שישה צעדים למגייס המתחיל
למנהלים חדשים נוספה גם משימה חדשה לסט התפקידים: גיוס עובדים. כך אפשר להפוך את החלק הזה של התפקיד להזדמנות
מנהלים רבים מכל התחומים נוהגים לגייס עובדים כחלק משני מתפקידם. חשוב לדעת: גם אם אין לכם הכשרה מתאימה לגיוס עובדים - כך תהפכו את החלק הזה של התפקיד להזדמנות.
מאז שנכנסתם לכיסא המנהל נוספה משימה חדשה לסט התפקידים שלכם, והיא גיוס עובדים. אבל מה לעשות - לא כולנו
כך תצטיידו בכלים לקראת המפגש החשוב ביותר עם העובד הבא:
1. היסגרו מראש על רשימת צרכים ודרישות. מה נחוץ במועמד ומה דורשת המשרה? שלב זה חוסך למגייס זמן רב: עריכת רשימה סדורה הכוללת את כל מה שידוע על התפקיד - החל בשעות העבודה וכלה בתכונות הדרושות למילויו. מידע זה יעזור לפרסם מודעת דרושים מדויקת שתביא את קורות החיים המתאימים ביותר, ויבהיר עם מי מהמועמדים כדאי ליצור קשר להמשך התהליך.
2. לא צריך להמציא את הגלגל. לא בטוחים כיצד כדאי לגשת למשימת ניסוח מודעת הדרושים? כמו בתחומים אחרים בחיים, גם כאן ניתן בהחלט ללמוד מניסיונם של אחרים. אפשר להיכנס לרגע לנעליו של מחפש עבודה לתפקיד האמור ולבחון כיצד מנוסחות מודעות הדרושים של המתחרים. התמקדו במודעות העוסקות בתפקידים בעלי אופי דומה לזה שאתם מנסים לאייש, בדקו אילו מושגים שגורים בהן ומהן הדרישות הנפוצות לתפקיד.
3. זמן שווה כסף – קיימו ראיון טלפוני מקדים. קבלת קורות חיים רבים למשרה שפרסמתם מעידה על היענות רבה ובהחלט משמחת את המגייס המתחיל. עם זאת, קרוב לוודאי שלא כל קורות החיים שקיבלתם עונים על דרישות התפקיד. כל ראיון עבודה פרונטאלי גוזל זמן רב ולכן עדיף להרים כמה טלפונים ולבצע בירורים מהותיים נוספים, כמו למשל התאמת שעות העבודה, או וידוא שאין פער רב בין ציפיות השכר של המועמד לשכר המוצע.
4. עיינו וזכרו את קורות החיים של המועמד. לפני תחילת הראיון, הקדישו זמן לעיון חוזר בקורות החיים של המועמד והכנת השאלות המותאמות לו אישית. הכנה נאותה תחסוך לכם זמן ותמקד את הראיון בנושאים הרלוונטיים. היא גם תשדר למרואיין מסר מכבד ומכובד. כמו כן, זכרו מה כתוב בקורות החיים ומה כבר נדון בראיון הטלפוני ואף ציינו הערות על גבי המסמך.
5. ראיינו בתבנית קבועה ומסודרת. מראיין מקצועי ומנוסה יודע לתזמן את שלבי הראיון כך שחלוקת הזמן תהיה עקבית ומתוכננת: פתיחה בהצגת החברה והתפקיד בקצרה ולאחר מכן הקדשת חלק הארי של הראיון להכרת המועמד וכן לשאלות עצמן.
6. ההצגה חייבת להימשך. התרשמותו של המועמד מהחברה חשובה מאוד, לכן רצוי לדבר בטון מלהיב ולגרום למועמד להרגיש רגוע ולא מאוים, מה שיעזור לו לשוחח באופן טבעי ונינוח. גם כשברור לכם שהמועמד לא מתאים לתפקיד, כדאי להמשיך ב"הצגה" עד הסוף ולתת לו את הכבוד שמגיע לו. סיימו את הפגישה בלחיצת יד וחיוך – גם אם ברור לכם שלא תגייסו אותו לתפקיד. אינכם יודעים איפה ומתי תתקלו בו שוב, וכשזה יקרה – חשוב שיהיה לו זיכרון חיובי מהחברה ומכם.
הכותבת היא מנהלת מחלקת מיון עובדים ב-AllJobs העוסקת בסינון ומיון מועמדים עבור מאות חברות הפועלות בישראל