$
בארץ

עלייה של 6% בייצור התעשייתי במאי-יולי

הגידול בייצור התעשייתי נובע כולו מזינוק בשיעור שנתי של 19.2% שנרשם בתקופה זו בייצור של ענפי ההיי-טק

אמנון אטד 15:0023.09.12

סך הייצור התעשייתי, המהווה כרבע מכלל התוצר של הסקטור העסקי, גדל בתקופה מאי-יולי בשיעור שנתי של 6.1%, לעומת עלייה אפסית של 0.3% בלבד שנרשמה בו בשלושת החודשים הקודמים. כך מתברר מנתוני מגמת הייצור התעשייתי שמפרסמת היום (א') הלמ"ס.

 

הגידול בייצור התעשייתי נובע כולו

מזינוק בשיעור שנתי של 19.2% שנרשם בתקופה זו בייצור של ענפי ההיי-טק (אלקטרוניקה, ציוד בקרה ופיקוח, מחשוב ותרופות).

 

נתונים אלה של הלמ"ס מאשרים למעשה את חשיפת "כלכליסט" בחודש שעבר, לפיה הזינוק המרשים שנרשם ברבעון השני של השנה בצמיחה ובייצוא אינו מבטא התאוששות בפעילות הכוללת המשק. זינוק זה בייצוא נובע ברובו הגדול מהרחבת הפעילות של מפעל השבבים של חברת "אינטל" בקריית גת.

 

פס הייצור החדש של החברה נכנס לפעולה במהלך הרבעון הראשון של השנה והמפעל החל לייצא את תוצרתו לחו"ל ברבעון השני. הגברת היצוא של מפעל "אינטל" הגדילה את היצוא הישראלי ברבעון השני של השנה בכ- 4.1% במונחים שנתיים, ותרמה בכך כ- 1.3% לעלייה בתוצר.

 

מהנתונים שמפרסמת היום הלמ"ס מתברר עוד כי בתקופה מאי-יולי קטן הייצור התעשייתי של ענפי התעשייה המעורבת-עילית (כימיה, מכונות, ציוד חשמלי וכלי הובלה) בשיעור שנתי של 8.6%, בהמשך לירידה בשיעור ממוצע של 6.2% שנרשמה בענפים אלה בשלושת החודשים הקודמים. ירידה בשיעור שנתי של 6.1% נרשמה בתקופה הנסקרת גם בהיקף הייצור של ענפי התעשייה המסורתית (מזון, טקסטיל, הלבשה ונייר). בייצור התעשייתי ללא ענפי ההייטק נרשמה בתקופה זו ירידה 4.7%, בהמשך לירידה של 2.5% שנרשמה בשלושת החודשים הקודמים.

 

מנתוני הלמ"ס מתברר עוד כי העלייה בהיקף הייצור התעשייתי לא באה לידי ביטוי בנתוני התעסוקה. בתקופה הנסקרת נרשמה ירידה בשיעור שנתי של 1.5% במספר העובדים המועסקים בתעשייה, בהמשך לירידה של 0.4% שנרשמה בשלושת החודשים הקודמים. בשבעת החודשים הראשונים של השנה גדל מספרם של העובדים בכלל ענפי התעשייה בשיעור מתון של 0.5% בלבד.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x