הדגמים החדשים והמפתיעים בסוכנויות הרכב
מהסקודה ראפיד הזולה אך איכותית, דרך הגרסה החדשה והמשפחתית של פיאט 500 ועד רכבי השטח הקומפקטיים של שברולט ואופל, למחזיקי הרכב הצמוד יש למה לצפות מעבר להתייקרויות בשנה הקרובה
סקודה ראפיד
הראפיד היא התשובה של סקודה לשווקים מתפתחים שהפוטנציאל שלהם עדיין רחוק ממיצוי, דוגמת הודו, סין ומדינות ברית המועצות לשעבר. בשווקים אלה קיים ביקוש ערני למכוניות משפחתיות זולות שיהיו מסוגלות לעמוד בתנאי דרך קשים, ובאותה עת יעניקו מקסימום תמורה למינימום כסף.
במקרה של סקודה ראפיד, "מינימום כסף" אינו שווה בהכרח ל"מינימום איכות" - מדובר במכונית משפחתית מרווחת במיוחד שממדיה גדולים אפילו מאלה של סקודה אוקטביה הראשונה. עם זאת, הגרסה המומלצת של הראפיד אינה בהכרח זו שתהיה נפוצה בציי הרכב, בעלת מנוע בנפח 1.4 ליטרים ותיבת הילוכים אוטומטית, אלא גרסת הבסיס שמצוידת במנוע בנפח 1.2 ליטרים בעל מגדש טורבו. דגם זה של הראפיד צרך בנסיעת מבחן מאומצת שערכנו כ־12 ק"מ לליטר מבלי שביצועי הרכב ייפגעו. החיסרון היחיד שימצא מי שיבחר בראפיד המצוידת במנוע הבסיסי הוא תיבת הילוכים ידנית.
פיאט 500L
בשנים עברו נמנעו חברות הליסינג מלהעניק למחזיקי רכב צמוד יותר מדי חופש בחירה והעדיפו להתמקד במכוניות משפחתיות תוצרת קוריאה או יפן. בשנים האחרונות החלו עוד ועוד חברות להציע מכוניות מעניינות יותר, כשאחת מפורצות הדרך בתחום היתה פיאט 500. עם זאת, ה־500 אינה דגם חף מחסרונות, במיוחד כאשר מדובר בשימושיות, ולכן בשנה הבאה תגיע לישראל גרסה חדשה של הדגם הקרויה 500L. מדובר בפיאט 500 בעלת חמש דלתות במקום שלוש, תוספת ההופכת אותה למשפחתית מעניינת יותר מהיפניות האפרוריות. ה־500 הנוכחית ידועה במרווח פנימי מצומצם, אך לפני שנרתעים מהדגם החדש יש לזכור שה־500L שונה מה־500 וכי השתיים אפילו לא חולקות את אותה הפלטפורמה. היצע המנועים לצרכן הישראלי יכלול מנוע בנזין בנפח 1.4 ליטרים.
שברולט טראקס ואופל מוקה
למרות תו מחיר שאינו גבוה בהרבה מזה של מכוניות משפחתיות, מחזיקי רכבי הליסינג לא זכו בשנים האחרונות ליהנות מניסאן ג'וק, רכב כביש שטח קומפקטי ונועז שיצר בעולם נישה חדשה, כזו שבה עיצוב מוחצן כבר לא נחשב למילת גנאי ויכולת שטח לא נחשבה לדרישת חובה. אך מתחריה של ניסאן אינם שוקטים על השמרים ומכינים בימים אלה רכבי כביש שטח קומפקטיים משלהם, ששניים מהבולטים בהם הם שברולט טראקס ואופל מוקה - צמד רכבים החולקים את אותה הפלטפורמה.
הטראקס והמוקה אינם גדולים ממכונית משפחתית ממוצעת ומשתרעים לאורך 4.2 מטרים בלבד, אך החדשות הטובות ביותר עבור הצרכן הישראלי הן שהם מצוידים במנועי 1.6 ליטרים. בניגוד ליבואנית ניסאן, שמנעה ממחזיקי רכב צמוד גישה אל הג'וק, סביר להניח שיבואניות אופל ושברולט לא יהססו להפוך את המוקה והטראקס לחלק מהיצע דגמי הליסינג ויאפשרו למחזיקי רכב צמוד ליהנות מפוזה של ג'יפון.
סיטרואן C3 פיקאסו
בשנים האחרונות, לצד מגמת העלייה המתמדת במכירותיהן של מכוניות קטנות וידידותיות לסביבה והירידה במכירותיהן של מכוניות משפחתיות בעלות מנועי 1.6 ליטרים, ניכרה בשוק הרכב הישראלי מגמה נוספת: מיניוואנים קטנים, שאומנם נהנו מפופולאריות גבוהה באירופה, אך בעבר לא זכו כמעט לתשומת לב מצד הציבור, עשו קאמבק וזוכים למכירות נאות הודות לשימושיות גבוהה, תנוחת נהיגה נוחה ושפע מרווח פנימי.
אחד המיניוואנים הקטנים הבולטים ביותר בקטגוריה הוא הסיטרואן C3 פיקאסו, מיניוואן קטן שמשווק בישראל הן בגרסאות בנזין והן בגרסאות טורבו דיזל. מחירה של גרסת הבנזין הרובוטית כיום הוא 112 אלף שקל, מחיר שמבטיח שווי שימוש נמוך משמעותית מזה של מכונית משפחתית בעלת מנוע 1.6 ליטרים ורמת שימושיות גבוהה בהרבה מזו של מכונית משפחתית.