דני דנקנר: "המדינה פועלת באופן דורסני"
יו"ר בנק הפועלים לשעבר מתנגד לדרישת מינהל מקרקעי ישראל לפנות אותו מקומפלקס המגורים שנבנה עבורו בעתלית
דני דנקנר, יו"ר בנק הפועלים לשעבר, מתנגד לדרישת מינהל מקרקעי ישראל לפנות אותו מקומפלקס המגורים שנבנה עבורו בעתלית. בפועל מתגוררים בדירה גרושתו וילדיהם המשותפים. בכתב הגנה שהגיש בשבוע שעבר לביהמ"ש השלום בחיפה טוען דנקנר ש"התביעה היא ניסיון שלא כדין של המדינה להפעיל את כוחותיה השלטוניים באופן דורסני להשגת מטרות זרות, בלא לוותר על שימוש באמצעים פסולים".
לפני כארבעה חודשים פנה המינהל לבית המשפט בניסיון לפנות את דיירי הקומפלקס המשתרע על פני כ־5 דונם וכולל וילה, מגרש טניס ויקב. התביעה הוגשה נגד דנקנר ונגד גרושתו וכן כנגד חברת מלח הארץ עתלית, שבה בעלת השליטה היא אריסון השקעות. השטח הוחכר לחברת המלח בשנות החמישים, וב־2007 הועברה הבעלות בחברה מקבוצת דנקנר לקבוצת אריסון.
בתביעת המינהל, שהגיש עו"ד אלעד חן מפרקליטות חיפה, בשיתוף עו"ד דקלה שלו־אמסלם מיחידת התביעות בפרקליטות המדינה ומחוז חיפה של המינהל, נטען כי השטח נועד לשימוש תעשייתי של תעשיית המלח, ולכן הסבה של חלקו למגורים מנוגדת להסכם. כעת, בכתב ההגנה שהגישו עוה"ד יוסף בנקל, נירית אבטליון וניר שמרי, מאשים דנקנר
את הפרקליטות ברדיפה: "התביעה היא ניסיון שלא כדין מצד בעלת השליטה במינהל, היא מדינת ישראל, שמופעלת במקרה זה על ידי גורמים בפרקליטות".
עוד מצוין בכתב ההגנה כי התביעה הוגשה כדי להקים "יש מאין" תשתית עובדתית ומשפטית, "והיא הוגשה כלאחר יד ובחוסר אכפתיות, ללא בדיקה של כל הנתונים הרלבנטיים אך ורק מתוך כוונה להתעמר בנתבעים". עוד מצויין כי המינהל אישר עוד ב־1990 את הבקשה להיתר הבנייה, ומשכך נגרמו נזקים רבים לדנקנר שאינו יכול כעת לשים את ידו על המסמכים הרלבנטיים. "בהתחשב בכך, שומר דנקנר על מלוא זכויותיו למצות את הדין עם מגישי התביעה".