$
הוועידה הכלכלית המרכזית 2012

שלמה דוברת: "אני לא מכיר עסק שהבריא כתוצאה מקיצוץ בהוצאות"

מייסד קרן הון סיכון כרמל בוועידה הכלכלית המרכזית של "כלכליסט": "הדבר הכי חשוב ב-ECI היה עבודה בשקיפות מלאה. לא הבטחנו שלא יהיו פיטורים"

ניר צליק 12:3411.09.12

"בכל משבר יש סכנה והזדמנות. לצערי חוויתי לא מעט משברים וההתנהלות בנושא משבר היא מפתח להצלחה בעסקים", כך אמר שלמה דוברת, מייסד קרן ההון סיכון כרמל, בוועידה הכלכלית המרכזית של "כלכליסט" המתקיימת היום במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בת"א.

 

"הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא

הזיהוי המוקדם וההכרה שיש משבר. כשיש עננים זה אומר שגשם יבוא. השאלה היא לא איך לנהל משבר אלא איך לחזות אותו. המפתח הוא להיות פרנואידי, כאשר מפספסים תחזיות בקצת יש סיכוי שרבעון אחר כך תפספסו בהרבה. אני לא מכיר עסק שהבריא כתוצאה מקיצוצי הוצאות", ציין דוברת.

 

"במשברים יש הזדמנות לחברות להתייעל ולהתמקד בתחומי הליבה ולחשוב מחדש על העסק. כשתעשיית התקשורת התמוטטה המשבר לא היה של חברה אחת אלא של כל התעשייה. החברות שהמשיכו להתמקד בטווח הארוך ולהישאר תחרותיים ניצחו ויצאו מהמשבר. ברגע שאתה מתמקד מחדש בתחומים שאתה תחרותי בהם אתה יוצא ממנו", אמר דוברת.

 

תוך ארבע שנים ECI הגיעו למכירות של 200 מיליון דולר

 

דוברת התייחס להשקעה שלו בחברת ECI ואמר כי "בשיא המשבר התחלנו לפעול בסין והודו ורוסיה, כל החברות הגדולות התמקדו רק בארצות הליבה שלהם והשווקים המתעוררים לא קיבלו תשומת לב. תוך ארבע שנים ECI הגיעו בהודו למכירות של 200 מיליון דולר מאפס. הכניסה לתחום הסלולר, כש-ECI תמיד מכרה לבזק, הובילה את לצמיחה מאוד משמעותית ונמכרה ב-2007 במיליארד ורבע דולר".

 

"הדבר הכי חשוב היה עבודה בשקיפות מלאה. לא הבטחנו שלא יהיו פיטורים אלא התמקדנו באמירת האמת ואמרנו שיש דרך לצאת מהמשבר. היתה דוגמה אישית של ההנהלה, קיצוץ בשכר, והתוצאה היתה תהליך שקוף ושוטף שיצר הזדמנות אמיתית", אמר דוברת.

 

"תעשיית ההיי-טק לא חסינה"

 

"אין ספק שמה שיקרה בהייטק ישפיע על מה יקרה בתעשייה הישראלית. תעשיית ההיי-טק לא חסינה, אני הרבה יותר מודאג ממה שקורה בסין ממה שקורה באירופה, למרות שאירופה חשובה כרגע יותר לישראל. חלק מהשווקים המסורתיים של תעשיית ההייטק לא יחזרו, למשל תעשיית ציוד התקשורת, למשל תעשיית המחשבים האישיים, תוך מספר שנים לא יהיו מחשבים אישיים, אלה תעשיות שיפרנסו את תעשיית ההייטק", אמר דוברת.

 

"החדשות הטובות הן שהאינטרנט היא הפלטפורמה העסקית הדרמטית והאולטימטיבית שיכולה להגדיל את המספרים במקומות שמעולם לא חלמנו עליהם. יש חברות שמשתמשות באינטרנט כדי למכור את המוצרים ולתמוך בלקוחות ולשווק ללקוחות וזה מאפשר צמיחה בקצבים שמעולם לא ראינו. מעולם לא חוויתי צמיחה כמו עם מספר חברות שאנחנו מעורבים בהן. יש מספר חברות שמנפצות את תקרת הזכוכית, כמו מלאנוקס, ואני מקווה שזה סימן להייטק הישראלי", סיכם דוברת.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x