$
משפט

המחוזי: אפריקה ישראל מלונות תעביר 4.5 מיליון שקל לקופת בית המשפט

ביהמ"ש המחוזי חייב את אפריקה מלונות להעביר את מלוא סכום התביעה, שהגישה נגדה חברת סאנגארד הרומנית, כתנאי למתן רשות להגן. סאנגארד טוענת כי אפריקה מפגרת בתשלום על עסקת רכישת מלונות ברומניה

גולן חזני 10:4423.09.12
ביהמ"ש המחוזי בתל אביב מתח ביקורת על אפריקה ישראל מלונות, זאת במסגרת החלטה בבקשת רשות להתגונן אשר הגישה אפריקה, במסגרת תביעה בסדר דין מקוצר שהגישה נגדה חברת סאנגארד בשל אי העברת סכומים בגובה 4.5 מיליון שקל. ביהמ"ש חייב את אפריקה מלונות להפקיד את מלוא סכום התביעה כ-4.5 מיליון שקל כתנאי למתן רשות להגן. במידה ואפריקה ישראל לא תפקיד את הסכום – תתקבל התביעה במלואה.

 

כזכור, בתביעה שהגישה חברת סאנגארד הרומנית נגד אפריקה ישראל מלונות באוקטובר 2011, טענה החברה הרומנית, שנמצאת בבעלות ישראלית, כי אפריקה מלונות מפגרת בארבעה תשלומים בסך כ־4.5 מיליון שקל, על עסקת רכישת 60% מהמלונות שלה ברומניה: אופרה, סנטרל ונציה, ו־100% ממלון פאלאס.

 

לב לבייב, בעל השליטה באפריקה ישראל לב לבייב, בעל השליטה באפריקה ישראל צילום: אביגיל עוזי

 

מדובר בהשקעה כושלת של אפריקה ישראל במלונות ברומניה, במסגרתה רכשה אפריקה מלונות בשנת 2007 (באמצעות חברה־בת), מחברת סאנגארד, אחזקה של 60% מארבעה מלונות ברומניה לפי שווי של כ־30 מיליון יורו. במסגרת הסכם הרכישה התחייבה אפריקה ישראל מלונות לשלם, בין היתר, סכום כולל של כ־8 מיליון יורו לחברת סאנגארד, אולם לטענת התובעים במהלך 2010 הפסיקה אפריקה להעביר את התשלום.

 

בכתב התביעה שהוגש באמצעות עורכי הדין יוסי בנקל, אמיר פרנקל ומיכל פלד ממשרד ראב"ד מגריזו בנקל ושות', צוין כי סאנגארד תתבע גם את יתרת הסכום בהיקף של כ־6 מיליון יורו אם אפריקה מלונות תמשיך לא לשלם. אפריקה ישראל טענה במסגרת בקשתה להתגונן כי ההסכם כלל לא נחתם ושאין לו כל תוקף משפטי מחייב שכן החברה הבת לא קיבלה הנחיות מבעלי מנותיה לאשר את ההסכם, וזאת על אף שאפריקה פרסמה ודיווחה על כך שכן באותה עת הייתה חברה ציבורית.

 

בית המשפט קבע כי "אין ממש בטענה כאילו הסכם התשלומים איננו הסכם מחייב, או שדבר קיומו הוסתר ממועצת המנהלים של הנתבעת 2 (אפריקה מלונות)". גם לגופו של עניין, קבע בית המשפט, "אין אמת בטענה לפיה מי שחתם על הסכם התשלומים מטעמה של הנתבעת 2 לא היה רשאי לחתום לבדו".

 

בנסיבות אלא, קבע בית המשפט "בהן הגנתן של הנתבעות בנקודה זו תלויה על בלימה וגובלת בהגנת בדים, מן הראוי להתנות את מתן הרשות להתגונן בטענה לפיה התשלום לתובעת היה מותנה ברווחים תפעוליים של חברת האחזקות, בהפקדת מלוא סכום התביעה בקופת בית המשפט".

 

אפריקה מלונות מצויה בשליטה משותפת של אפריקה ישראל (50%) ונץ בונד'ס (50%).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x