"עובדי הרכבת הולכים כפופי ראש, הם פוחדים לעבור לצד של גילה"
גילה אדרעי, היו"ר המודחת של ועד עובדי הרכבת, אמרה בראיון ל"פגוש את העיתונות" כי "בארגז הכלים שלנו היתה רק ההסתדרות. סמכנו עליה. אבי אדרי היה מסונכרן אתנו 'עד הקשקש'. בסופו של דבר, עופר עיני בגד בי". ההסתדרות: "אדרעי הצליחה להכניס בראיון הקצר שקרים רבים"
"הדיחו אותנו כי נלחמנו, לא התקפלנו - ולא הסכמנו לעגל פינות" - כך אמרה הערב היו"ר המודחת של ועד עובדי הרכבת, גילה אדרעי, בראיון ל"פגוש את העיתונות" בערוץ 2. היא הוסיפה כי "נלחמנו מתוך אידיאולוגיה - על הרכבת להישאר ציבורית, שלא נהיה כמו בריטניה".
לדבריה, "בארגז הכלים שלנו היתה רק ההסתדרות. סמכנו עליה. ההנהלה לא היתה אתנו. אבי אדרי מההסתדרות היה מסונכרן אתנו 'עד הקשקש'. בסופו של דבר, יו"ר ההסתדרות עופר עיני בגד בי".
בעניין הפרסומים לגבי ההוצאות השונות של הוועד המודח אמרה אדרעי: "ההוצאות שלנו נעשו רק למען העובדים. אם היינו צריכים יועצי תקשורת או לוביסטים - לקחנו, כדי לשמור על זכויות העובדים. ההסתדרות הנחתה אותנו לקחת את הכסף מהקופה".
בעניין הצעדים הארגוניים עליהם החליטה, שרבים מהם היו שנויים במחלוקת, אמרה אדרעי: "גרמתי רק תועלת - הרכבת לא הופרטה, והעובדים קיבלו ביטחון תעסוקתי לעוד 18 שנה". לדבריה, "המאבק חישל אותי וביגר אותי. קיבלתי המון אהדה מהציבור. כל שביתה היתה בהוראת ההסתדרות".
בהסתדרות אמרו בתגובה כי "אדרעי הצליחה להכניס בראיון הקצר שקרים רבים. מוזר שמי ששולח חוקרים פרטיים לבלוש אחרי עובדים, טוען שהעובדים מפחדים". כמו כן אמרו בהסתדרות כי "מעולם לא ניתנה הוראה או הנחיה לאדרעי וחבריה להוציא כספים מקופת הוועד לצורך תשלום קנס אישי, שכירת חוקרים פרטיים וכו'. הנחיית בית הדין קובעת כי הקנס ישולם מכספם הפרטי של חברי הוועד". בעניין השביתות אומרים בהסתדרות כי "מעולם לא ניתנה הנחיה להפר צווים של בית הדין".
לפני כחודשיים החליטה ההסתדרות בהחלטה דרמטית להדיח את יו"ר הוועד, גילה אדרעי, ואת מועצת העובדים. זאת, בין השאר בעקבות ניסיונות אדרעי ואנשיה לעבור לכוח לעובדים בשל מערכת יחסים עכורה בינה לבין בכירי ההסתדרות.
אדרעי וחבריה לוועד הישן ניסו מאז ההדחה להעביר את העובדים לארגון "כוח לעובדים", המתחרה בהסתדרות. לפני כחודש קבע בית הדין כי עובדי הרכבת יישארו בהסתדרות, וכי רק שנה לאחר שייחתם הסכם העבודה הסופי, הם יוכלו לבחור לאיזה ארגון הם רוצים להשתייך. לפני כעשרה ימים עתרו "כוח לעובדים" והוועד המודח לבג"ץ, בדרישה להכיר בארגון כמייצג את עובדי הרכבת במקום ההסתדרות.