבר לבנק בשוויץ, כפי שהוסכם בניהם, כדי להמשיך ולפעול במרמה בכספי הנפגעים, לרכוש את אמונם, לקבל מהם כספים נוספים ולעשות שימוש בכספים אלו לצרכיו האישיים.

 

כמו כן על מנת להפיג את חששות לקוחותיו הוא העביר לבקשת משקיעיו סכומי כסף שנחזו להיות כספי השקעתם ותשואת הרווח של ההשקעה, כשבפועל הוא הפקיד בחשבונם כספים של נפגעים אחרים או החזיר במנות קצובות את הכסף שהשקיעו בעצמם, במטרה להניח את דעתם שכספם נושא תשואה, כדי למנוע את משיכת הכספים מחשבון הבנק של החברה ועל מנת שימשיך לעשות שימוש בכספי ההשקעה לצרכיו האישיים.

 

על פי כתב האישום, מזרחי שלח יד במרמה בכספים אותם קיבל ואשר השתמש בהם לצרכיו השונים ובהם שיפור רמת חייו וחיי משפחתו, רכישת נכסים, ותשלום חובות. זאת בזמן שמעולם לא השקיע את כספם בהשקעות, כפי שהבטיח, אלא גנב אותו ועשה בו שימוש לצרכיו הפרטים. הוא עשה בכספי ההשקעה שהתקבלו במרמה, בחשבון הנהנים בחשבון העסקי ובחשבון הפרטי, פעולות הלבנה רבות ומגוונות, בידיעה שמדובר ברכוש אסור, וכן מסר מידע כוזב על מנת לסכל דיווח של הבנק לרשויות על הפעילות האמיתית בחשבונות.

 

"מזרחי העלים את כל הכספים שהיו בחשבונות הבנק שלו"

 

לטענת הפרקליטות, טל מזרחי, אחיו של הנאשם אשר עבד אף הוא תקופה מסוימת בחברה של המשיב מסר בחקירתו כי הוא לא ראה העברות כספיות לשוויץ וכי עם התפוצצות הפרשה אמר לו אחיו כי בחמש השנים האחרונות הוא לא עסק כמעט במסחר במט"ח אלא גלגל את הכספים בין הלקוחות שהשקיעו. בין קורבנותיו הרבים של מזרחי, על פי כתב האישום, היו דודתו וקרובת משפחה נוספת, אותן שכנע מזרחי למכור את דירתן ולהעביר אליו כ-600,000 שקל ו-1.8 מיליון שקל בהתאמה. כך גם רימה מזרחי על פי החשד פנסיונרית בת 68, שבעלה חולה פרקינסון, וקיבל ממנה במרמה סכום של 590,000 שקל אשר היווה את כל חסכונותיהם.

 

הפרקליטות ביקשה כי מעצרו של מזרחי, הנתון במעצר מזה כשלושה שבועות, יוארך עד תום ההליכים נגדו. בבקשתה להארכת המעצר טענה הפרקליטות כי ישנו חשש לשיבוש הליכי משפט, וכן חשש להימלטותו של מזרחי אשר בסמוך להתפוצצות הפרשה, "עזב את כתובת מגוריו ונעלם. ניסיונות המשטרה לאתרו, גם באמצעות פנייה לאשתו, לא צלחו, ורק לאחר יומיים התייצב בתחנת משטרה". כמו כן נטען כי מזרחי "העלים את כל הכספים שהיו בחשבונות הבנק שלו, וניסה, בעזרת אשתו ואביו, להחביא 3 רכבים השייכים לו. כן נעלמו כל המחשבים ממשרדו של המשיב. אחד מהמחשבים הניידים הישנים של המשיב אותר בדרך מוזרה רק לאחר מספר ימים".

 

הפרקליטות טוענת כי מזרחי אינו משתף פעולה עם החוקרים ו"אינו מוכן לומר דבר על "ההשקעות" כביכול שביצע עבור הנפגעים והיכן מצויים כל עשרות מיליוני השקלים שהעבירו אליו הנפגעים. סכומי כסף אלו יכולים לעמוד לרשות המשיב אם וכאשר הוא יבקש להימלט".

 

בנוסף לחששה של הפרקליטות שמזרחי יחמוק, מעלה היא חשש כי הוא יעלים את רכושו, כפי שהחל כבר לעשות על פי המיוחס לו. על כן ביקשה הפרקליטות לתפוס את רכושו של מזרחי ובו בתיו בסביון וביהוד וארבעה מחשבים. בבקשה ביקשה הפרקליטות להותיר על כנם ולהאריך צווים לתפיסת נכסיו של מזרחי לאור "חשש קרוב לוודאי", כי במידה ולא יינתן סעד זמני ברכוש, תבוצענה פעולות להברחת הרכוש ולהעלמתו, על ידי מזרחי או על ידי אחרים מטעמו, אשר תסכלנה את האפשרות לחילוט רכושו של מזרחי בתום ההליכים נגדו.

 

כתב האישום הוגש על ידי עורכי הדין יוסי אלון ויוחאי בן שמואל מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה. את מזרחי מייצג עורך הדין מנחם רובינשטיין.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x