$
דיבידנדים

דיבידנדים: בחברת החשמל מאחדים מחלקות בשקט

אחרי 16 שנה שבהן לא הצליחה חברת החשמל לבצע שינויים ארגוניים, אישר הדירקטוריון בשקט מוחלט איחוד שש מחלקות שעוסקות בדוברות תחת ניהולו של אורן הלמן, ממקורביו של ראש הממשלה. וגם: טרכטנברג מצחצח את הספרדית

כתבי כלכליסט 09:2401.07.12
מבצע אורנים גדול

בחברת החשמל כמעט בלתי אפשרי לבצע שינויים ארגוניים. כל מי שנמנה עם הנהלת החברה ב־16 השנים האחרונות יכול להעיד על כך ולספר כיצד כל יוזמה לשינוי בשנים האחרונות סוכלה על ידי ארגון העובדים.

 

מסיבה זו, ההחלטה של דירקטוריון חברת החשמל לאשר ביום חמישי האחרון את מינויו של אורן הלמן ל"פנים של החברה" היא לא פחות ממדהימה. הסיבה: במסגרת השינוי, שאמור לצאת לפועל כבר בשבועות הקרובים, יאוחדו תחת הלמן לא פחות משש מחלקות ו־70-60 עובדים. ממש לא משהו שהולך ברגל בחברה כה מורכבת.

 

הלמן הלמן צילום: ששון תירם

 

הלמן (44) כיהן בעבר כדובר רשות השידור, ובהמשך שימש כיועצו הפוליטי של בנימין נתניהו. לאחר מכן מונה למנהל לשכת העיתונות הממשלתית עד למינויו לפני חצי שנה לסמנכ"ל רגולציה, תפקיד שנוצר "יש מאין" בחברת החשמל. עלות שכרו של הלמן מוערכת ב־45 אלף שקל לחודש, והוא אמור לטפל בנושאי הרגולציה השונים של החברה, שמתנהלת מול יותר מעשרה גופים ופועלת תחת שורה של תקנות וחוקים.

 

מטרתו של המהלך החדש היא לאחד תחת ניהולו של הלמן את כלל היחידות שמדבררות את החברה, כך שהמסר שייצא ממנה החוצה יהיה אחיד. אחד הנדבכים המרכזיים במסגרת השינוי הוא הכפפתה של מחלקת הדוברות של החברה להלמן. המחלקה פעלה בעשר השנים האחרונות כמחלקה נפרדת. מחלקה נוספת שתעבור לעבוד תחת כנפי הלמן היא מחלקת הפרסום.

 

פרט לשתי מחלקות אלו, יקבל הלמן לידיו גם את הטיפול במדיה הדיגיטלית וברשתות החברתיות, וכן ירוכזו תחתיו מחלקת קשרי המשקיעים והקהילה, הפועלת בעיקר מול רשויות מקומיות, הטיפול במגזר החרדי והערבי והאחריות על מרכזי המבקרים של חברת החשמל הפתוחים לקהל הרחב ומבצעים פעילויות הסברה שונות.

 

גורמים בחברת החשמל נדהמו לשמוע על המינוי הצפוי והעריכו כי בעקבותיו עלולים כמה ראשי אגפים לאבד מכוחם, מה שעשוי לגרום להתנגדות של ועד העובדים הארצי.

 

מחברת החשמל נמסר בתגובה: "הכוונה לאחד את כלל היחידות בחברה העוסקות בהסברה ותדמית תחת גג אחת נולדה מתוך רצון לייצר חדשנות והתייעלות. אף שלמסגרת החדשה מתווספות פעילויות כגון רגולציה, קשרי ממשל, קשרי משקיעים ועוד, על פי הנחיית המנכ"ל, לא יתווסף ולו תקן אחד נוסף במסגרת השינוי הארגוני והתקציב יישאר על כנו".

ליאור גוטמן

 

טרכטנברג מצחצח את הספרדית  

בזמן שהמפגינים צחצחו חרבות בשבוע שעבר עם המשטרה, נסע האיש שמונה בעקבות מחאת הקיץ שעבר לראשות הוועדה לשינוי חברתי־כלכלי, פרופ' מנואל טרכטנברג, לצחצח את הספרדית שלו. ל"כלכליסט" נודע כי הפרופסור עמד בראש משלחת אקדמית שטסה ביום ראשון האחרון לספרד, ושבה כבר בשלישי בערב, לאחר שקיצרה את שהותה ביומיים. הביקור המקוצר לא מנע מטרכטנברג הנמרץ לקיים במדריד 14 פגישות, בין היתר, עם יועץ ראש הממשלה הספרדח לנושאים חברתיים, שהביע עניין במחאה הישראלית. פרופ' טרכטנברג אף זכה להיות הראשון שנועד לפגישה עם נגיד הבנק הספרדי הטרי, לואיס מריה לינדה, שעתיים בלבד לאחר שלינדה קיבל את כתב המינוי.

 

טרכטנברג ואנשי המחאה (ארכיון) טרכטנברג ואנשי המחאה (ארכיון) צילום: אוראל כהן

 

טרכטנברג ניתח איתו את ההבדלים בין המחאה בישראל לבין זו שמתחוללת במדינות אחרות בעולם, והגדיר את ייחודה בכך ש"העם דורש צדק חברתי זו אמירה רחבה, בניגוד לרוב ההפגנות בעולם, שהיו אנטי ונגד דברים ממוקדים". טרכטנברג גם התראיין לשורה של כלי תקשורת ספרדיים. לעיתון "אל פאיס" הוא אמר בין היתר, כי המחאה בישראל הצליחה משום ש"אנו מדינה קטנה, ולכולם היה מישהו במחאה. המוחים היו אנחנו".

תומר אביטל

 

מה הוא קופץ

מייסד גוגל סרגיי ברין (38) כנראה ממש מאמין במשקפיים החכמים שפיתח בסגנון הסרט "שליחות קטלנית". אחרת קשה להסביר כיצד החליט לקפוץ ממטוס קל כשהוא חבוש בהם. בכנס המפתחים של גוגל היה אפשר לראות עשרות חברים של ברין, מהנדסים של גוגל וסתם ספורטאים מבצעים שלל פעילויות ספורטיביות עם המשקפיים - אבל לא את מייסד גוגל עצמו. ברין, מתברר, לא נשאר מאחור, וקצת קודם לכן קפץ ממטוס קל יחד עם יתר צוות הפיתוח, שקפץ גם ממסוקים וצפלינים. ברין נתן סוף סוף תשובה לשאלה האלמותית: מה הוא קופץ?

 

סרגיי ברין עם המשקפיים סרגיי ברין עם המשקפיים צילום מסך: youtube

בטל שלח
    לכל התגובות
    x