פרסום ראשון: פשיטה של רשות ההגבלים על משרדי תנובה בגלילות
מבטח שמיר, המחזיקה 20% מתנובה: החוקרים פשטו על המשרדים במטרה למצוא מסמכים הקושרים את תנובה עם רשתות השיווק. תנובה: "אנחנו משתפים פעולה באופן מלא עם החקירה"
בשעה זו פושטים חוקרי רשות הגבלים עסקיים על משרדי תנובה בגלילות. החוקרים החרימו מסמכים ולקחו בכירים בחברה לחקירה בעקבות חשד לעבירה על חוק ההגבלים.
מההודעה לבורסה של מבטח שמיר, המחזיקה 20% ממניות תנובה עולה, כי החוקרים פשטו על המשרדים במטרה למצוא מסמכים הקושרים את תנובה עם רשתות השיווק.
מתנובה נמסר בתגובה, "אנחנו משתפים פעולה באופן מלא עם הבקשות והחקירה".
פשיטה ב-2011 בעקבות דו"ח מקינזי
בסוף ספטמבר 2011 נערכה פשיטה נוספת של רשות ההגבלים על משרדי תנובה בצומת גלילות ובה נלקחו מסמכים שנגעו לאופן התמחור של מוצרי החלב של החברה.
הפשיטה נערכה בעקבות חשד כי תנובה הסתירה מידע שהתבקשה למסור במסגרת בדיקה שערכה הרשות בשוק המזון כולו, בימים שלאחר המחאה החברתית.
במסגרת החקירה נלקחו מסמכים שנגעו לאופן התמחור של מוצרי החלב של החברה. ברשות ההגבלים עלה החשד כי תנובה הסתירה דו"ח של חברת הייעוץ מקינזי, שהוזמן על ידי תנובה, ובו הייתה חוות דעת של חברת הייעוץ שקבעה כי במוצרי חלב מסוימים כגון קוטג', גבינה צהובה וגבינה לבנה, קיים ביקוש קשיח מצד הצרכן.
על בסיס דו"ח מקינזי, ביצעה תנובה העלאות מחירים בשורת מוצרי חלב, מה שהוביל בסופו של יום לפרוץ מחאת הקוטג'. החשד נגד החברה היה כי היא ניצלה את כוחה המונופוליסטי בעיקר בקטגוריות בהן הצרכנים היו מעין "קהל שבוי", כגון קוטג', הנחשב למוצר הדגל של החברה ומוביל את הקטגוריה וגבינה צהובה – קטגוריה בה שלטה תנובה ורק לפני מספר חודשים בודדים הצטרפה אליה מחלבת טרה.
בספטמבר 2011 נלקחו לחקירה ברשות ההגבלים העסקיים בכירי תנובה בהם יו"ר החברה דאז, זהבית כהן, מנכ"ל החברה, אריק שור והיועץ המשפטי אריאל עמינצח, שהספיק מאז לעזוב את החברה והצטרף לפני כחודש כשותף למשרד עורכי הדין מיתר, גבע ליקוורניק ושות'.
לאחר חקירת רשות ההגבלים התפטרה זהבית כהן מתפקידה והוחלפה על ידי שלמה רודב, שמונה לתפקיד יו"ר תנובה והספיק גם הוא להתפטר לאחר כהונה קצרה בת כחצי שנה, בעקבות חילוקי דעות עם הנהלת אייפקס, בעלת השליטה בחברה.
דו"ח ועדת קדמי, שהוקמה בעקבות המחאה החברתית ובדקה את יוקר המחיה בישראל, קבע כי העברת השליטה בתנובה לקרן אייפקס הייתה נקודת המפנה בה החלה תנובה לייקר את מוצריה באופן לא הוגן. החקירה הקודמת של רשות ההגבלים את תנובה הסתיימה והתיק הועבר למחלקה המשפטית ברשות. אותה חקירה התקיימה בימי המחאה החברתית לאחר שעל תנובה הוכרז חרם צרכנים. החרם על החברה אמנם לא פגע בנתחי השוק של תנובה אך השפיע על הדו"חות הכספיים שלה מאחר והיא נאלצה לצאת במבצעי הוזלה עמוקים כדי לשפר את התדמית בעיני הצרכנים.
בחודש שעבר עזב את תנובה היועץ המשפטי, עו"ד אריאל עמינצח, שהצטרף כשותף בכיר למשרד עורכי הדין מיתר, גבע ליקוורניק ושות'. עמינצח הוא אחד הבכירים בתנובה שעומדים במרכז החקירה, הבודקת את אי־העברת הדו"ח של חברת הייעוץ מקינזי, שנערך עבור תנובה, לרשות ההגבלים.