"חלק מהמידע על הלוביסטים המופיע באתר הכנסת - שגוי"
העמותה לדמוקרטיה מתקדמת: "16 מתוך 144 שמות הלוביסטים הזמניים המופיעים ברישומי אתר הכנסת הם שמות כפולים ומשולשים של אותם אנשים"
"16 מתוך 144 שמות הלוביסטים הזמניים המופיעים ברישומי אתר הכנסת הם שמות כפולים ומשולשים של אותם אנשים" - כך עולה מדו"ח של העמותה לדמוקרטיה מתקדמת. העמותה, ששיגרה את הדוח ליו"ר הכנסת רובי ריבלין, בחנה את האופן בו מציג אתר הכנסת את פרטי הלוביסטים ומצאה שורה של ליקויים.
בין היתר נמצאו כפילות ברישום, שגיאות ואי-פרסום כלל הפרטים המדווחים ע"י הלוביסטים. לפי הדו"ח, "חלק מהטעויות ואי הדיוקים נמצאים במאגר מדצמבר 2010. הדבר מעיד על כך שלא מבוצעת בדיקה תקופתית".
חובת רישום לוביסטים בשכר הפועלים בכנסת נגזרת מ"חוק השדלנים" שחוקק בשנת 2008 ביוזמת הח"כים שלי יחימוביץ' וגדעון סער. במסגרת החוק מחויבים לוביסטים המעוניינים לפעול בכנסת במילוי טופס רישום. הפרטים מועברים בהמשך לאתר הכנסת. אלא שהאתר לא ידידותי לגולשים ומכיל כאמור רישומים כפולים מרובים.
כפי שפורסם ב"כלכליסט", מנגנון החיפוש באתר הכנסת המשודרג שהושק לאחרונה אינו מכיל אפשרות לאתר את החברות המשתמשות בשירותיהם של שדלנים הרשומים במשכן. למעשה, גולשים נאלצים לעבור דרך חתחתים כדי לגלות מי הוא הלוביסט המייצג חברה מסוימת. כך לדוגמה, המחפש אחר חברת הלובי של בנק מסוים ייאלץ להיכנס לרשימת השדלנים וללחוץ על שמותיהם של 258 הלוביסטים בזה אחר זה, עד שייתקל במקרה בשם החברה.
הדו"ח ממליץ לבנות מנוע חיפוש פשוט שיספק לאזרחים מידע על פי חתך - לוביסטים, לקוחות וחברות לובינג. בנוסף, מומלץ ליצור קטגוריה של "לוביסטים ולקוחות שנוספו בחודש האחרון", ולבנות מנגנון המחייב את מנהלי הרישום ואת הלוביסטים בבידוק הצהרותיהם של האחרונים בכל שלושה חודשים. מחבר הדו"ח וראש העמותה, שבי גטניו, אף ממליץ כי באתר תוצג תמונת השדלן לצד שמו.
לבסוף בדו"ח מובאות דוגמאות חיוביות מהעולם. בין השאר מובלט לטובה מאגר הרישום באוסטרליה הכולל פרטים מקיפים אודות הלוביסטים במדינה. כך למשל ניתן לקרוא האם הלוביסט היה בעבר נבחר או עובד ציבור. כמו כן מאפשר המאגר האוסטרלי לנתח את פעילות חברות הלובי ולבצע חיתוכים מגוונים.
מהכנסת לא נמסרה תגובה.