$
דעות

סקויה אחת לא תספיק

סקויה היא קרן איתנה המציגה תשואות חיוביות בעקביות, ולכן אינה דוגמה טובה לנעשה בענף

מאיר אורבך 08:1223.08.12
הגיוס המהיר של סקויה הוא לא דוגמה טובה לקרנות ההון סיכון הישראליות שמחפשות כיום כסף. זאת משתי סיבות: ראשית, סקויה מראה תשואות חיוביות איכותיות לאורך כל שנות הפעילות שלה בישראל; שנית, סקויה ישראל היא חלק מסקויה העולמית שגידלה את אפל, גוגל, יאהו וסיסקו, ואף משקיע אינו חושב לעזוב אותה אפילו אם היתה לה השקעה גרועה או קרן אחת לא מוצלחת.

 

מרבית הקרנות הישראליות שנמצאות בדרכים או יעשו זאת בשנים הקרובות לוקות באחד מהסעיפים שבהם התברכה סקויה. למרבית הקרנות הישראליות יש מעט מאוד חסד ממשקיעיהן. גיוס אחד מוצלח יזכה אותן במחיאות כפיים ושפע מזומנים, אך תקופה פחות טובה, משבר פיננסי או כל בעיה אחרת בקרן יגרמו לכך שהן הראשונות שלא יקבלו כסף.

חוסר ההצלחה של מרבית הקרנות הישראליות בהצגת תשואה חיובית גבוהה לאורך השנים דורש מהן לעשות מאמץ עצום בניסיון לגייס כספים חדשים.

 

דו"ח קאופמן האחרון שעשה "אאוטינג" לתשואות הגרועות של הקרנות, והדיווח של קלפרס - קרן הפנסיה של עובדי מדינת קליפורניה - על כוונתה להפסיק להשקיע בקרנות הון סיכון, לא עשו טוב למרבית הקרנות הישראליות. אלה נאלצות לחפש את עיקר השקעותיהן בחו"ל, עקב הימנעות מרבית המשקיעים המוסדיים הישראלים מהשקעה בהן. מרבית משקיעי חו"ל, שבעבר רצו את הרגל הישראלית בהון סיכון, מקבלות אותה דרך סקויה, גריילוק וקרנות זרות אחרות שפועלות בישראל, וכך עבודתן של הקרנות הישראליות קשה שבעתיים.

 

פיטנגו, שאמורה לסיים ב־2012 את גיוס הקרן השישית שלה, היא מעין ברומטר לשוק ההון סיכון הישראלי. אם תצליח בגיוס הכסף, וכנראה זה מה שיקרה, מדובר ברוח גבית לקרנות רבות שחוששות לעשות פומבי לגיוס שלהן. אולם כישלון של פיטנגו עלול לפגוע בקרנות הישראליות, שיחושו שאם בארזים נפלה שלהבת - מה יגידו הן, אזובי הקיר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x