החל מהבוקר: תוצאות בחינות המיצ"ב לבתי הספר נגישים לציבור
זאת בעקבות פסיקת בג"ץ לפני חודש כי יש לפרסם את הציונים. מנכ"לית משרד החינוך: "יש להיזהר מלדרג בתי ספר רק על פי נתונים אלו"
לצפייה בתוצאות המיצ"ב לפי אזור המגורים - לחץ כאן
מנכ"לית משרד החינוך דלית שטאובר אמרה הבוקר בוועדת החינוך כי "יש להיזהר מלדרג בתי ספר רק על פי נתונים אלו". גם יו"ר ועדת החינוך עינת וילף הביעה התנגדות למהלך אך מנכ"לית התנועה לחופש המידע אלונה וינגורד אמרה כי "ככל שהמשרד יבחר יותר הדרך של שקיפות, כך יגבר אמון הציבור במשרד ותגדיל את המעורבות ההורית. באשר לנבואות הזעם: אנו עדיין מאמינים שביקורת ציבורית ושיתוף הציבור הן הדרך הנכונה. אין להשאיר את המידע ויודעי דבר בלבד".
העתירה נגד משרד החינוך הוגשה על ידי עמותת ההורים הל"ה (למען החינוך בשכונות ובעיירות הפיתוח) והתנועה לחופש המידע בדרישה למסור לידיהם את תוצאות בחינות המיצ"ב ברמת בתי ספר. ראמ"ה המליצה להמשיך במדיניות פרסום הנוהגת, לפיה יש למסור את הציונים הבית-ספריים רק למנהל בית הספר ולצוות הפיקוח על בית הספר ולפרסם לציבור הרחב את הציונים ברמה הארצית, היישובית והמגזרית. בית המשפט המחוזי, בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים קיבל את עמדת משרד החינוך, שלא לפרסם את תוצאות בחינות המיצ"ב ברמת בית הספר.
בית המשפט העליון פסק שלא מתקיימת עילה לחיסיון המידע וכי לא הוכח שקיימת ודאות קרובה לכך שפרסום תוצאות בחינות המיצ"ב ברמה הבית ספרית הוא בגדר מידע שגילויו עלול לגרום לשיבוש ממשי בתפקודה התקין של הרשות הציבורית. עוד צוין, כי יש לנקוט בדרכים להתמודדות עם השיבוש שאותו צופה משרד החינוך בעקבות הפיכת מבחני המיצ"ב ל"עתירי סיכון", ולא לפגוע בשל כך בזכות הציבור לחופש המידע.
החשש הגדול של משרד החינוך בפרסום התוצאות הוא יצירת "טבלאות ליגה" ופרסומן בעיתונות, תוך התייחסות בדירוגים למספר אחד ויחיד לכל בית ספר שמייצג לכאורה את איכות בית הספר. מבחני המיצ"ב החיצוניים מתקיימים בכל בית ספר אחת לשנתיים, אך בכל מקצוע הם נערכים אחת לארבע שנים, כך שפרסום נתונים של שנה אחת אינו מייצג לפי עמדת משרד החינוך את העשייה החינוכית באותו מקצוע לימוד המתקיימת בבתי הספר בשלוש השנים שבין שנות קיום המיצ"ב. מבחני המיצ"ב הפנימיים אינם מחויבים בפרסום לפי החלטת בית המשפט.